ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zwitserse Stories #1 – De eerste stappen in ‘Der Schweiz’ – Emiel Geerts

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Onze redacteur Emiel Geerts verhuisde afgelopen zomer samen met zijn vriendin en zijn trouwe viervoeter naar Zwitserland. Zijn jacht naar karpers kent dus volledig nieuwe gronden. Zijn jullie net als wij ook benieuwd naar zijn eerste visavonturen in dit niet-hedendaagse visland? Check dan zeker zijn allereerste blog!


Emiel aan het woord: Een niet-hedendaags visland, zo kan je Zwitserland inderdaad perfect beschrijven. Afgelopen voorjaar maakten we de (impulsieve) beslissing om onze dromen achterna te gaan. Verhuizen naar het buitenland en het daar lekker gaan ‘beleven’! Uiteraard lag mijn ‘viszooi’ hier DIRECT in de schuur en de eerste stappen zijn reeds gezet… Niet zonder succes! 😉

Proost, op een nieuw avontuur!

In Zwitserland gelden tal van regels omtrent karpervissen, het is niet zo dat je op eender welk water terecht kunt, dit vergt een hoop opzoekwerk. Zo is bijvoorbeeld in veel delen van het land, voeren absoluut verboden.

Een laatste instant nachtje werd gepland, met succes!

Ik kon België natuurlijk niet verlaten zonder mijn (voorlopig) laatste vis daar gevangen te hebben. Een laatste instant nachtje werd gepland, met succes! Met twee vissen een waardige afsluiter. I’ll be back Belgium!

Een waardige afsluiter.
Nu is het tijd voor nieuwe avonturen!

De eerste indrukken

Het land is écht ongelofelijk prachtig. De eerste maanden hebben we voornamelijk de buurt leren verkennen. Vissen was nog niet gelijk aan de orde omdat er simpelweg nog een hoop gefixt moest worden. Buiten dat feit wilde we ook gewoon precies te weten komen wat er in de omgeving allemaal te beleven was.

Emiel was te spreken over de eerste indrukken, we geven hem gelijk!

Ik had natuurlijk al flink onderzoek gedaan en wist dat er in de omgeving enkele mega interessante ‘blauwe plekken’ op de kaart lagen. Qua karpervissen is Zwitserland een redelijk onbekend land. De weinigen die er op karper vissen geven niet veel prijs dus je moet het veelal zelf ontdekken en uitzoeken. Laat dat precies hetgene zijn dat ik ZO mooi vind aan onze waanzinnig mooie hobby…

Ook Beer speurde mee naar onze gevinde vrienden!

De eerste wateren werden in kaart gebracht en het zag er allemaal heerlijk veelbelovend uit. Ik kon niet wachten om van start te gaan!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1