Dé Karperwereld 98: Out now!

Favoriet Favoriet
Dé Karperwereld 98: Out now!

Met het verschijnen van Dé Karperwereld magazine no. 98 gaan we toch langzaamaan richting de najaarsvisserij. De ultieme periode om heerlijk te vissen en zo tussendoor flink wat leesvoer tot je te nemen.

Buitenlandse successen

Het covershot alleen al vormt een bron van inspiratie voor iedere rechtgeaarde liefhebber van een serieus grote vis. Beslist niet vreemd dat Paul Hendrix je zo breedlachend tegemoet kijkt vanaf de voorkant van dit magazine! Het verhaal dat je binnenin terugvindt, is al net zozeer de moeite waard.

KW-B
1 van 2 Grote schubs uit Frankrijk en Italië in Dé Karperwereld 98.

Uit ‘La France revisité’ proef je namelijk voortreffelijk waar het karpervissen in Frankrijk voor de meesten onder ons om draait: vriendschap en avontuur op de oevers van een enorme slok water én in Paul’s geval een dikke beloning voor 20 jaar buitenlandvissen in de vorm van een machtige, meer dan 60 pond wegende, schubkarper.

Voor polderbegrippen flink wat buitenlandinfo, want buiten deze Frankrijkstory ook een uitstapje naar Italië, alwaar we te gast zijn bij Sandro Di Cesare aan de oevers van het meer van Scandarello.

KW-C
Een Italiaanse parel van Lago di Scandarello.

Waarom nu dit informatieve buitenlandartikel? Wel, omdat dit nabij Amatrice gelegen meer in het late najaar en vroege winter het meest productief is. Heb je nog wat vrije dagen, doe je voordeel ermee!

Veel aandacht voor het karpervissen in eigen land

Thuisblijvers komen trouwens ook volop aan hun trekken. Neem bijvoorbeeld de KW-Live van deze aflevering. Die speelt zich af aan een oer-Hollandse beek, in een vergeten stukje achterhoek. Daar heeft Franklin Broeckx een interview heeft afgenomen met de succesvolle karpervisser Roy Alofs.

KW-J
Roy Alofs en Franklin Broeckx in Dé Karperwereld Live.

Het is een openhartig en meeslepend stuk geworden, waarbij je na het lezen ervan eigenlijk meteen zin krijgt om te vissen. Net zoals na het zien van de bijbehorende trailer

Meer puur Nederlands werk betreft het heerlijke struinstuk van Ties Ittmann met de naam ‘Operatie brokkenpiloot’. Ittmann popelt al maandenlang om brokvissend achter een grote schubkarper aan te gaan, alleen staat een flinke kwetsuur aan zijn schouder dat plan behoorlijk in de weg.

KW-D
Ties Ittmann – Wacht maar tot ik die mitella niet meer heb.

Maar zodra de revalidatie erop zit gaat het echt los! Dat wat Ties flikt met brokken doet Christian Hummelink met penvissen. Hierin is hij namelijk zeer bedreven, zo leren we in PennenStreken (4) dat je zelfs op zwaar geconditioneerde circuitwateren al struinend nog best een potje kunt breken.

KW-E
Christian Hummelink vangt op circuitwater ‘gewoon’ met de pen.

Aandacht voor techniek en tactiek

Zo zie je dat effectief vissen de nodige vangstvreugde verschaft en wie daarin al jarenlang ontzettend goed is, is Boudewijn Margadant. Hij zet met zijn maat Wouter in een redelijk korte tijd een aantal stekken in kaart, door er korte voer- en vissessies te plannen. Net zolang totdat er elk visuurtje gevangen kan worden. Lees het in ‘Op jacht naar een hoog rendement’. Een werkelijk magnifiek stukje ‘obstakels-omzeilen’ beschrijft alleskunner Robert Grootenboer. Want, haak je af wanneer je op een water niet met een werphengel mag vissen? Grootenboer niet in ieder geval, die grijpt in ‘Elastiekboy’ terug naar een omgebouwde vaste stok voorzien van dik wedstrijdelastiek!

KW-F
KW-G
Vissers als Robert Grootenboer en Martin Post hebben altijd een strak plan om te kunnen vangen.

Buiten de vissen zelf, zijn ook lezers vaak geïnteresseerd in karperaas, daarom in deze aflevering weer een lekker praktijkgericht stuk van Martin Post en een wetenschappelijk georiënteerd artikel van Ed Cremers over dit onderwerp, respectievelijk: ‘Boilies in het bos’ en ‘Smaakervaringen & dieetwensen’. Mis ook het debuut van Mike Gerritsen niet, deze zeer ervaren karpercrack vraagt zich namelijk terecht af of een retainer sling niet te vaak als bewaarzak wordt ingezet.

KW-H
Ook Rolf Bouman ligt weer spot-on in Dé Karperwereld.

Verder vaste bijdragen van Rolf Bouman, een prachtige fotospread met een vissende Nick Beuvink erop en de aankondiging van een nieuwe fieldtest. Kortom, mis de nieuwe Dé Karperwereld niet! Nu in verzending naar de abonnees en dit weekend in boekhandel of kiosk.

Check voor een voordelig abonnement: www.hengelsporthuis.nl

Met 114 bladzijden is Dé KW nr. 98 weer een bomvolle editie met kwaliteitsartikelen van o.a. Martin Post, Robert Grootenboer, Ties Ittmann, Boudewijn Margadant én de 60 ponder van Paul Hendrix!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl