DRIE redenen om ook eens met kleine boilies te vissen

Als er één aastype is dat veelvuldig wordt ingezet, dan zijn het wel boilies. Afwijkend vissen is dus het devies! Eerder gaf Mark Hofman al drie goede tips en in dit artikel lees je drie redenen waarom je ook eens met klein aas moet experimenteren.

Boilies zijn immens populair, maar met kleine diameters kun je het verschil maken!

Aasopnames

Bij ‘klein aas‘ moet je denken aan boilies van zo’n 10 tot 15mm groot. Kleiner kan natuurlijk ook, maar die boiliematen zijn niet heel populair.

Hoe kleiner, hoe beter? Op sommige wateren misschien wel!

Een groot voordeel van klein aas is dat er meer aasopnames in een kilo boilies zitten. Stel dat je een handje boilies om je haakaas heen strooit, dan kan de vis dus meer eten, zonder dat hij snel verzadigd raakt. Tegelijkertijd maakt dit de vissen ook gretiger: ze nemen de boilies op, maar raken er niet vol van. Ze gaan daarom steeds fanatieker op zoek naar meer aas en de kans wordt dus steeds groter dat je iets gaat vangen!

Klein aas kan de vissen gretig maken!

Ga maar eens na: stel dat jij heel veel zin hebt om te eten en je krijgt steeds één doperwtje voorgeschoteld, dan krijg je vanzelf meer trek. Klein aas is dus perfect om de vis te triggeren, zonder ze te verzadigen en je eigen glazen in te gooien!

Als jij één hapje krijgt terwijl je zin hebt om te eten, dan smaakt dat naar meer, toch? 😉

Dressuur

Zoals je hierboven al kon lezen worden boilies op talloze wateren ingezet. Het is bij uitstek het meest populaire aas onder ons karpervissers! De 20mm is waarschijnlijk de meestgebruikte variant. Deze wil je op drukbeviste wateren dus vermijden! De vissen weten vaak dat de grotere boilies gevaarlijk kunnen zijn, dus dit aas laten ze al snel liggen. Je kunt de dressuur doorbreken door klein aas in te zetten!

Op drukbeviste wateren is afwijkend aas de beste keuze.

Op wateren waar écht veel met boilies wordt gevist zijn 15mm boilies vaak nog te groot om de dressuur te doorbreken. Ook deze diameter wordt vrij vaak ingezet en kan dus argwaan opwekken bij de vissen. Probeer op dit watertype eens een 12mm of zelf 10mm boilie! Mits de brasems je geen slapeloze nachten bezorgen 😉

Een klein aasje kan voor grootse verrassingen zorgen, zeker op drukbeviste wateren!

De tijgercombi

De laatste reden is misschien wel onze persoonlijke favoriet: kleine boilies zijn perfect te mixen met tijgers! De formaten zijn ongeveer gelijk en het is inmiddels geen geheim meer dat de mix tussen tijgernoten en boilies een ware ‘killer’ is.

Mark Hofman is groot fan van de mix met tijgers en kleine boilies. Het heeft hem al flink wat gave vissen opgeleverd!

Door twee aassoorten te mixen kun je eenvoudig meer vissen aanspreken. Of de vis nu een voorkeur heeft voor tijgers of voor boilies: ze zullen zich zeker aangetrokken voelen tot je aas! Doordat het formaat nagenoeg gelijk is zullen de boilies snel worden geaccepteerd, ook op wateren waar boilies nog niet veel worden ingezet.

Probeer klein aas zelf maar eens uit!

KWO Redactie


Wist je dat je in de KWO Shop ook klein aas kunt scoren? De KWO Specials zijn te verkrijgen in 12mm en 15mm varianten! Tijdens de KWO Madness Day profiteer je bovendien van 30% korting 😉

Bekijk ook