ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Doorbreek de dressuur – Deel 3 – Aaskeuze & aanbieding

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Na zijn artikel over het gebruik van zwaardere of juist lichtere loodgewichten en het stuk over de onderdelen van zijn rigs gaat Mark in deel 3 van ‘Doorbreek de dressuur’ dieper in op de keuze van het (haak)aas én op de manier hoe dit aas wordt aangeboden. Onze gevinde vrienden zijn (op veel wateren) immers aardig door de wol geverfd en door slimme keuzes te maken zul je méér gaan vangen! We laten Mark aan het woord…


Uiteindelijk is het je aas wat de karper over de streep moet trekken. Als de vis je aas niet opneemt, kun je hem ook nooit vangen. Aas is daarom nog een stukje belangrijker dan je rig om überhaupt een karper te kunnen haken. In deel 3 van van deze reeks geef ik daarom mijn visie over aaskeuze op ‘lastige’ wateren.

BAM! Een karper op de mat op KK 7-8. Binnen 3 uur vissen… Dat wil je!

Honderden opties in boilieland…

Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet op aasgebied. Als er ergens veel opties in zijn, dan is het wel in aas. Welke boilie moet je in godsnaam kiezen uit de honderden die er te verkrijgen zijn? Het mooie is… uiteindelijk zullen ze allemaal wel vis opleveren! Echter zal de ene boilie meer vis op de kant brengen dan de anderen. Maar helaas kan dit ook weer per water verschillen.

Wat de perfecte boilie of de perfecte samenstelling is kan ik je niet vertellen. Ik heb me hier nooit heel erg in verdiept en heb geen verstand van alle ingrediënten die er te verkrijgen zijn. Gelukkig heb ik wel mensen om mij heen die hier meer verstand van hebben en op basis daarvan ben ik met bepaalde boilies gaan vissen. Doordat ik veel vis, kom ik er ook snel achter welke boilies wel en niet voor mij werken. Als ik goed vang met een boilie blijf ik ook met deze bol vissen:

" Consistentie en vertrouwen in de boilies waarmee ik vis is voor mij erg belangrijk!"

Als je met vertrouwen in je aas, rigs en tactiek naar de waterkant gaat ben je al een eind op de goede weg.

En dat is voor mij het belangrijkste in een boilie; vertrouwen krijgen in de bol door er goede vangsten mee te boeken. Als ik goed vang of heb gevangen met een boilie dan zie ik geen reden om deze snel te wijzigen. Ook niet als ik een paar keer achter elkaar blank… In de praktijk komt het er daardoor op neer dat ik met 2 type boilies vis, namelijk een zoete en een vismeel boilie. De eigenschappen die ik belangrijk vind in deze boilies zijn:

  • Attractie: directe herkenning als voedsel
  • Goede smaak
  • Genoeg voedingswaarde voor voercampagnes
  • Afwijkende samenstelling

100% vertrouwen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook