De KWO Podcast – Hoe, wat en waarom?!

Favoriet Favoriet
De KWO Podcast – Hoe, wat en waarom?!

Ongeveer een jaar geleden kwam onze Jos met een leuk idee: “Waarom gaan we geen Podcast starten? Gewoon leuke gesprekken met interessante karpervissers!” De rest van de KWO Redactie was meteen om en Jos is aan de slag gegaan. Inmiddels heeft hij met maar liefst twaalf toffe vissers een kop koffie gedronken en ze het hemd van het lijf gevraagd.

De KWO Podcast met Martin is ook echt een BAZENEDITIE geworden. Deze kun je hier luisteren.


De enige Nederlandstalige ‘karperpodcast’

De podcast werd populair in de hoogtijdagen van de iPod, vandaar ook de naam natuurlijk! Radio-amateurs zagen hun kans om zonder bezit van frequenties hun vette content toch naar een groot publiek te brengen. Heden ten dage dient de podcast geïnteresseerden in allerlei informatieve dingen, zoals karpervissen! Hoe lekker is het om als je naar je werk rijdt, OF naar de waterkant natuurlijk, nog ff lekker wat tijd te doden met een KWO Podcast. Of tijdens het hardlopen of in de sportschool de oordopjes inpluggen?

Een lange rit voor de boeg? Hij zal een stuk vlotter gaan met een vermakelijke KWO Podcast!

De podcast wordt ook steeds interessanter. We kiezen met de redactie namelijk niet alleen grote namen uit ‘de scene’, ook bekijken we zorgvuldig wat voor thema we kunnen pakken. Zo is het niet alleen leuk om te luisteren, maar ook echt leerzaam voor onder andere je visserij. Zo heeft Jos gesproken met Pieter van de Werfhorst, Kevin Diederen, Arjan Braad en natuurlijk ook Pilaar en Hofman. Ook dit jaar gaan er weer een paar vette podcasts aankomen, dus ga er lekker voor zitten, trek je sportschoenen aan óf pak de meest rechterbaan in de file en tune in op KWO.

KWO medewerker Marco Nap traint zich fit met de Podcast in z’n oren.

Hoe beluister je een KWO Podcast?

Om het beluisteren van de KWO Podcasts zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je de de diverse afleveringen op tal van manieren beluisteren. Hieronder check je welke manieren handig zijn!

[/quote]


Manier 1: Podcasts op je Apple device

Heb je een iPhone of iPad? Dan is het beluisteren van de gesprekken helemaal kinderspel. In het mapje ‘Muziek’ op je apparaat zit namelijk standaard de app ‘Podcasts‘. Heb je deze verwijderd of kun je hem niet vinden? Zoek hem dan even op in de AppStore en download hem zo nodig opnieuw.

Via de standaard app ‘Podcasts’ beluister je eenvoudig de KWO Podcasts op je Apple apparaat.

Via Podcasts kun je jezelf abonneren op KWO. Gratis en voor niets! Hierdoor beluister je de nieuwe Episodes als eerste en bovendien kun je, net als bij Soundcloud, ondertussen aan de slag gaan met andere bezigheden. Ook heel chill dat je notificaties aan kan zetten waardoor je automatisch een bericht krijgt als er een nieuwe aflevering is.

Vergrendel je het scherm? Geen nood, de Podcast speelt namelijk gewoon door!


Manier 2: Pocketcast voor Android

Mocht je een Android apparaat hebben, dan kun je via de applicatie Pocket Casts ook de KWO Podcasts beluisteren. Dit werkt op bijna dezelfde manier als bij Apple, dus even samengevat: simpel en gebruiksvriendelijk! Mocht je de app nog niet hebben gedownload, klik dan HIER om dat alsnog te doen.

Heb je Android? Werp dan eens een blik op de App Pocket Casts.

Manier 3: KWO & YouTube

Uiteraard delen we de KWO Podcasts via de website en ons YouTube kanaal. Op de website is er een speciaal tabje voor aangemaakt, klik hier. Op YouTube kun je de Podcasts vinden door ze in de zoekbalk te typen, klik hier. Super simpel!

Uiteraard beluister je de Podcasts via de website en ons YouTube kanaal.


Manier 4: Soundcloud

Soundcloud zal bij de meeste karpervissers ook wel bekend in de oren klinken. Dit is een platform waar muzikanten zelf muziek en Podcasts kunnen delen. Via onze eigen pagina, die je kunt vinden door te zoeken op ‘KWO Podcast‘, kun je de diverse afleveringen aanzetten en beluisteren.

Soundcloud zal bij de meeste karpervissers ook wel bekend in de oren klinken.

Het voordeel van Soundcloud is dat het letterlijk ‘Plug and Play’ is. Je kunt dus ook je device vergrendelen, terwijl Soundcloud de Podcast nog steeds afspeelt. Zo kun je op je gemak luisteren, terwijl je ondertussen de was doet, het vuilnis buiten zet of rustig aan de waterkant zit!

Via Soundcloud kun je uiterst eenvoudig de KWO Podcasts beluisteren.


Manier 5: Spotify

Spotify is tegenwoordig natuurlijk dé manier om muziek te luisteren, zowel thuis als onderweg. Met de Spotify app op je telefoon kun je tevens offline luisteren, als je van te voren met een wifi verbinding de bestanden download. Wacht niet langer en voeg ALLE KWO Podcasts toe aan je afspeellijst!

 


Als je feedback hebt op de KWO Podcast horen wij dat graag. Wil je andere vragen horen, onderwerpen bespreken of het tips voor vissers die we moeten spreken. Mail JB op jos@karperwereld.nl!

Dusss, het mag duidelijk zijn dat je tijdens je eerstvolgende rit in de auto, het OV of een rit op de fiets een kakelverse KWO Podcast aan hebt staan. Met de bovenstaande manieren kan het in ieder geval niet meer mis gaan! 😉

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl