Word KWO member

Dit is waarom ik verslaafd ben aan Lac du Der – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Lac du Der is een water dat bij vele karpervissers tot de verbeelding spreekt. Door de jaren heen hebben honderden Nederlanders en Belgen hun geluk beproefd op dit gigantische stuwmeer iets boven Parijs. Iemand zowel het grote meer als het kleinere Zuid-bassin op zijn duimpje kent is Alex Poot.

De bekendste plek aan Lac du Der: het kerkje aan het water bij het dorpje Giffaumont-Champaubert. 

Afgelopen jaar heeft hij een monstersessie gemaakt op het Zuid-bassin en daar wist hij samen met z’n maat Berry enkele prachtige karpers te strikken. In een serie artikelen op de Community vertelt hij de in’s & out’s van deze sessie, deelt hij zijn inzichten en uiteraard ontbreken mooie anekdotes niet. Alex trapt eerst af met een stukje historie over dit brute water!


Alex aan het woord: Net als Cassien is Lac du Der één van mijn favoriete viswateren. Een snelle telling door mijn ‘oude’ archief kom ik, met de meest recente trip erbij opgeteld, op 9 sessies uit. Ik heb zelfs de dagen bijgehouden, 105 dagen heb ik er gespendeerd. Dat zijn toch even 2520 uren die ik aan dit water heb doorgebracht.

Zo’n 20 jaar geleden ving ik samen met m’n vismaat Chris Kroesen al fantastische vissen op Du Der! #nostalgie

Mijn eerste kennismaking met Du Der vond eind jaren ’90 plaats. De eerste keer belandden m’n maat en ik op een camping die tegenwoordig La Presqu’ile de Champaubert heet. Toen nog een simpele camping met wat staanplaatsen. Wel kon je direct aan het water bivakkeren met je tent! Wij vielen toen echt met onze neus in de boter want er zaten 2 zeer bekende Fransozen te vissen. Wat deze mannen aan het doen waren was voor ons ongekend!

Zo’n 20 jaar terug ving Alex zijn eerste grote vis op Du Der: een schub van 15 kilo.

Oneindig veel runs!

Non-stop runs kregen die bazen! Soms stonden ze zelfs met 4 hengels tegelijk te drillen. Als een geoliede machine werden stuk voor stuk de 15kg+ vissen binnen geharkt. Gelukkig zaten ze er alleen in het weekend zodat wij daarna de stek konden overnemen. Uiteraard hadden wij ze volledig bespioneerd en kopieerden wij hun tactiek. Alles werd tot in detail nagedaan en niet zonder succes…

De 2 bekende Fransozen die aan het harken waren.

De runs liepen non-stop door. De grootste karper die week was zelfs een 20kg spiegel, in die tijd een ongekende BAK (vergelijkbaar met een 26-27kg vis van tegenwoordig). Zelf ving ik diverse 15kg vissen en we waren werkelijk ‘over the moon’! Uiteraard hebben wij deze prestatie daarna geprobeerd te herhalen. Maar de camping was op slot en de stek onbereikbaar. We moesten dus terug naar de reguliere nachtviszones. Merde! 

We moesten dus terug naar de reguliere nachtviszones. Merde!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook