ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Een kijkje in de woonkamer van de karpers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Europa, Video

Het leven van de karpers onder de waterspiegel is iets wat duizenden karpervissers bezig houdt. In deze update enkele strakke onderwatervideo’s en een serie fraaie foto’s van karpers in hun natuurlijke omgeving!

Big-carp-underwater-kwo-1


De beste onderwater video’s

Het ‘meekijken’ in de onderwaterwereld van de karper was 10 jaar geleden nog volkomen nieuw. De mannen van Korda waren de eerste die écht het gedrag en de leefwereld van de karpers op film wisten vast te leggen. Hun DVD’s gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank en naar mate de delen vorderden werd de beeldkwaliteit steeds beter. Overigens is het overgrote deel van de Korda filmbeelden terug te vinden op hun YouTube kanaal.

Meest legendarische onderwatershot: 'The Big Plated' is het haasje!

Meest legendarische onderwatershot: ‘The Big Plated’ is het haasje!

Persoonlijk vind ik het moment dat Danny Fairbrass zijn targetvis ‘The Big Plated’ voor de camera haakt (in seizoen 8) het meest legendarisch ‘onderwater moment’ ooit. Bekijk dit moment in onderstaande video:

Uiteraard zijn er meer toffe video’s gemaakt waar het gedrag van de karper goed onder de loep genomen kon worden. In onderstaande video zien we een dikke veertiger een pop-up pakken. Erg mooi om te zien!

Maar er zijn ook onderwater movies waar géén rigs, voertactieken en andere ‘vissers-items’ in voor komen. Het onderstaande filmpje is geschoten op een water waar Mark en ik ook hebben gevist: Dolphins Lake. Destijds een uniek water met op het hoogtepunt maar liefst 8 vissen van boven de dertig kilo!

Raphael-Biagini-carpe-30kilo

De Franse visser Raphael Biagini met één van de dertig kilo vissen van Dolphins Lake.

In dit meer staan 2 lange ‘bomen rijen’ onder water. Tussen deze afgestorven takken voelen de vissen zich veilig en dat blijkt wel uit de beelden op deze video van het KWO YouTube kanaal. Karpers van allerlei formaten chillen tussen de obstakels, het is genieten om dit te zien!


De mooiste onderwater foto’s

Via Google zijn er duizenden onderwaterfoto’s te vinden van karpers. Vaak van slechte kwaliteit, mede omdat dit veelal printscreens zijn van video’s. Slechts een handjevol fotografen heeft het juiste materiaal om onderwater écht mooie foto’s te schieten. De meest bekende onderwaterfotografe is Janny Bosman. Diverse prijzen won zij al met haar foto’s van karpers en andere ‘onderwaterwezens’. Een aantal van haar topplaten op een rij:

"Wat kijk je?"

“Wat kijk je?”

Janny-Bosman-Fotografie-0

Ook karpers lijken soms speels gedrag te vertonen.

Janny-Bosman-Fotografie-1

Een foto van een holding area.

Janny-Bosman-Fotografie-2

Een foto die genomen is tijdens de paaiperiode.

Janny-Bosman-Fotografie-3

Janny heeft ook oog voor andere zoetwater ‘monsters’.

Janny-Bosman-Fotografie-4

Lastig om goed op de foto te krijgen: roofvissen, zoals deze snoekbaars.

Voor meer onderwater fotografie van Janny Bosman; klik hier om haar online foto albums te bekijken. Geloof me, het is de moeite zeker waard, ook het zoutwater album bevat prachtige plaatjes!

In onderstaande slider (navigeer met de pijltjes naar links of naar rechts) hebben we nog een serie ‘amateur’ foto’s voor jullie klaar gezet.

[slider navigation_style=”arrows” custom_slider_transition=”move”]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-5

Een mooi gebouwde spiegel op zoek naar voedsel, of chillt hij hem gewoon?

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-4

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-6

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-8

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-9

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-10

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-11

[/slide]

[/slider]


Nét onder het oppervlak…

Om alvast vooruit te blikken op het voorjaar hebben we nog 3 foto’s voor jullie die ons in ieder geval deden verlangen naar het voorjaar. Zon, 17 graden watertemperatuur, karpers aan de oppervlakte, drijvende kattenbrokken en een struinhengel… Die kun je wel naar pakken bij het zien van onderstaande pics…

[slider navigation_style=”arrows” custom_slider_transition=”move”]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-3

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-2

[/slide]

[slide]

Big-carp-underwater-kwo-7

[/slide]

[/slider]


Hopelijk hebben jullie genoten van de video’s en de foto’s. Het bewijst maar weer dat karpers prachtige vissen zijn en dat ze ons (soms) te slim af zijn!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook