ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

De Rebelcell Power Rebel 26K aan de waterkant – René Treffers

Favoriet Favoriet
De Rebelcell Power Rebel 26K aan de waterkant – René Treffers

Zeker tijdens meerdaagse sessies is het fijn om wat extra stroom bij je te hebben om je apparatuur te kunnen opladen. In deze update lees je de bevindingen van René Treffers, die met de compacte Rebelcell Power Rebel 26K Powerbank aan de slag ging!


René aan het woord: Begin van dit jaar belde Jos mij op met de vraag of ik een nieuwe powerbank van Rebelcell wilde testen en daarbij mijn bevinden te delen. Aangezien wij als vissers niet altijd tot de beschikking zijn tot stroom langs de waterkant, wilde ik hem wel graag testen. Op internet was er nog niets te vinden over deze powerbank, dus ik was zeer benieuwd.

Ondanks het kleine formaat kun je tot negen keer je telefoon opladen met de Rebelcell!

De eerste indruk

Een paar dagen nadat ik Jos had gesproken kwam het pakketje met daarin de Powerbank. De specificaties die op de verpakking stonden waren in ieder geval veelbelovend! Zo stond er onder andere op dat je met deze 26800mAh powerbank, je telefoon tot negen en je tablet tot drie keer kan opladen (natuurlijk verschilt dit wel per toestel). Wat direct opvalt is dat er op de ene zijde van de powerbank zonnepanelen zijn ingebouwd om hem bij te kunnen laden tijdens je sessie. De andere zijde zit een oplaadpunt om draadloos te kunnen opladen en als bonus een ingebouwde lamp.

De specificaties die op de verpakking stonden waren in ieder geval veelbelovend!

Verder valt op dat hij licht is in gewicht en dat hij hufterproof is afgewerkt met een schokbestendige behuizing. Ook zit er een ingebouwde laadstatus indicator in zodat je kan zien of die oplaad en hoe vol die nog is. Er zitten twee USB-A en één USB-C snellaaduitgangen op, waardoor je al je apparaten snel kunt opladen!

Je kunt meerdere apparaten tegelijk opladen op de Power Rebel.

In de praktijk

Nadat ik de powerbank heb volgeladen met bijbehorende kabel met USB aansluiting kan ik hem gaan testen. Zelf heb ik een Samsung Galaxy S9+ en die heeft als functie dat je draadloos kan opladen. Toen ik mijn telefoon op de powerbank legde begon hij direct met laden. Deze extra optie is ideaal voor vissers die net als ik nog weleens hun kabeltje slopen of vergeten thuis. Het enige nadeel met draadloos opladen is natuurlijk dat je je telefoon niet kan gebruiken tijdens het laden…

Het draadloos opladen is ideaal als je geen kabeltje bij hebt!

Een week later staat er een lang weekend Frankrijk op de planning, ideaal om hem eens uit te testen aan de waterkant. Tijdens dit weekend heb ik mijn telefoon acht keer volledig kunnen opladen voordat hij leeg was, voor een weekendje vissen ideaal! Helaas was het tijdens deze sessie slecht weer, dus heb ik weinig tot niks kunnen bijladen met het ingebouwde zonnepaneel. Wat ook opviel is dat wanneer de telefoon vol geladen is, de powerbank automatisch stopt met laden van de telefoon, dit voorkomt dat je onnodig blijft door laden als je telefoon al vol is en dat zorgt er dus voor dat je niet onnodig je powerbank leeg trekt.

Als er één ding is waar je oneindig veel van nodig hebt aan de waterkant, dan is het wel stroom!

De volgende sessie scheen de zon wel af en toe en heb ik het bijladen kunnen testen. Toen ik hem in de zon had gelegd begonnen gelijk de lampjes te knipperen wat betekent dat hij aan het laden is. Zelfs met weinig zonlicht laad de powerbank bij! Volgens de handleiding duurt het minimaal 66 uur (afhankelijk van het zonlicht) totdat de powerbank volledig is volgeladen, maar is eigenlijk alleen bedoeld voor bijladen. Door het bijladen overdag heb ik toch nog één keer extra mijn telefoon kunnen opladen deze sessie! De ingebouwde LED-lamp heeft een vermogen van 198 lumen en kan je op meerdere standen gebruiken. Zelf heb ik dit niet zoveel gebruikt, omdat ik het zonde vind van de stroom van de powerbank. 

Op de achterkant van de powerbank zit nog een handige LED-lamp!

Conclusie

Al met al vind ik dit een goede powerbank voor als je kortere sessies vist en niet heel veel apparatuur moet laden. Het bijladen met de ingebouwde zonnepanelen is dan ook ideaal! Hij is ook lekker compact en niet te zwaar. Het draadloos opladen is ook zeker een pluspunt in mijn ogen. De ingebouwde LED-lamp had van mij niet gehoeven in een powerbank, maar dit is een persoonlijke mening, misschien vind jij het juist wel ideaal!  

Dankzij het geringe gewicht van de Rebelcell Power Rebel houd je zelf ook nog genoeg energie over voor dit soort units! 😉

Pluspunten

  • Zonnepanelen
  • Draadloos laden
  • Laad status indicator
  • Hufterproof

Minpunten

  • Vermogen (voor langere sessies)
  • Geen stekker bij de kabel meegeleverd voor het opladen

 Succes aan de waterkant!

René Treffers


Meer weten over Rebelcell? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl