Dutch Carpaddict – Peter Schouten – Introductie

De tweede man van Dutch Carpaddict is de 28 jarige Peter Schouten, die struinen en korstvissen als lievelingsvisserij heeft. Ook in film en fotografie is hij een meester.

Hallo! Mijn naam is Peter Schouten. Ik ben 28 jaar en woon in Krimpen aan de Lek, Zuid-Holland. Ik werk nu ongeveer 2,5 jaar in Rotterdam als financieel adviseur. Daarnaast fitness ik drie keer per week en besteed ik behoorlijk veel van mijn vrije tijd aan blanken.

Peter-Schouten-schub

Vanaf jaar 0 woon ik aan het water. Toen ik op mijn zesde jaar verhuisde grensde ook onze nieuwe woning aan een sloot. Deze zat tjokvol met karper. Op zwoele zomeravonden, wanneer mijn raam open stond, hoorde ik vanaf mijn bed de karpers in het kroos happen. Het duurde toen niet lang voordat ik hele zomervakanties aan de waterkant door bracht.

Als mijn hart ergens sneller van gaat kloppen is het wel korstvissen. Moet je nagaan op die leeftijd, het was fantastisch! Door de spannende avonturen en mooie herinneringen is een ontzettend grote liefde voor het karpervissen ontstaan. Vandaag de dag ben ik nog steeds verslaafd. Daarom maak ik nu samen met Rick Bongers en Willem deel uit van Dutch Carpaddict. Onder deze naam maken we films van onze belevenissen langs de waterkant. Kijk maar eens op You Tube!

IMG 2431

Aas staat centraal in mijn visserij. Mijn ervaring is dat aas een groot verschil kan maken. Ik draai mijn boilies daarom zelf. Kort gezegd is de 18mm boilie te standaard voor me.

Onderlijnen zijn voor mij minder belangrijk, maar daar moet ik wel mee kunnen variëren. Voorafgaand aan de sessie stel ik mezelf de volgende vragen: Welk aas zet ik op de hair? Welk type haak gebruik ik? Wat wordt de lengte van mijn onderlijn en welk loodgewicht kan ik op dit water inzetten? Welk onderlijnmateriaal past daar bij? Het is niet zo dat ik een scala aan materialen heb. Ik heb zomaar een aantal basis materialen waar ik op terug val voor het knopen van onderlijnen. In toekomstige blogs zal ik hier dan ook dieper op in gaan.

Peter-Schouten-camera

Mijn aas moet dus attractief en vers zijn. De onderlijnen strak en scherp. Er gaat veel tijd in zitten als je alles zelf maakt, maar je vist met veel meer vertrouwen. En dát is het belangrijkste ingrediënt om te harken!

Tot snel!

Peter Schouten

Bekijk ook