ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De nomaden van de nacht – Deel 1 – Davey Gans

Favoriet Favoriet

Zet de leesbril maar vast op, want voor deze tekst van Davey Gans zul je sommige zinnen ongetwijfeld nog eens over moeten lezen. Davey heeft zo zijn eigen manier van schrijven, maar weet zijn lezers daardoor knap mee in het verhaal te trekken! Geniet van dit unieke schrijfsel, waarin Davey vertelt over de balans tussen werk en vissen en een hele bijzondere vis.

Gaan de hengels uit of wordt er toch eerst gewerkt?


Davey vertelt: Diepe wallen, uitzichtloos en in dubio. Soms even twijfelen, soms heel erg twijfelen. Maken we de juiste keuzes? Gaan we in rechte lijn op ons doel af, of is ons doel niet juist gedefinieerd? Gaan we ons doel voorbij? Vergeten we te genieten van de weg er naartoe? Waar doen we het eigenlijk voor? Kapot.

Is een simpel leven niet veel simpeler? Of is een simpel leven te simpel.

Ik neem nog een slokje appelsap en staar naar mijn linkerscherm. Op mijn linkerscherm zie ik een machtige 50er als wallpaper met daarboven een to-do lijst menuutje, die de kop van de karper bedekt. Ik schijf het to-do lijst menuutje opzij. Ik zie de kop van de karper. Nu is zijn imposante gouden flank weer bedekt. Het zal wel weer nachtwerk worden, dus ik klik de to-do lijst weg. De volledige karper pronkt in haar volle glorie op mijn beeldscherm. Ik bedenk mij op het moment van bedenken dat dit tafereeltje op het beeldscherm mijn leven zoals het altijd was perfect weergeeft.

Een imposante vis…

Doelen

Karpervissen heeft altijd in de weg gestaan van mijn doelen in het echte leven. En het echte leven heeft altijd in de weg gestaan om mijn doelen binnen het karpervissen te bereiken. Omdat ik graag vlucht en nooit de balans tussen prioriteiten en leuke dingen kan vinden, focus ik mij liever op de leuke dingen, zoals karpervissen. Maar als je aan het vissen bent op karper, dan heb je veel tijd om na te denken. En dan denk je altijd aan die weggeklikte to-do lijsten. Zo bevind ik mij tijdens het karpervissen in een soort “dark playground”. En die dark playground, lieve mensen, die dark playground is verschrikkelijk.

Tijdens het vissen heb je veel tijd om na te denken. Te veel, als je het Davey vraagt!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook