ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De kracht van Chod en Hinged Stiff Rigs – Deel 2 – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Wauw! Wat kregen we een hoop toffe berichten binnen over het eerste deel van Willem over de Chod en de Hinged Stiff Rig! Voordat we deze twee breed inzetbare rigs daadwerkelijk gaan knopen deelt Kwinten eerst enkele inzichten over onder andere Pop-ups, de hardware van je laatste centimeters, haken, wier, PVA en nog diverse andere aandachtspunten om de perfecte rig aan de karpers te presenteren… Let’s go!


Snoepwinkel

Pop-ups zijn verkrijgbaar in 1001 verschillende kleuren, geuren en smaken. Op sommige wateren hebben de karpers een sterke voorkeur voor een kleur of smaak en wanneer je deze weet te achterhalen werpt dit zeker zijn vruchten af. Zelf heb ik dit op twee wateren ondervonden waar op de ene wit, en op de andere geel de ‘winnende’ kleur bleek te zijn. Op alle wateren die ik bevis zal ik altijd experimenteren met verschillende Pop-ups en doorborduren op de Pop-up die mij de meeste aanbeten oplevert.

Bij een koude watertemperatuur knoop ik standaard een Pop-up rig met een oranje Acid Pear!

In de koudere periodes is de oranje Acid Pear bij mij veruit favoriet door de flavour die goed oplost in koud water. Hier heb ik echt al enorm veel vissen op gevangen in de winter! In de loop van het voorjaar krijgt de roze Dairy Supreme mijn voorkeur (Gordon zou jaloers zijn op deze sweet pink balls 😉 ) en in de zomer vang ik eigenlijk op iedere Pop-up vol gas vis. Als de watertemperaturen in het najaar weer gaan dalen en ik de wat diepere stekken bevis, dan is wit de kleur waar ik het meeste vertrouwen in heb.

In de zomer vang ik eigenlijk op iedere Pop-up vol gas vis!

Wel of niet pimpen?

Pop-ups zijn van zichzelf al enorm attractieve aasjes en ik vind het meestal dan ook niet perse nodig om deze nog meer te pimpen. Het nóg attractiever maken van Pop-ups door bijvoorbeeld baitsprays en poedercoatings kan op sommige, vooral makkelijke, wateren (nog) sneller een aanbeet uitlokken. Echter, op veel wateren krijgen ‘moeilijkere’ vissen argwaan van een overflavourde suikerbom. Daarnaast kun je er van uit gaan dat de dosering en samenstelling aan attractoren en flavours in de Pop-ups van bekende merken als CC Moore, Originals, Pioneer of Nash zeer wel overwogen en daardoor heel vangkrachtig zijn.

Het nóg attractiever maken van Pop-ups kan op sommige wateren argwaan opwekken of onnodig veel witvis activeren.

Wat ik overigens wel doe is na iedere vangst een nieuwe Pop-up op de baitscrew monteren voor een optimale attractie en presentatie. Alhoewel dit misschien meer een persoonlijk dingetje is. Sommige van mijn vismaten gebruiken regelmatig opnieuw hun Pop-ups, ook nadat deze bijvoorbeeld al een nacht zijn gebruikt. En ja… zij vangen ook gewoon vis  😉

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook