Deze items wil je niet missen als je gaat wintervissen!

Favoriet Favoriet
Deze items wil je niet missen als je gaat wintervissen!

Ondanks de lage temperaturen van de afgelopen tijd is het zeker mogelijk om een wintervis te vangen, je moet ze alleen zien te vinden! Check voor je op pad gaat eerst even de onderstaande winteritems, want deze maken jouw verblijf aan de waterkant een stuk aangenamer.


Kleed jezelf goed aan!

KWO Redactie aan het woord: Om te beginnen is het belangrijk dat je warme (winter)kleding draagt, het liefst meerdere lagen. Wanneer je het warmer krijgt kan er één laag uitgetrokken worden, bij kou daarentegen kun je een weer één extra laag aantrekken. Dit alles zorgt ervoor dat je het langer volhoudt aan de waterkant en uiteraard met meer plezier kunt vissen.

René blijft in ieder geval niet thuis in de winter. Wat een winterbak!

Investeer ook zeker in een goed warmtepak. Deze bestaan vaak uit een gevoerde buitenjas met een uitneembaar fleecejas of -trui aan de binnenzijde.

Meer weten over een warmtepak? Lees dan hier de ervaring van Peter Vlasveld over de Trakker Core Multi-Suit!

Met een warmtepak houd jij het nog langer vol aan de waterkant!

Wist je dat…

…je de meeste warmte via je hoofd verliest? Denk daarom aan een goede muts! In onze webshop vind je er een aantal die je heerlijk warm houden.

Een goede muts zorgt voor minder warmteverlies!

Koude voeten?

Koude voeten, wie kent het niet! Het is je vast eens overkomen dat je na een winterse sessie je eigen voeten niet meer voelt. Dit kan voorkomen worden met warme schoenen, maar ook zeker met warme laarzen. Denk bijvoorbeeld aan de Skee-Tex laarzen. Deze warmtelaars is een must have voor iedere visser. Omdat deze gevoerde laarzen zijn voorzien van schapenwol blijven je voeten extra warm. Vergeet ook niet om goede sokken aan te doen, zoals de Waterproof Socks van Korda.

Met de Skee-Tex laarzen krijg jij het nooit meer koud!

Nachtvissen

Ben jij die doorgewinterde visser die graag nog een nachtje meepakt in de winter? Denk dan aan een goede bivvy en slaapzak. Voorzie je bivvy ten alle tijde in de winter van een grondzeil, deze zorgt er namelijk voor dat de kou vanuit de grond niet jouw tent intrekt.

Gebruik in de winter een grondzeil en een winterskin!

Hoe fijn het ook is om je hengels te zien, zorg wel voor dichte panelen. Het is buiten koud zat, dus laat die kou dan niet de bivvy in komen. Heb je een winterskin? Maak hier dan ook zeker gebruik van. Het vermindert de condens en houdt je bivvy een stuk warmer!

De volgende keer toch maar gebruik maken van een winterskin…

Nu je de tips over jouw bivvy hebt gehad, is het tijd om na te denken over een goede slaapzak. Volgens ons moet deze voldoen aan de volgende punten:

  • Voldoende warmte bieden om te gebruiken bij lage temperaturen
  • Goed sluitende ritsen
  • Zachte binnenvoering voor comfort
  • Voldoende ruimte om lekker in te liggen
  • Stevige aansluitingen om de slaapzak aan je stretcher te maken
De 365 slaapzak van Trakker houdt Michiel in ieder geval goed warm.

Meer tips over een goede slaapzak voor ieder budget? Klik dan hier!

Zorg voor een extra warmtebron

Krijg je het nog steeds niet warm in je tent/bivvy? Maak dan gebruik van een extra warmtebron. Bijvoorbeeld een gaskachel kan in korte tijd al voor heel veel extra warmte zorgen. Gaskachels zijn er in verschillende soorten en maten. Heb je een lange sessie gepland, dan zijn er gaskachels die je kan aansluiten op een gasfles. Voor korte sessie zijn er compacte gaskachels die zijn voorzien van een gasbus.

LET OP: Laat de kachel NOOIT ’s nachts aanstaan terwijl je lekker gaat slapen!

De Seven Oaks tent kachel met omval beveiliging.

De Seven Oaks tentkachel is voorzien van alle functionaliteiten die jij als fanatieke karpervisser nodig hebt. Naast de CO2 beveiliging is deze tentkachel ook voorzien van een omval beveiliging. Deze twee opties maken de Seven Oaks de veiligste tentkachel ooit!

Verder is er ook de Nash Bivvy Heater, hier is gas verleden tijd. Wil je zien hoe die werkt? Bekijk dan de onderstaande video.

Uiteraard zijn er nog veel meer winteritems, maar bovenstaande zijn toch wel het belangrijkste voor een aangenaam verblijf aan de waterkant.

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips gehad. Succes met het vangen van een winterbak!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl