Dit weekend: Hengelsportbeurs Utrecht – Check nu het laatste nieuws!

Favoriet Favoriet
Dit weekend: Hengelsportbeurs Utrecht – Check nu het laatste nieuws!

Vanaf morgen (vrijdag 30 november) is de Jaarbeurs in Utrecht wederom het decor voor de Hengelsport- en Botenbeurs. Tot en met zondag 2 december kan iedere visser terecht op deze veelzijdige beurs, hoewel vooral de karperstands onze harten sneller laten kloppen. In deze update weer flink wat beursnieuws en antwoorden op de vraag:

Waarom moet een karpervisser deze beurs bezoeken?


De plattegrond staat live!

We beginnen deze update met het goede nieuws dat de plattegrond inmiddels bekend is gemaakt. Het was weer flink puzzelen, maar de ruim 200 standhouders hebben allemaal een plekje toegekend gekregen. Vanaf vrijdagochtend 10 uur kun je de beurs bezoeken. Stippel jij jouw route alvast uit?

Klik op de afbeelding om in te zoomen.

Klik HIER om de plattegrond in het groot te bekijken, inclusief het overzicht van alle 200+ standhouders!


Vissen in de kou óf naar een warme, gezellige beurs?

Ga jij dit weekend vissen in de kou of lekker warm naar de grootste Hengelsportbeurs van Europa? Met meer dan 200 stands en 20.000 m2 beursvloeroppervlakte biedt deze kwaliteitsbeurs superscherpe aanbiedingen en een tal van groothandels die nu al hun nieuwe materialen voor 2019 zullen tonen. Ook voor de jeugdige bezoeker is er genoeg te doen. De eerste 350 kinderen t/m 16 jaar krijgen een gratis Mitchell-hengel en een kilo Berlokvoer. Bestel hier je tickets met 25% korting en je parkeerkaart met 45% korting!

Vorig jaar won Fox de prijs voor het beste nieuwe product. Uiteraard ontbreekt deze groothandel dit jaar niet op de beurs.

Spectaculaire opening

De Hengelsport- en Botenbeurs wordt spectaculair geopend door Marco Kraal en vier vissende topvrouwen Nathalie, Jasmijn, Lientje en Anja. Een extra reden om vrijdagochtend van de partij te zijn!

Carpsquare

Ben je vorig jaar op Carpsquare geweest? Het Karperplein zal veel karpervissers naar Utrecht trekken. Een plein van de Utrechtse beurs zal namelijk worden ingericht met karpergerelateerde stands, waar groothandels, winkeliers, leveranciers van karpervoerproducten, voerbootspecialisten, karperreisorganisaties en andere standhouders hun kampement opzetten voor de Utrechtse ‘driedaagse’.

Shoppen, nieuwe producten bekijken, een lekker broodje hamburger en gezellig kletsen: dat is een beursbezoek in een notendop.

Merken zoals Eddy Sterckx, JRC, Avid, Strategy, Fox en Albatros zijn ook weer aanwezig. Hengelsportcadeau.nl heeft een wereldprimeur op de beurs: Karperbier! Meer over Carpsquare kun je vinden op www.carpsquare.nl.

Botenbeurs

In 2018 wordt ook de lijn doorgezet die het predicaat ‘Botenbeurs’ verdient. De aanschaf van een visboot staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van menige sportvisser en de Utrechtse beurs in dé plek bij uitstek waar ‘vraag en aanbod’ op botengebied elkaar ontmoeten. De mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders zijn hier te vinden.

De varende sportvisser kan zijn hart ophalen op deze beurs!

Bekende vissers op het sociale media plein én in de lezingzaal

“Gezelliger dan ooit!” Dat is wat de organisatie heeft beloofd voor de aankomende editie van de Hengelsportbeurs! Voor het eerst is er een sociale media plein BOMVOL met vissers die bekend zijn van YouTube, Facebook en Instagram. Denk aan Daniel, Wietse en Tjidde van DWFishingTeam, de Jelmer Simmes van TwincarpNL en YouTube legende Robert Grootenboer.

Ook DWFishingTeam zal aanwezig zijn in Utrecht.

Ook ervaren vissers als Michiel Pilaar en Willem Kwinten zullen present zijn en in de lezingzaal vertellen over hun passie. 100% dat je hier wat van zal leren én je geëntertaind zal worden!

Heb je vragen over fotografie of film? Stel ze aan eindbaas Willem Kwinten.

Voor het complete overzicht met activiteiten op het sociale media plein klik je HIER of check je onderstaand programma:

Wat is er nog meer te zien (en te beleven) op de beurs?

Ook vanuit de organisatie worden er veel leuke dingen georganiseerd. Van lezingen tot demonstraties en van het drillen op een drilsimulator tot goodiebags: redenen genoeg om naar de Jaarsbeurs te komen! Hieronder het programma dat nu al bekend is gemaakt (binnenkort meer informatie over de presentaties).

Voor zowel de karper- als de roofvisser worden er diverse presentaties verzorgd.

Groot waterbassin met levende forellen

In de grote demonstratiebak zwemmen levende forellen rond. Het kan dus best zijn dat er tijdens de demonstraties of testworpen echt vis gevangen wordt!

‘Living legend’ Bertus Rozemeijer is zal gaan strooien met tips & tricks 😉

Forelshop.be verzorgt drie dagen lang doorlopend volledige demonstraties van vissen op forel . Hierbij wordt duidelijke uitleg gegeven over zowel vistechnieken, -tactieken als het gebruik van de juiste materialen. Marcel Ulje van het bekende merk Rozemeijer laat je alle tips en tricks zien op roofvisgebied en roofviskampioen Luc Coppens vertelt en laat zien hoe je met zijn Westin-materialen. Coppens: “Op de beurs geef ik tips en tricks die gebruikt worden op het hoogste roofvisniveau, waarmee ik iedereen wil helpen een betere visser te worden.”

Ook demonstraties bij de stand van Westin

Op vrijdag en zaterdag zal Jeroen Bouwer op de Westin-stand aanwezig zijn. Jeroen is voornamelijk bekend door zijn YouTube-kanaal waar hij mooie filmpjes presenteert. Stefan van der Wielen, bekend van Instagram, is een doorgewinterde roofvisspecialist, die voornamelijk op roofvis vist vanaf de kant. Daarnaast zal Luc Coppen alles vertellen over de nieuwe materialen van Westin. Stefan geeft graag tips om de roofvisserij vanaf de kant te beoefenen. Op zaterdag is Robert Paul Wolters ook aanwezig. ‘Ropa’ is een allround snoeker en weet hier superveel over te vertellen.

Leer van Luc Coppens op de beurs in Utrecht.

Jeugdprogramma

Voor kinderen is er weer genoeg te doen op de Hengelsport- en Botenbeurs. Met een stempelkaart kunnen kinderen op het ‘Stekkieparcours’ allerlei opdrachten uitvoeren waarop ze een goodiebag van Sportvisserij Nederland in ontvangst mogen nemen.

Ook voor de allerkleinste vissers is er genoeg te beleven in Utrecht!

Casting Combat

Hengelsportvereniging Groot Rotterdam organiseert ook dit jaar weer een castingbaan. Kinderen kunnen werpend of vissend een parcours afleggen. Hier kunnen zij hun vaardigheid tonen of ervaring opdoen.

Toon je casting skills op de stand van HSV Groot Rotterdam.

Drilsimulator

Ooit al eens je krachten willen meten met de sterkste vissen ter wereld, kom dan naar de stand van Sportvisserij Nederland en ga op de drilsimulator de strijd aan met tonijnen en zwaardvissen. Leuk voor jong & oud!

Schud je armspieren maar los & ga de strijd aan in de Jaarbeurs 😉


Nieuw dit jaar: de vernieuwde Hengelsport- en Botenbeurs 2018 App

Voor de bezitters van een smartphone komt er begin oktober bovendien een speciale app uit van de Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs. Met deze app kun je nog beter en sneller aan je informatie komen over de beurs. Het geeft bovendien nog meer voordelen, zoals bij het bestellen van entreekaarten en het deelnemen aan (Facebook) publieksacties. Tijdens de beurs kun je met de App eenvoudig bepalen waar je naartoe gaat met de ingebouwde plattegrond. Download de App en je maakt kans op een goodiebag t.w.v 75 euro.

Je kunt de app vinden in de reguliere app store.

Klik HIER voor iTunes.
Android link volgt z.s.m.


Win grote prijzen!

Ondertussen worden er grootse plannen gesmeed en staat de Hengelsport- en Botenbeurs weer volop in de steigers met maar liefst 20.000 m² beursoppervlak, talloze spraakmakende hengelsportmerken, een veelvoud aan winkels en uiteraard ook tal van superleuke activiteiten voor de karper-, roof-, wit-, zee- en vliegvisser. Met totaal 180 standhouders uit binnen- en buitenland is dit ‘the place to be’ voor elke visser! En ook dit wordt er weer een visreis verloot onder de bezoekers. Bestel een e-ticket en maak kans op die geweldige visreis naar Zweden, voor vier personen t.w.v. € 2.500,-!

Dat zijn nog eens prijzen! Er zwemt ook vast karper 😉 .

Alle bezoekers die voor 30 november een ticket hebben gekocht, maken tevens kans op een Yamaha-boot met motor! Bestel daarom hier snel je tickets!

Deze prijs wil je natuurlijk niet mislopen, bestel daarom voor 30 november een ticket via de website!


Meer standhouders dan ooit

Dit jaar komen er meer standhouders naar Utrecht dan ooit. Er verschijnen verschillende groothandels naar de beurs. Giganten als Fox, Daiwa, Preston, SPRO, Westin, Albatros, Sensas, Sportex, Berkey, Mitchell, EVEZET, GURU, Arca Bifa, Zebco Europe, Advid Carp, Pro Line, Rozemeijer. Al dan niet verspreid over een beursoppervlakte van 20.000 m², waar iedereen de ruimte krijgt om nieuwste materialen te kunnen bekijken of te kopen.

Een tipje van de sluier? Wederom de zeer populaire Vaste Stokkenshow waar de witvisser zelf kan ervaren welke vaste hengel bij hem past. Het zeevisstrand waar gespecialiseerde strandvissers laten zien welke technieken succesvol zijn en welke producten ze gebruiken.

Altijd al een fan geweest van VisTV? Wie weet loop je Marco en Ed wel tegen het lijf!

Het Karperplein waar je als karpervisser nieuwe producten kan bekijken en je vragen kan stellen aan bekende karpervissers. Ben je meer van de snoek, baars, snoekbaars & co, ook dan kun je je lol op op het Roofvisplein met tal van demonstraties, de nieuwste producten, boten en een meet & greet met bekende roofviscracks. Ooit al eens de kunst van het vliegvissen willen oppakken? Op de beurs kun je gratis je eerste les casten krijgen van een expert.

Waar veel publiek op zoek gaat naar de nieuwtjes, aanbiedingen, informatie, de lezingen of de aanschaf van een nieuwe hengel, molen, voer of kunstaas, blijkt dat de totale beleving van de beurs de sportvissers aanspreekt. Zo is er een overvol randprogramma om je vingers bij af te likken, met onder andere een vaste stokkenshow, een XXL-waterbak met Forel, een Visgidsenstraat, Meet and Greet met YouTubers, Stekkieparcours Kidsroute en een heuse strandstand waar je alle informatie kunt vinden over de zeevisserij.

Er zijn genoeg merken te testen en te bekijken op de vaste stokken show.

Er zijn dus ook weer diverse lezingen door bekende vissers die jou hun geheimen vertellen waardoor jij nog meer en grotere vis gaat vangen. En, last but not least, natuurlijk ook dit jaar de Best New Products, waar jij kunt stemmen wat jij van alle merken het mooiste nieuwe product vindt. Dit en nog veel meer! Zorg dat je er bij bent, zet 30 november tot 2 december (al)vast in je agenda en we zien je daar! Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Wist je dat..

De eerste 350 jeugdige (tot en met 16 jaar) vissers die de beursvloeren betreden, een gratis hengel van het merk Mitchell ontvangen? Wees er dus op tijd bij!

Wees er snel bij!

Hengelsport en Botenbeurs 2018 feiten:

  • Waar: Jaarbeurs Utrecht
  • Wanneer: vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018
  • Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur
  • Online boeking met € 3,- korting én kans maken op een visreis!
  • 180 nationale en internationale hengelsportbedrijven
  • 20.000 m² beursoppervlak
  • Grootste hengelsportbeurs van Europa
  • Belangrijke websites: www.hengelsportbeurzen.nl
  • Belangrijke Facebookpagina’s: Hengelsport- en Botenbeurs en Carpsquare

Wees erbij in de Jaarbeurs Utrecht!


Reden genoeg dus om op vrijdag 30 november, zaterdag 1 of zondag 2 december een bezoek aan de Jaarbeurs in Utrecht te brengen. Hou dus een gaatje vrij in de agenda. Tot in Utrecht! 🙂

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl