ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Effectief vissen op betaalwater – 8 Tips

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het bevissen van een betaalwater in Frankrijk vergt een bepaalde kennis over het vissen. Wat kun je bijvoorbeeld doen om de dressuur op het water te doorbreken en wat voor trucs kun je uithalen om toch te vangen als het niet loopt? In deze update worden acht bijzonder effectieve tips gedeeld. Doe er je voordeel mee en gebruik ze in de praktijk. Maak het verschil door anders te vissen dan anderen!

het-plashuis-fisherman-holidays


Tip 1 – Gebruik van alternatief aas

Men ziet vandaag de dag nog steeds dat het merendeel van de vissers enkel en alleen gebruik maakt van boilies, vastgeroest in de alledaagse regelmaat. Hier valt perfect op in te spelen door op betaalwater zelf alternatief aas te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan partikels (mits toegestaan), plastic aas of grondvoer. Tevens kan het bijzonder lonen om wel met boilies te vissen, maar dan met ongeflavourde boilies. De vissen raken immers ontzettend geconditioneerd op deze meestal geheel synthetische stoffen waardoor ze deze aasjes al snel links laten liggen, een ‘natuurlijker’ product kan dan zeker het verschil maken.

fisherman-holidays-particles-partikels

Partikels zijn (mits toegestaan) een perfect alternatief aas gebleken.

Last but not least is er ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van natuurlijk aas: wormen, maden en maïs zijn in het verleden ware ‘killers’ gebleken. Aangezien de meeste betaalwateren een vrij laag witvisbestand hebben kan je naar hartenlust experimenteren met deze aassoorten, doe er je voordeel mee!


Tip 2 – Effectief voeren

Voer met regelmaat en verspreid kleine hoeveelheden door de gehele sector die je tot je beschikking hebt. Op deze manier zorg je dat de vis aan het ‘zoeken’ blijft in het gebied waar jij mag vissen.

Wat we veelal zien gebeuren is dat er direct een flinke hoeveelheid voer het water in wordt ‘gestort’ op de door de beheerder (of vooraf) aangewezen stekken. De start van je sessie kan echter bepalend zijn voor de rest van de week; zit er maar een enkele vis en ‘stort’ je kilo’s aan voer dan zal je (waarschijnlijk) maar weinig gaan vangen. Begin daarom rustig met voeren, je kan immers altijd weer wat meer bijvoeren.

Fox-werpbuis-2

Blijven de aanbeten komen dan kan je vanzelfsprekend de voerhoeveelheid op gaan schroeven. Toch is het niet onverstandig om ook dit met beleid te doen, de vis kan immers ook stoppen met azen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1