ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Dressuurwater kraken in het najaar – 4 tips & tricks van Jori Aarts

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Minder blad aan de bomen, onstuimig weer en een kelderende watertemperatuur… We zijn aanbeland in het late najaar! Een periode waarin de karpers zich steeds passiever zullen gaan gedragen en de visserij op druk beviste wateren alleen maar moeilijker zal worden. Jori Aarts weet dit als geen ander en in dit artikeltje stipt hij 4 leerpunten aan die hem de afgelopen jaren hebben geholpen om succesvol te zijn in deze fase van het najaar.

Succes… Niet zo vanzelfsprekend op bikkelharde dressuurwateren.

Jori aan het woord: Druk beviste wateren… Ik hou er van! Vaak bevatten deze putjes grote karpers en ligt er een mooie uitdaging voor ons vissers. De visserij kan er echter erg lastig zijn en de afgelopen jaren heb ik veel mogen leren tijdens mijn tientallen sessies op dit watertype in het (late) najaar. Hopelijk kan ik jou met dit artikel wat extra vertrouwen geven voor de weken die er nu aan zitten te komen!

Een targetvis die Jori z’n najaar van 2017 in één klap tot een succes maakte.

1. Voerhoeveelheden, stekkennis en het ‘bijvoersyndroom’

In de intro haalde ik het al aan: op veel druk beviste wateren raken de vissen al wat verzadigd en voorvoeren doe je vaak ook nog eens voor anderen: meer dan eens bleek ‘mijn’ (voer)stek bij aankomst bezet. Vandaar dat ik de laatste jaren vanaf half oktober eigenlijk alleen nog maar instant aan de slag ga. Door voorzichtig te zijn met (bij)voeren zullen je kansen alleen maar stijgen omdat de karpers vaak maar mondjesmaat azen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1