ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Maak kennis met Rotterdam Visaas en win een aaspakket!

Favoriet Favoriet
Maak kennis met Rotterdam Visaas en win een aaspakket!

Aas- en voerfirma Rotterdam Visaas behoeft eigenlijk geen introductie. De naam zegt al alles! David Keller, eigenaar en producent van onder andere boilies, pellets en partikels, geeft in deze update een kijkje achter de schermen, én drie aaspakketten weg.


KWO: David kan je Rotterdam Visaas eens aan ons introduceren? Wie ben jij? Wat doe je? Hoe en waarom ben je begonnen? 

David Keller, eigenaar van Rotterdam Visaas:  Ik ben David Keller 43 jaar oud, getrouwd en vader van twee prachtige dochters van negen en veertien jaar. Ik werk fulltime in een binnendienst functie bij een Internationale technische groothandel. Naast mijn werk ben ik tien jaar geleden Rotterdam Visaas begonnen met als reden dat ik zelf fanatiek karpervisser ben er in mijn regio destijds geen alternatieven waren om grote hoeveelheden betaalbaar aas te kopen. Via Marktplaats ben ik toen begonnen met het verkopen van pinda’s en als grap heb ik me in 2009 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Rotterdam Visaas. Destijds ben ik vanuit een kelderbox aas gaan verkopen. Later werd dit een grote blokhut en garage en nu, sinds drie jaar, hebben we naast ons huis een aanbouw gemaakt waar onze voorraden liggen.

In de loop van de tijd zijn er al zeer fraaie vissen gevangen met het aas uit Rotterdam.

Je bestaat dit jaar alweer tien jaar. Welke ontwikkelingen heeft het bedrijf allemaal doorgemaakt?

In het begin was het erg belangrijk de juiste keuzes te maken en vooral wie je wel en niet kunt vertrouwen. Als je begint met een klein kapitaal is het heel belangrijk de juiste keuzes te maken anders wordt je meteen teruggeworpen.

De laatste jaren hebben we mooie stappen gemaakt en groeien we nog steeds. We hebben erg veel vaste klanten en zien ook steeds nieuwe klanten. Soms lijkt het wel of iedereen op karper vist :),  al hebben we ook diverse witvissers in onze klantengroep.

Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid.

Wat begon met boilies, droge partikels en vers gekookte partikels hebben we later aangevuld met een hele range aan diverse soorten producten zoals pellets, liquids en sinds dit jaar ook flavours. Ook kruiden en diverse andere producten zoals bijvoorbeeld grote blikken zachte mais bieden we aan.

Met behulp van onze tips gaan ze vaak meer vangen en krijg je hele leuke enthousiaste berichten retour en dat is het mooiste wat er is.

Kant en klaar!

Met het drukke leven wat we allemaal hebben is het natuurlijk ideaal wanneer je kant en klare partikels hebt, zodat je je kunt richten op de planning en verdere voorbereiding van je trip. Dit jaar hebben we bij Rotterdam Visaas een vacumeermachine gekocht om zo de producten net weer wat langer houdbaar te maken voor je vistrip. Bijkomend voordeel is dat klanten hierdoor ook ruimte te besparen in de vaak al volgestouwde wagen dankzij de mooie compacte ”blokken” partikels.

Nieuwe smaken

We hebben recent een aantal nieuwe boiliesmaken aan onze range toegevoegd: Deze heten de Krill Garlic Robin Red en de Scopex Cream. Deze boilies zijn net weer wat scherper geprijsd maar zeker niet van mindere kwaliteit dan onze HNV premium lijn boilies. Ze bevatten enkele zeer mooie ingrediënten en veel smaak wat naar ons idee het allerbelangrijkste is aan aas.  We hebben ze in drie diameters op voorraad: 15, 20 en 25 millimeter.

Naast deze bovengenoemde soorten hebben we sinds begin 2019 een nieuwe vismeelbal in het assortiment opgenomen, genaamd de Krill Special. Dit is volgens onszelf de beste boilie die we in tien jaar tijd samengesteld hebben en bevat vier soorten vismelen (in totaal 28%). Onder de ingrediënten vallen Krillmeel & Karpershit, vier soorten liquids waaronder Belachan, bloedworm en een enige echte Krill Hydrolisaat. We hebben er een langere periode mee getest en hebben toen besloten om dit toch toe te voegen aan ons reeds uitgebreide assortiment aan boilies. De eerste vangstberichten hebben we reeds ontvangen.

Waarin onderscheidt Rotterdam Visaas zich ten opzichte van andere aasaanbieders?

De meerwaarde die wij als bedrijf bieden is dat we vooral meedenken met de klant. We geven veel advies en zelfs vaak gratis samples mee om mensen kennis te laten maken met onze producten en vooral om onze kwaliteit te laten zien. We zien veel karpervissers die al jaren vissen maar eigenlijk geen idee hebben waar ze mee vissen en in welke periode ze juist iets wel en juist iets niet moeten doen.

We geven veel advies en zelfs vaak gratis samples mee om mensen kennis te laten maken met onze producten en vooral om onze kwaliteit te laten zien.

Met behulp van onze tips gaan ze vaak meer vangen en krijg je hele leuke enthousiaste berichten retour en dat is het mooiste wat er is. Het gaat bij ons niet altijd om geld verdienen, het gaat erom dat de klant vis vangt en tevreden is, dan komt hij vanzelf weer terug.

Dit soort vangstberichten krijgen is het mooiste wat er is.

Wat er bij ons echt uitspringt zijn de boilies, pellets en vers bereide partikels. De boilies zijn lekker vet en bevatten veel liquids en wateroplosbare melen zoals Keramine. Dit is echt een topproduct die vooral de instant vangkracht van het aas sterk bevordert. Wij draaien onze premium lijn boilies niet met soja volvet wat 90% van de bedrijven wél doet en rekenen geen meerprijs voor kleinere boilies.

Tot slot bevatten veel van onze pellets een erg hoog proteïne gehalte. Onze trouvit range bijvoorbeeld 47% en sommige varianten zelfs 52%! Let maar eens op een zak pellets in de winkel die je koopt. Vaak ligt dit percentage 30 tot 40% lager.

De mix zonder noten kan worden gebruikt op betaalwateren waar je vaak niet met noten mag vissen.

Partikelmixen

Wij koken de partikels nog ouderwets met branders en laten ze langere tijd naweken. Niet geforceerd gekookt met kookketels maar rustig koken en ‘’nagaren’’ dus. Het brood van de bakker is natuurlijk ook veel lekkerder dan een fabrieksbrood. We hebben als hardlopers zeer uitgebreide mixen zoals onze partikelmix mét en zonder noten. Deze mix bevat ruim vijftien soorten zodat je altijd met anders haakaas kan vissen. De mix zonder noten wordt ook veel gebruikt op betaalwater waar je vaak niet met noten mag vissen.

Welke voordelen bied je aan de klant?

Goed advies, ruime keuze en de prijs/kwaliteitsverhouding zijn bij ons de pijlers van ons bestaan. Veel voor weinig en niet goed geld terug garantie.

Hoe, waar en wanneer komen vissers aan de producten van Rotterdam Visaas? 

Klanten kunnen ons vinden op onze website en kunnen op afspraak gratis komen snuffelen gedurende drie dagen in de week. Op maandag, woensdag en donderdag zijn kunnen bestellingen worden afgehaald in Rotterdam Ommoord, of als we zelf niet aan het vissen zijn, op afspraak in het weekend.

We zijn bij Zoo & Zo terug te vinden onder de naam DK Carpfoods.

We leveren gemiddeld in 24 of 48 uur na bestelling. Speciale bestellingen kunnen iets langer duren. Ook leveren we ook al jaren aan Zoo & Zo. Droge en vers gekookte houdbare partikels vind je hier onder de naam DK Carpfoods. Ook al heten we Rotterdam Visaas, we leveren door heel Nederland (ook Amsterdam ;)) , België en zelfs regelmatig andere landen.

Vis je zelf ook? Zo ja, hoe ziet deze visserij eruit?

Ik vis de laatste jaren helaas wat minder dan voorheen, maar probeer in het hoogseizoen één keer per week een nachtje te maken op vaak wat rustiger en doorgaans moeilijker water. Als het lukt ga ik twee keer per jaar naar naar Frankrijk om te ontspannen. Dit jaar probeer ik het oppervlakte vissen weer op te pakken waar ik te laatste jaren helemaal geen tijd meer voor had. Dit blijft toch wel de mooiste manier van karpervissen!

Vette win-actie

Om je kennis te laten maken met Rotterdam Visaas geven we drie pakketten weg bestaande uit 15 kilo kant en klare partikelmix én 7,5 kilo boilies in gemixte diameters. Meedoen is eenvoudig:

Like en deel onderstaande afbeelding op Facebook, donderdag maken we de winnaars bekend.

Klink op de actie- afbeelding om te delen.

Veel succes dit seizoen en wellicht tot aan de waterkant!

David Keller


Wil jij meer weten over Rotterdam Visaas, of er eens mee vissen? Check dan de website, en volg ze op Facebook en Instagram

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl