ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Drie tips voor het vangen van een paaskarper!

Favoriet Favoriet
Drie tips voor het vangen van een paaskarper!

Pasen komt eraan en dat betekent maar één ding: vrije dagen! Dit vormt het ideale moment om achter de eerste vissen van het jaar aan te gaan jagen. Het weer gaat qua temperatuur iets achteruit dit weekend, maar dat wil niet zeggen dat je kansloos bent! In dit artikel sommen we drie tips op die jouw kansen moeten vergroten bij het vangen van een paaskarper!


Weersomstandigheden

Hoewel het de afgelopen weekend al aardig zonnig was, daalt de temperatuur de komende terug. Geen stress, de vissen hebben al aardig wat zon gehad dus ze zijn heus al wel wat actiever geworden. Er zijn dus grote kansen om aankomend weekend een paaskarper te strikken!

Thijs last vangst karper
Het zonnetje van de laatste weken heeft de vissen al aardig geactiveerd.

Een aantal zaken zijn sowieso handig op rekening mee te houden. Als de temperatuur zakt na een paar weken volgas zon, is dat vaak een cruciaal keerpunt. Het is dus mogelijk om net voor die omslag nog even brokken te maken! 😉

#1: Aasperiodes ontdekken

Investeer tijd in het ontdekken van de aasperiodes. Op deze manier kan je efficiënt je tijd benutten. Tijd is goud, dus deel die goed in! In het voorjaar kunnen karpers letterlijk overal te vinden zijn, dus is het aan jou om ze te vinden (en te profiteren uiteraard)!

zonnige dag hengel setup
De zon speelde in maart goed mee, hopelijk wordt april ook rijkelijk beloond met zonlicht!

Al doende leert men dus baseer je bijvoorbeeld op wat jij met je eigen ogen gezien hebt. Waar zie jij tekenen van leven of waar verwacht jij ze. Er is niets beter dan op korte tijd succes boeken!

Link to community

#2: Weerbericht checken

Misschien wel eens écht de moeite om volgas rekening te houden met het weerbericht. Na een zonnige week neemt de temperatuur nu een stapje terug. Vanaf maandag voorspellen ze ook weer regen dus eigenlijk is het perfect om juist dit weekend eens te kijken naar windrichtingen of luchtdruk. Vaak veranderen ook die flink als de temperatuur gaat afnemen.

Zonnige kant van het water - tips vangen paaskarper
Het zonnetje zal zich dit weekend niet zo snel laten zien!

Maart was een recordbreker wat betreft zonuren, dus kijk naar de ondiepe zones in het water die het meeste in de zon liggen. Dit zijn de zones waar je ze nog kan verwachten! Observeren is leren en dat weten we maar al te goed.

Zonnig hengel setup
Een polaroid kan aankomend weekend zomaar eens je beste vriend gaan worden.

#3: Fishing for a bite

Zeker in deze periode een toptip! Aangezien we de vorige weken de zon gewend zijn hebben veel vissers hun emmers voer al gedeponeerd. Wat er in ligt kan je er niet meer uithalen. Ga voor die aanbeet en dit kun je doen door heel attractief te vissen.

Liquid - tips vangen paaskarper
Het ideale moment om je dip eens boven te halen!

Denk daarnaast ook aan single pop-ups op trekroutes of PVA-zakjes op hotspots. Dit zijn gegarandeerd sleutels tot voorjaarssucces! Vissen blijven nieuwsgierige beesten dus met deze tactieken heb je goede troeven in de hand.

pop ups - tips vangen paaskarper
Deze aasjes vragen om gebruikt te worden in het voorjaar.

Succes met het vangen van jouw paaskarper!

KWO Redactie


Meer tips en tricks over het vissen in het voorjaar vind je op onze Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl