Word KWO member

Dit is waarom ik verslaafd ben aan Lac du Der – Deel 2

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In het eerste deel ging Alex los over zijn liefde voor het 4800 hectare grootte Lac du Der. Maar liefst 9 (lange) sessies viste hij er door de jaren heen. In dit tweede deel pakt hij de draad weer op tijdens de monstersessie die hij er met z’n maat Berry viste in mei van dit jaar. Maar liefst 2 weken lang haalden zij ALLES uit de kast om de Du Der karpers te strikken. Echter, de omstandigheden waren taai en het ging verre van gemakkelijk! Let’s go!


Alex aan het woord:  Eindelijk kregen wij aanbeten die leken op dat van karper. Maar echt genieten konden wij niet want de eerste vis werd gelijk verspeeld omdat de lijn verstrengeld zat in een oerwoud aan kapotte vislijnen. Overal liepen ‘draden des doods’ door het water.  Dit moesten wel de lijnen zijn van de Engelse vissers die de week voor ons aan de slag waren geweest op deze stek. Nadat alle afgetrokken lijnen uit het water waren gevist, werd snel duidelijk waarom ze alles hadden verspeeld. De vislijn was van nylon, en van een geringe diameter. Dom, dom, dom!

De zooi die de Engelsen achter gelaten hebben in het water en op de oever… Schande!

Gevlochten lijnen, gebruik ze nou maar gewoon!

Hoe haal je het in je hoofd om op afstanden van meer dan 350 meter te vissen met zo’n dunne nylon lijn en dat zonder voorslag materiaal? Je vislijn ligt de eerste 50 meter dwars door waterplanten. Ik kan je verzekeren dat je de lijn niet of nauwelijks uit het wier kunt krijgen. Als het al lukt, zullen direct de krullen in je lijn zitten. Gewoon niet doen! Heb je geen obstakels, wier en andere planten waarin je lijn verstrengelt zit, zou het kunnen. Maar niet op een water zoals Lac du Der.

Wier, wier en nog eens wier… Vissen op Lac du Der is niet voor amateurs!

Heb je een kleine beurs? Kijk dan eens op AliExpress.

Gebruik hier altijd een slijtvaste gevlochten lijn. Deze kun je vrij eenvoudig uit wier en waterplanten zwiepen. Top in het water, een harde ruk beweging omhoog en dit een paar keer achter elkaar. De lijn is in no-time door het wier of planten gesneden! Er zijn tegenwoordig zeer goede zinkende en slijtvaste gevlochten lijnen op de markt. Gebruik minimaal 20/00 gevlochten lijn, dan zit je altijd safe. Heb je een kleine beurs? Kijk dan eens op AliExpress. Hier vind je diverse goede gevlochten lijnen tegen schappelijke prijzen.

Whoop, whoop! De stek is vrij van lijnen: tijd om te gaan vissen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook