ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Eenvoudig maar effectief: de semi soepele D-rig

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Door de jaren heen heeft Mario Taal zich ontpopt tot een expert in rigs. Toch heeft deze geslepen visser een voorkeur voor eenvoud en effectiviteit. In dit artikel toont hij één van zijn meest gebruikte rigs: de semi soepele D-rig. Pak je tacklebox er maar bij en ‘knoop mee’!


Back in time

Inmiddels is het al een aantal decennia geleden dat ik verkocht raakte aan het karpervissen. Ik had niemand die mij bij de hand nam om mij de eerste stappen te laten zetten. Ik was dan ook vooral op mezelf aangewezen als het ging om specialisering en dus ook in het zelf knopen van onderlijnen!

Oldskool! Maar toen was ik me er al van bewust dat een goede rig meer karpers op de kant brengt.

Oldskool! Maar toen was ik me er al van bewust dat een goede rig meer karpers op de kant brengt.

Destijds was er wat betreft kant-en-klare onderlijnen nog niet zoveel te verkrijgen dus knoopte ik alles zelf. De eerste onderlijn, tsja die herinner ik me nog wel! Het was in een idyllisch karperwinkeltje langs het spoor van Den Haag Centraal, daar maakte ik voor het eerst kennis met de knotless-rig. De eerste keer dat de eigenaar mij die knoop voor deed, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. “Blijft dat echt zitten?”, ik hoor het mezelf nog zeggen! Bijna al mijn onderlijnen zijn gebaseerd op die knotless knot, simpelweg omdat hij zo eenvoudig en veelzijdig is!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook