ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Meer All About The Journey

Een avontuur in de Pyreneeën – Samir en Claire

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Samir en Claire zijn een karperstel met de bijnaam ‘Carplifer’. Deze naam past het duo bijzonder goed, want sinds jaar en dag trekken ze er samen op uit om door heel Europa te pionieren. Dit artikel gaat over een heftige sessie in het prille voorjaar van 2017 waarbij het koppel de Franse Pyreneeën met een bezoekje vereerden.


Samir aan het woord: Maanden zijn er soms nodig om een nieuw buitenlands karperavontuur te plannen en uit te werken. Ook bij de voorbereidingen voor de eerste trip van 2017 was dit van toepassing. De lange koude winternachten, waarin er niet gevist werd, is de tijd dat de meeste plannen van ons bedacht werden. Google Maps ging open en het internet werd afgespeurd. Onderzoek naar de visstand en recente vangsten zijn immers allemaal onderdeel van het planningsproces voor we weer het Franse land in zouden knallen. Ik wilde zoals gewoonlijk een vroege start maken, dus we besloten naar het zuiden te trekken voor onze eerste vistrip van het jaar. Onze bestemming waren de Pyreneeën, een bergrijk gebied in Frankrijk waar de Franse overheid veel stroom opwekt met behulp van grote dammen.

avontuur-Pyreneeën-Samir-en-Claire16
De Franse Pyreneeën zijn adembenemend mooi!

Terug van weggeweest

De plek die we voor ogen hadden was een stuwmeer waar we vorig jaar januari ook hadden gevist. Toen was het heel guur, alles was bedekt met sneeuw en de temperatuur kwam niet boven de 1 graden uit. ’s Nachts vroor het zelfs 5 graden! Zoals je je wel kunt voorstellen was het lastig vissen. We hadden slechts 5 runs en 3 vangsten. Wel hadden we veel geleerd van het vissen hier. Gewapend met de kennis over wat er nodig zou zijn en welke lichamelijke inspanning het zou gaan kosten om te gaan vissen in deze vijandige omgeving begonnen we nieuwe plannen te maken. Bij aankomst bij het meer werden we gelijk verwelkomd door een grote boom die omgevallen was en de weg versperde. De boom hing nog met een minuscuul stukje vast, en met een paar millimeter speling konden we er onderdoor komen. Erg spannend was het wel, want we wisten dat de boom bij het kleinste contact los kon komen. Dan zou hij op de auto liggen en was de vistrip voorbij. Daarna moesten we nóg 3 bomen voorbij tot we een geschikte locatie vonden waar we de boot ter water konden laten.

avontuur-Pyreneeën-Samir-en-Claire2
In dit ruige terrein is een boot een must om een stek te bereiken!

Eindelijk waren we bij een trailerhelling en namen we het beeld van het machtige uitgestrekte water in ons op. We hadden een geweldig opgewonden gevoel want de omstandigheden waren perfect om te vissen. Met de boot volgeladen en de buitenboordmotor gereed, waren we klaar om te vertrekken. We gingen erop uit met de intentie pas te stoppen als we karper hadden gevonden. Het duurde echter niet lang voordat alles tot een abrupt einde kwam, en we teleurgesteld terug moesten peddelen naar de wal met motorproblemen…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1