ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Destination Reservoir – Carp Visionaries

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 10 MIN

Onderaan dit artikel staat een brute video, gemaakt door Carp Visonaries Mathijs Lourens en Erik Hurxkens. Ieder jaar hebben zij een week de tijd om samen op avontuur te gaan, en hoe! De grootste wateren en rivieren worden aangepakt. De ene keer wat succesvoller dan de andere keer, maar door vallen en opstaan leren zij ieder jaar en wordt uiteindelijk hun doel bereikt. Ook dit jaar zijn ze weer geweest en  voorafgaand aan de video vertellen zij hoe het ze is vergaan…

Carp Visionaries Mathijs en Erik tijdens een succesvol avontuur op de Rhône!


De voortdurende drang naar nieuwe jachtgronden. Maagdelijke wateren en ongerepte natuur. Het liefst geen huis of auto in de wijde omtrek, laat staan een mens. Nee, alleen wij, de elementen en karpers zonder naam. Nee hoor, we zijn niet naïef. Ook wij weten dat dit tegenwoordig haast onmogelijk is, maar toch streven we ernaar om zo dicht mogelijk bij dit ideaalbeeld in de buurt te komen. En dus werd Google Maps weer tot in den treuren afgespeurd. Selecteren, uitzoeken, wegstrepen en weer opnieuw beginnen. Totdat we een water tegenkwamen waar we op slag verliefd op werden..

Juist die kale bomen langs de oevers gaven het water zo op het eerste oog een ruige, ongerepte uitstraling.

Op onderzoek uit

Een water met een op het oog vrij hoge moeilijkheidsgraad. Een stuwmeer van zo’n 500 hectare met al zijn grillen. Harde wind, waarschijnlijk steile afgronden, en bomen die langs de oevers onder water staan. Vooral dat laatste zagen we als een uitdaging. Wind op de kant betekent tenslotte molens in brand, dat weten we allemaal 😉 Maar juist die kale bomen langs de oevers gaven het water zo op het eerste oog een ruige, ongerepte uitstraling.

Over de visserij op het water was weinig bekend, wat we als positief zagen. Zo konden we ook niet beïnvloed worden door ervaringen van anderen en volledig ons eigen plan trekken. Die paar vissen die we wél vonden op internet waren overigens extra motivatie; we troffen namelijk enkele prachtig getekende spiegelkarpers!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook