ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Dit zijn de vijf beste Community updates van de maand juni!

Favoriet Favoriet
Dit zijn de vijf beste Community updates van de maand juni!

EINDELIJK: we kunnen weer afreizen naar België en Frankrijk! Velen zullen dat de afgelopen twee weken al hebben gedaan en wellicht heb je dan het één en andere gemist op de Community. Daarom hebben we voor jou de vijf beste Community updates van de afgelopen maand op een rijtje gezet! Bekijk ze hieronder.


Klik op de afbeelding om het artikel of de video te openen.

#1: Keep Searching II – Part 4 – Mark Hofman – Tot de max!

Na de mega succesvolle afsluiting op het Wierwater breekt de laatste week van Hofman z’n voorjaarstrip aan. Op een nieuw water gaat Mark nog even compleet tot de max! Zou het lukken om dit enorme water te kraken in de laatste dagen van deze toch al onvergetelijke trip? We kunnen alvast verklappen dat er weer bizar dikke vissen op de mat komen! Bekijk de video hier.

De sessie wordt afgetrapt met een kanon van een spiegel.

#2: Pecky’s blog – Lockdown stories uit de UK

Door de situatie rondom het Coronavirus grijpt Pecky noodgedwongen terug op enkele succesvolle sessies van vorig jaar, waarin hij een serie prachtige vissen wist te vangen. Lees hier het verhaal achter dit bijzondere water: Pittwood Syndicate! Je leest het artikel hier.


#3: De beste karperstories uit de boeken van Alijn Danau – Deel 1 en 2 – KWO Stories

Als er iemand is waar we veel respect voor hebben, dan is het wel Alijn Danau. Deze Belgische karpervisser én schrijver heeft talloze artikelen en inmiddels vijf boeken op zijn palmares staan. Al tientallen jaren vist hij vol passie op de door allen zo geliefde schubs en spiegels en dat doet hij met bovengemiddeld succes!

Een karpervisser pur sang!

In deel 1 zie je hoe de living legend Alijn Danay een brute 19 kilo winterbak voor de camera tovert en worden de boeken “Karperblues” en “Tegen De Stroom In” besproken. In deel twee vind je het vervolg van dit interessante gesprek tussen Alijn en onze eigen Willem Kwinten! Deel 1 lees je hier en deel 2 hier!


#4: Zo ontstaan instincten bij een karper (en tips om hierop in te spelen) – Ed Cremers

Iedere woensdag check je op KWO een leerzaam artikel of video. Kennis is immers macht en als je meer wil vangen is het verzamelen van kennis een dikke win! Een aantal weken geleden lazen jullie al een interessant artikel van Ed Cremers over de werking van de karperneus en nu deelt hij inzichten over karpergedrag!

Ed Cremers heeft in de jaren veel kennis opgedaan en deelt dit graag met jou door deze interessante en leerzame artikelen te schrijven

Zoals ieder dier heeft ook een karper een instinct en laat dat nou een belangrijke leidraad zijn voor het gedrag van de vissen waar wij karpervissers zo van houden… In dit artikel legt Ed Cremers uit hoe zo’n instinct ontstaat en hoe je er als visser op kunt inspelen. Doe er je voordeel mee!


#5: 12 Provincies Challenge #1 – Poldervissen in Gelderland – Michiel Pilaar

Ieder nadeel heeft zijn voordeel…

…sprak een legendarische voetballer ooit! Een quote die afgelopen voorjaar zeker bleek te kloppen. Door de coronacrisis kon onze eigen Michiel Pilaar niet afreizen naar Frankrijk of Slovenië en dat zorgde ervoor dat hij extra veel vistijd in Nederland kon spenderen!

In april begon hij aan een challenge, namelijk een karper vangen in alle 12 provincies! De plannen werden gesmeed en iedere trip zou hij zich laten vergezellen door een KWO Member of een bevriende visser. De eerste afleveringen zijn inmiddels geschoten en hier kunnen jullie gaan kijken naar de aftrap in de provincie Gelderland.

Lijkt het jou leuk om ook met Michiel op pad te gaan in één van de overige provincies? Mail hem dan op info@karperwereld.nl of stuur een berichtje op Instagram of Facebook!

Samen met de 25 jarige Jan-Willem Verloop bezocht Michiel een uitgestrekt polderstelsel waar de boys als doel hadden om beiden een fraaie vis in het net te loodsen. Benieuwd of het gelukt is? Bekijk dan de video hier!

Jan-Willem Verloop: een gedreven visser die zijn weg prima weet in de provincie Gelderland.

Uiteraard zijn er nog talloze andere video’s en artikelen te zien op de KWO Community. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe Seriepagina, waar je urenlang je favoriete video’s kunt bingewatchen!

Enjoy!

KWO Redactie


Nog geen KWO Member?! Meld je dan snel aan via de onderstaande button!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl