ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie redenen waarom je de coated hookbaits van ProLine eens moet proberen!

Favoriet Favoriet
Drie redenen waarom je de coated hookbaits van ProLine eens moet proberen!

Tegenwoordig krijgen karpers heel wat aas voorgeschoteld. Anders doen dan de rest kan daarom heel goed werken! Pro Line kwam met de coated hookbaits op de markt en Teun Ponjee is daar erg over te spreken. In deze update vertelt hij over zijn eigen bevindingen en geeft hij drie redenen waarom je ze eens een kans zou moeten geven!


Teun Ponjee aan het woord: Toen ik 17 jaar oud was, kreeg ik de kans om deel uit te maken van team Pro Line, deze mogelijkheid heb ik natuurlijk met beide handen gegrepen! Ik werd al snel beheerder van de Instagram pagina en sinds een aantal maanden ben ik zelfs werkzaam in het bedrijf als magazijn medewerker.

Teun zit al ruim drie jaar in Team Pro Line verwikkeld!

Coated Hookbaits

Eén van de producten uit het gamma van Pro Line zijn de Coated Hookbaits. Deze unieke haakaasjes zijn speciaal ontwikkeld voor de hardcore dressuurvisserij. De reden waarom deze haakaasjes ideaal zijn voor deze type wateren is eigenlijk vrij simpel: een Coated Hookbait bestaan namelijk uit een kern en verschillende lagen coating. De boilie die gebruikt wordt voor dit uniek aasje is precies hetzelfde als die in de welbekende Pro Line smaken.

De PL mannen zeggen het zelf al: “For the tricky ones!”

De coating bestaat uit dezelfde ingrediënten die in de boilie verwerkt zitten. Doordat deze in verschillende lagen aan wordt gebracht tijdens de productie, zal het erg langzaam oplossen en een hoge attractiewaarde bieden. Door dit proces lijkt het of dit aasje er al dagen ligt en daarom zullen de kapers dit aasje met veel meer vertrouwen opzuigen.

Teun is erg te spreken over dit dressuurdoorbrekende balletje.

Mijn ervaring

Tijdens mijn afgelopen sessies heb ik geen enkel anders haakaas gebruikt dan de coated hookbaits! Dit heeft dan ook zeker een reden. Op één van mijn thuiswateren loopt het dit jaar erg stroef. Er kwamen nog maar enkele vissen op het droge en dat kon ik eigenlijk maar nauwelijks geloven…

Blijkbaar liep het op Teun zijn thuiswater stroef, wij zijn benieuwd of hij daar verandering in kon brengen!

Waarom de Coated Hookbaits?

Ik wist direct dat er een andere aanpak nodig was dan de meeste gebruikten. Perfect om dus met deze aasjes te starten! Na de nodige voorbereidingen was ik klaar om de eerste sessie van het jaar te gaan vissen op het desbetreffende water. Veel tijd had ik niet dus ik besloot om tussen het werk door een kort nachtje te pakken. Na een verkenningsronde zag ik een aantal vissen springen tegen de takken aan, dit was al een goed teken!

Op andere wateren bleken deze aasjes al een schot in de roos voor Teun…

Locatie is één van de hoofdfactoren als je succesvol wil zijn in je visserij. Snel voordat het donker werd positioneerde ik drie rigs op schone plekjes tussen het wier voorzien van coated hookbaits en een pva bomb zodat ik zeker wist dat ik effectief en schoon zou liggen te vissen. De avond was gevallen dus werd het tijd om mijn slaapzak op te gaan zoeken. Wat zal de nacht geven, blijft toch altijd maar de vraag.

Teun gebruikte de ready made PVA bombs om zeker te zijn dat hij scherp lag te vissen.

Onvergetelijke nacht

Al snel werd duidelijk dat dit een onvergetelijke nacht zou worden. Midden in de nacht kreeg ik een run op mijn middelste hengel die ik voorzien had van de Green Betaine coated hookbait met een Magic Mango pop up. Het voelde direct als een goede vis aan. De vis liet zich niet zo snel zien en bleef erg diep…

Deze bak was de buit van het korte nachtje!

De vis beukte rustig onder de top en de adrenaline direct schoot door mijn lijf heen toen ik de vis voor het eerst zag. Het was een dikke spiegel! Enkele minuten verder werd de vis veilig geland en wist ik even niet wat er allemaal gebeurde…

Het was een dikke spiegel!

De weger klokte maar liefst 21,4 kilo en dat betekende een nieuw PB spiegelkarper! Over een goed uurtje was het alweer licht dus besloot ik om deze brute bak even weg te hangen in de sling zodat ik met het eerste licht de vis op de gevoelige plaat kon zetten.

Dezelfde ochtend op het werk kreeg Teun zijn ‘emmertje’ 😉

Deze nacht was voor mij meer dan geslaagd! Net voordat ik naar het het werk reed, liet ik mijn collega’s weten dat ik mijn PB spiegel had verbroken. Binnen een mum van tijd kreeg ik al een appje terug met: “emmertje water vriend”.

Reden #1: Dressuur doorbreken

De Coated Hookbaits werken dressuur doorbrekend en daar maak je zeker het verschil mee in jouw visserij! Iets doen wat anderen niet doen is immers de sleutel tot succes! Doordat deze aasjes langzaam afbrokkelen vallen ze sneller op en daarnaast heb je ook nog eens het effect van een voorgeweekte bol. Meer vertrouwen kan een vis niet hebben! 

Als je de dressuur eenmaal weet te doorbreken kan het hard gaan!

Reden #2: Lange attractie

De coating lost erg traag op omdat deze laagje per laagje is aangebracht. De kern bestaat uit een normale boilie, maar heeft dan het effect van een voorgeweekte bol. Hierdoor zal de karper minder argwaan hebben bij de aasopname.

Met een coated hookbait is je haakaas langdurig attractief!

Reden #3: Veelzijdig

De Coated Hookbaits zijn niet alleen voor stilstaand water ideaal, ook op stromende wateren scoorden ze al goed. Enkele riviervissers uit het Pro Line team zetten deze haakaasjes regelmatig in en zeker niet zonder succes. Hoe mooi zou het zijn als ik ook een karper zou strikken op de rivier met deze aasjes? Dat gebeurde al in mijn allereerste sessie op de Maas, dus missie geslaagd!

Ook op stromend water werden deze aasjes getest door Teun.

Kortom, een allround haakaasje voor de karpervisserij waar ik in ieder geval nog veel vissen mee ga vangen. Veel succes aan de waterkant en tot de volgende!

Teun Ponjee


Meer tips en tricks van Teun vinden jullie op Teun’s Instagram. Ook aan de slag met de Coated Hookbaits? Bezoek dan je lokale Pro Line dealer of shop ze in de webshop!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl