Drie nieuwe Goo’s van Korda – Extra attractie voor het voorjaar

Favoriet Favoriet
Drie nieuwe Goo’s van Korda – Extra attractie voor het voorjaar

Het voorjaar is HET moment om uit te pakken met fel gekleurd en/of extra geboost haakaas. In het nog koudere water werken de zintuigen van karpers minder goed dan bijvoorbeeld in de zomer en extra prikkels zullen dus een groot voordeel zijn. Het gebruik van attractors, zoals de Goo van Korda, is dan ook zeker aan te raden.


Korda stelt voor: drie nieuwe Goo’s.

Kiana, de fabrikant van deze populaire liquid, heeft de range attractors dit voorjaar weer uitgebreid. “Al het goede komt in drieën” was hun gedachte toen ze de release die sinds zaterdag 23 maart in de winkels ligt samenstelden. Deze drie Goo’s bieden een mooie variatie die zich tijdens een uitgebreide testfase meer dan bewezen hebben.

Al het goede komt in drieën, aldus fabrikant Kiana.

Pinkberry

Dit is een Smoke variant die ondanks zijn mildere fruitgeur een enorme indruk achterlaat. Net zoals enkele andere recentere Goo’s van Kiana heeft deze Goo een beetje melkachtige vertoning. In combinatie met de roze look lijkt het haast een marshmallow kleur.

Naast dat deze Goo in de testfase gelijk populair was bij diverse karpervissers is het ook een uiterst geschikt additief voor de wedstrijd- en moderne witvissers. Door de samenstelling is hij dan ook enorm attractief voor een grote variatie aan soorten vis.

Ook bij wedstrijd- en moderne witvissers is de Goo populair.

Ondanks dat de Pinkberry een Smoke Goo is valt hij relatief dun uit. Hierdoor is hij ook goed te gebruiken in koudere watertemperaturen onder de 16 graden. Hierbij kan je hem op of in PVA zakjes, op feeders of eenvoudig op je haakaas gebruiken. Hierbij hoef je slechts een kleine hoeveelheid te gebruiken om een grote impact te maken.

Ali Hamidi vertelt: Deze Goo heeft echt een unieke mix die ik als ik het zo mouten omschrijven een haast elektrische geur en smaak heeft. De legendarische Rod Hutchinson zei vroeger altijd al dat tijdens de koudere maanden je iets wilt dat de karper haast elektrocuteert en tot actie over laat gaan. Met de Pinkberry Goo heb je zo’n attractor.

 Isotonic

Deze Supreme Goo bleek tijdens de testfase een echte knaller. Hij heeft weinig kleur en een fruitige, ester geur. Je hoeft maar aan het flesje te ruiken om te ontdekken hoe krachtig hij is.

Door de dunne consistentie is hij uitermate geschikt om in je haakaas te laten trekken. In no-time trekt de Isotonic diep in het aas. Ongeacht de watertemperatuur zal hij vervolgens geruime tijd een enorm spoor van attractie uitwasemen!

Tijdens de testfase viel het op dat de Isotonic Goo met name snelle reacties opleverde. Vlugge aanbeten kwamen met grote regelmaat voor. En dat zelfs over grotere hoeveelheden aas. Daarnaast vingen de testvissers opvallend grotere vissen op hun in Isotonic gesoakt haakaas. Zo had Neil Spooner zelfs zijn beste winter ooit met de vangst van enkele Engelse winterjuwelen.

Isotonic was tijdens het filmen van Monster Carp al snel een van de favorieten van de crew. En als je het mij vraagt is het zelfs een van de beste Goo’s ooit.

Ook tijdens het vissen over grotere hoeveelheden los aas kregen we met deze Supreme Goo ongelooflijk snelle aanbeten. En dat op wateren over de hele wereld! Normaal gesproken zie je met dergelijke attractieve lokstoffen dat je veel van de kleinere vissen van de stek plukt. Maar met de Isotonic vingen we op diverse wateren juist de grote exemplaren. De Isotonic is dan ook een Goo die ik het gehele jaar en werkelijk overal durf in te zetten, deelt een erg enthousiaste Ali Hamidi met ons.

Goo op een chod, dodelijk!

Krill

Bij de meeste karpervissers heeft Krill eigenlijk geen introductie meer nodig. Al flink wat jaren zijn producten gebaseerd op Krill enorm populair bij karpervissers.

De Krill Goo is een Supreme variant en laat zich daardoor perfect toepassen voor het langdurig soaken van haakaas. Kiana heeft ook flink wat tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling en samenstelling van deze Goo, die een unieke geur en smaak heeft.

Diverse vissers vinden het fijn om de attractors van hun haakaas te combineren met de gevoerde boilies. En voor zij die vismeel aas gebruiken is er de stinkende Krill. Al zullen “out of the box” vissers hem ook weten te waarderen met zoet of zelfs fruitig aas.

Veel succes!

Korda


Ga naar jouw hengelsportwinkel om de nieuwe Goo’s in te slaan. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en actualiteiten? Like dan de Facebookpagina om niets te missen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl