ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Duitsland voor Dummies – Deel 2 – Nick Beuvink

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Waar Nick Beuvink ons in het eerste deel van zijn trilogie vertelde over zijn voorliefde voor Duitsland, duikt hij dit keer dieper in de regelgeving en de vergunningen van onze Oosterburen. De karpervisserij is heel anders geregeld dan in Nederland, dus een beetje hulp bij het uitzoeken van een vergunning is niet verkeerd! In dit artikel lees je hoe het zit.


Nick aan het woord: Hallo, allemaal! Wat fijn dat je er (weer) bent. Zoals je in het vorige deel van deze trilogie hebt kunnen lezen wil ik dit keer wat verder in gaan op de regelgeving in Duitsland. Veel mensen denken vaak dat dit heel ingewikkeld is. Nou, dat is het ook! In principe is het systeem in Duitsland net zo geregeld als het bestuur van het land zelf. Om je een inzicht te geven in deze structuur kunnen we het best eerst even kijken naar Nederland. In Nederland koopt iedereen een vergunning, de Vispas. Het geld van deze Vispas gaat gedeeltelijk naar de plaatselijke vereniging en gedeeltelijk naar Sportvisserij Nederland (SVN). Gezamenlijk zorgen deze organisaties, in samenwerking met bijvoorbeeld Het Waterschap en De KSN, ervoor dat we bijna overal in Nederland mogen en kunnen vissen. Het bestuur van Nederland is hetzelfde geregeld. Van boven naar beneden, top down noemen ze dat.

Voordat je de lijnen in Duitsland (legaal) nat kunt maken staat je nog het nodige te wachten…

In Duitsland gaat dit anders. Duitsland is van origine verdeeld in graafschappen en hertogdommen. Iedere deelstaat functioneerde vroeger met zijn/haar eigen regels. Weliswaar leek het allemaal wel enigszins op elkaar, maar iedere deelstaat mocht zelf beslissingen nemen. Tegenwoordig is dat wel wat meer aan banden gelegd, maar de deelstaten beheren zelf nog veel zaken, waaronder het jagen en vissen. Jagen en vissen gaat hand in hand in Duitsland, de regelgeving is deels hetzelfde. Je kunt namelijk pachten, iets wat in Nederland heel weinig voorkomt.

In Duitsland kun je pachten, iets wat in Nederland heel weinig voorkomt.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1