ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

“De meest effectieve inhaking die je kunt krijgen” – Mouthsnaggers van Carp ‘R’ Us!

Favoriet Favoriet
“De meest effectieve inhaking die je kunt krijgen” – Mouthsnaggers van Carp ‘R’ Us!

Het Tsjechische merk Carp ‘R’ Us stond aan de voet van één van de belangrijkste ontwikkelingen na de hair rig: de line aligner. In deze update laten de mannen van dit endtackle merk zien hoe de Mouthsnaggers jouw rig perfect helpen draaien naar de onderlip van de karpers.


Team Carp’R’Us vertelt: Iets waar tegenwoordig weinig bij stilgestaan wordt is de vorm en ‘kwaliteit’ van de karperbek. Of beter gezegd, de schade daaraan, het voedselaanbod en de manier waarop de vissen azen.

We haken de vissen het liefst midden in de onderlip!

De eerste line aligner

Al een hele tijd geleden, na de uitvinding van de hair rig door Lenny Middleton, startte ervaren karpervissers als Kevin Maddocks en Frank Warwick met shrink tube voor het beter laten draaien van de haak. Shrink tube had echter veel nadelen. Het was aan het begin van de jaren 80 toen Ray Dale Smith de eerste line aligner ontwierp: de Mouthsnagger.

De Mouthsnagger was de eerste echte line aligner!

Deze line aligner was en is ook zeker nu nog en echte game-changer. Het indraaien van de haak was ineens veel agressiever. In 99 procent van de gevallen helpt het ook om de haak in het midden van de onderlip te doen prikken. Precies waar we dat willen! Mouthsnagger line aligners zijn gemaakt van heel licht en drijvend materiaal dat is voorzien van micro-poriën. Hierdoor wordt het gewicht van de haak gecompenseerd. Dit voordeel in combinatie met een haakaasje zoals een wafter of pop-up kan zeker de haakeigenschappen verbeteren.

Dankzij de positieve bijdrage aan de inhaking was de line aligner een ware game-changer!

De inhaking verbeteren

De correcte hoek tussen de line aligner en de haakpunt is één van de meest essentiële zaken voor een goede inhaking. Het kan onze rig verbeteren, of juist verslechteren. Het hangt af van de line aligner en lengte van de haaksteel. Als we onze rig zo snel mogelijk richting de onderlip willen laten draaien, dan moet de haakpunt vrij zijn en niet afgeschermd worden.

Zo dient een line aligner gemonteerd te worden!

We zien vaak dat vissers hun line aligners te lang maken of teveel buigen. Dit schermt de haakpunt teveel af en kost je zeker aanbeten!

Als de line aligner voorbij de haakpunt komt zal de inhaking juist verslechteren!

Dit betekent niet dat zij nooit wat zullen vangen, maar procentueel gezien is het toch zeker een stuk minder. Om deze reden adviseren wij het gebruik van Mouthsnaggers. Deze hebben precies de juiste hoek, zodat ze de haakpunt niet afschermen en zorgen voor een optimale inhaking.

Dit soort units wil je natuurlijk perfect haken…

Er zijn veel aspecten en omstandigheden die invloed hebben op het inhaken van een rig en waarschijnlijk vinden we nooit de 100 procent perfecte rig… Dit hoort echter gewoon bij het vissen. De huidige competitie om de grootste karpers heeft weinig meer met realiteit te maken. Het zorgt slechts voor zenuwen en afgunst. Vissen moet een relaxte bezigheid blijven, waarbij we niet moeten willen vechten voor ons ego. De passie moeten we halen uit het vissen, dat is de enige manier waarop het leuk blijft!

Succes aan de waterkant!

Team Carp ‘R’ Us


Benieuwd geworden naar de Mouthsnaggers of andere innovatieve producten van Carp ‘R’ Us? Bekijk dan de websites van CarpMax en Karpercentrale!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl