ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie manieren waarop je gegarandeerd gaat blanken in het voorjaar!

Favoriet Favoriet
Drie manieren waarop je gegarandeerd gaat blanken in het voorjaar!

Het voorjaar is in aantocht en de temperaturen begeven zich stilaan richting de dubbele cijfers. De karpers worden actiever en uiteraard worden wij karpervissers dan hongerig. In deze update waarschuwen we jullie met drie veelgemaakte fouten in het voorjaar!


Er zijn heel wat zaken waar je in het voorjaar finaal de mist mee ingaat. In dit artikel sommen we er drie op waar we onszelf al regelmatig op hebben betrapt. We willen onze kennis graag met jullie delen zodat deze fouten niet opnieuw gemaakt gaan worden 😉

Het voorjaar is een prachtige periode.

#1: Diepe wateren

Terwijl de ondiepere wateren stilaan productief beginnen te worden, is dat vaak nog niet het geval op diepe wateren. Denk aan wateren dieper dan zes meter zonder ondiepe zones. Deze warmen een stuk langzamer op waardoor de vissen wat langer in wintermodus verkeren.

De karpers op ondiepe wateren beginnen stilaan actiever te worden.

Op ondiepere wateren trekken de karpers langs de ondiepe kanten omdat deze sneller opwarmen. Die warmte activeert ze en langzaamaan beginnen ze dus ook aasdrang te krijgen. Prima om ze daar te gaan belagen!

Wie weet tref jij op de ondieptes al wel een groepje vissen aan… 😉

Voorkom op je bek gaan en kies nu nog voor ondiepe zijarmen van rivieren, warmwaterlozingen, ondiepe parkvijvers, polders,… Keuzes in overvloed!

#2: Teveel voeren

Een ongelofelijk domme én veelgemaakte fout in het voorjaar! Karpers zijn koudbloedige beesten en ook al schijnt de zon hard, het water en hun lichaamstemperatuur zijn nog steeds flink koud. Ze zullen dus nog geen grote hoeveelheden voedsel gaan vreten. Kies dus voor een slimme aanpak qua voeren, denk bijvoorbeeld aan een PVA zakje vol boiliekruim.

Een ideaal wapen in het voorjaar.

Probeer met attractie de vissen te lokken. Karpers gaan in deze periode absoluut geen kilo’s wegvreten dus kies voor heel attractief aas zoals pop-ups, gesoakt aas, maden en maïs. Wederom keuzes genoeg! 😉

Enkele voorjaarskillers samengevat in één foto!

#3: Flexibiliteit

Super belangrijk in het voorjaar! Voortdurend on the move zijn zorgt voor successen. Je moet ervoor willen gaan als je succes wilt boeken in deze periode. Te snel voor een gemakkelijke optie gaan is iets waar nog steeds veel vissers intrappen. In het voorjaar draait het om observeren en tijd investeren om vissen überhaupt te kunnen vinden.

Je ogen op het water houden kan voor belangrijke informatie zorgen.

In plaats van op je luie reet te zitten is het vaak erg raadzaam om met je polaroid ondiepe zones, rietkragen en obstakels af te struinen op zoek naar tekenen van vis. Een stofwolk is al genoeg… 😉

Bingo!

Alvast succes!

KWO Redactie


Meer tips over het voorjaar vind je op onze Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl