Word KWO member

Een succesvol voorjaar met mini aas

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In dit verhalende artikel uit 2009 vertelt Michiel over een succesvol voorjaar op een kraakheldere zandput in Belgie. Mede dankzij de switch naar mini boilies wist hij een fraaie serie karpers te strikken. Lees zijn aanpak en de weg tot succes.


Een fiks aantal jaren geleden kreeg ik het in de wintermaanden flink te pakken. Een aanhoudende vrieskou voorzag alle wateren van een dun laagje ijs en bracht ook daarmee mijn karperhormonen in ruste. Andere hormonen gingen echter meer en meer opspelen en ik begon steeds vaker naar de meisjes te kijken. Helaas voor mij keken zij vrijwel altijd de andere kant op! De enige blote vrouwen die ik zo af en toe zag waren de bloedstollende vrouwen op het scherm van mijn pc. Na een paar zaterdagavondjes (en een paar treetjes Breezer verder) leek er een stijgende lijn in mijn avances te zitten. Af en toe gebeurden er dingen die het daglicht niet konden verdragen en garant stonden voor een vette ‘high-five’ als ik ze aan m’n karpermaten vertelde. Tijdens zulke gesprekken aan de waterkant schoten onze twinkelende oogjes als stekelbaarsjes heen en weer bij alle smeuïge details!

Afijn, het meisje van weleer werd een vrouw en warempel mijn eega! Iets wat velen overigens niet voor mogelijk hielden. Maar bon, het is natuurlijk niet zomaar een meisje, ze heeft namelijk diverse kwaliteiten. Eén daarvan is het inplannen van vakanties. Voorafgaand zit mevrouw uren met haar neus in allerlei gidsen met op de cover voornamelijk witte zandstranden, mooie hotels en een blauwe zee. Ondanks mijn overvloedige verzoeken wordt het dit jaar geen woest Italiaans of Frans stuwmeer. Helaas: er verdampen 8 vrije dagen door een vakantie op Kreta.

Af en toe moet er toch tijd worden vrijgemaakt voor een vakantie met de vriendin.

Af en toe moet er toch tijd worden vrijgemaakt voor een vakantie met de vriendin.

Zon, zee, strand, zou water. Wat heb je in vredesnaam aan zout water? Je kan het A. niet drinken en B. de karpers gedijen er op lange termijn niet in! Maargoed, als rasechte Zeeuw is het zoute water een bekend trauma en zo gooi ik begin juni een zwembroek, tandenborstel en wat penlite batterijen (je moet immers niet alleen aan jezelf denken) in een koffer en even later zit ik met een koel biertje op het strand…

Geen voorjaarstrip ?

Zittend in het fonkelend Kreta-zonnetje is en leuk om eens terug te denken aan de eerste drie vismaanden van dit jaar (2009). Omdat ik wegens het schrijdende tekort aan vrije dagen slechts 1 dag op kon nemen zou ik géén buitenlandse trip inplannen. Een kras op mijn ziel dames en heren. Een voorjaar zonder Frankrijktrip is als een tankstation zonder stoute boekjes, een karper zonder mondhoeken, als Metallica zonder snoeiende riffs of een parkvijver zonder peppies, kortom: taai.

Geen buitenlandse trip..? Dan moet het maar op mijn thuiswater gebeuren!

Geen buitenlandse trip..? Dan moet het maar op mijn thuiswater gebeuren!

Dit jaar wilde ik dan ook vroeg van start gaan om geen enkele actie te missen in de tijd die ik tot mijn beschikking had. En uiteraard, juíst dan gaat het vriezen. ‘Ijzigheid’ en de mogelijkheid om te schaatsen is leuk voor kindertjes. Maar niet voor ons karpervissers. Wij worden namelijk depressief en opstandig. Waar is Al Gore als je hem nodig hebt? Het broeikaseffect is een leuke hype. Overigens was de zure regen dit ooit ook. Ach, met Al Gore heb ik niet zoveel, en met zure regen al helemaal niet. Alles wat zuur is moet gewoon eens goed gewassen worden!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook