ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Effectief wiervissen – Deel 2 – Succesvolle voerstrategieën

Favoriet Favoriet
Effectief wiervissen – Deel 2 – Succesvolle voerstrategieën

In het vorige artikel gingen we dieper in op locatie en rigkeuze en in deze update kijken we naar verschillende voerstrategieën die je bij het wiervissen kunt gebruiken. Lees snel verder en voor je het weet schuif jij je net onder een dikke ‘wierbeer’!


Team KWO aan het woord: Door slim te voeren kun je ongetwijfeld meer vissen vangen, maar hoe pak je dat precies aan op een wierrijk water? Lees hieronder meer over tactieken die je tijdens het wiervissen kunt toepassen!

#1 Kleine aasdeeltjes

Tussen het wier zijn de karpers gewend om op klein natuurlijk voedsel te azen. Denk bijvoorbeeld aan kleine slakjes of muggenlarven.

Typische ‘wiersnacks’!

Het is vaak slim om niet te ver af te wijken van de ‘normale’ situatie in het wier. Als je opeens tien kilo 25 millimeters gaat strooien past dit natuurlijk niet bepaald in het plaatje en kan dit argwaan veroorzaken. Het is dus aan te raden om kleine tijgernootjes, (hele) kleine boilies, hennep en mais te voeren.

Een voorbeeld van een perfect mixje om in het wier te strooien!

Probeer hier eens een chod-rig montage met een rig met een uitgebalanceerde tijgernoot bij te vissen. In deze video kun je zien hoe Mark hier bijzonder succesvol mee is en een lastig water naar zijn hand weet te zetten!

#2 Single hookbait

Een andere strategie is helemaal NIET voeren. Als jij in de verkenningsfase goed hebt geobserveerd en vissen hebt gespot op plekken tussen het wier, mag je er zeker van zijn dat ze er vaker vertoeven. In het wier valt zoals eerder vermeld genoeg natuurlijk voedsel te halen, dus wees niet bang om enkel een rigje te droppen zonder bij te voeren!

Een ideaal wapen om single hookbait in te zetten. Succes is haast gegarandeerd! 😉

Wat ook goed werkt is om een pop-up rigje te positioneren in een doorgangetje in het wier. Van deze doorgangen weet je nagenoeg 100% zeker dat ze gebruikt worden door de karpers. Een haakaasje dat dan opvalt is vaak een killer!

Deze vis viel voor een pop-up rigje in een doorgang!

#3 Laat de witvis het werk doen

Dit is een strategie die ons al ontzettend veel mooie vissen heeft opgeleverd. Vaak kom je op stekken terecht die bezaaid zijn met een dikke algenlaag. Je kunt deze op natuurlijke wijze omtunen tot een ‘carpy’ aasplek. Met kleine particles zoals hennep en mais zorg je ervoor dat de stek volledig kaal gevreten wordt door witvis zoals brasem, maar ook kleinere soorten.

Kleine particles zorgen voor veel aasopnames.

Wat er vervolgens gebeurt is dat de vissen zo fanatiek azen dat ze een stek volledig kaalvreten. Het wier verdwijnt, dus jij kunt er perfect op vissen!

Op plekjes zoals deze waar je de vis spot, is dit een tactiek die je volop vis kan opleveren.

Het mooie aan deze voertactiek is dat alle vis kan azen op dat ene kleine stukje en de vis er dus gewend aan raakt. Tegen de tijd dat het stekje naar jouw wens is kan je beginnen met het voeren met groter aas, zoals tijgernoten en boilies. Je zou zelfs stapsgewijs kunnen voeren en bijvoorbeeld kunnen starten met 12-15mm boilies en langzaamaan naar 20-25mm te switchen.

Een beer van een schub die door deze tactiek verschalkt werd.

Met deze voerstrategieën maken jullie een mooie kans om in wierrijk water succes te gaan boeken. Pas ze zeker toe en laat ons de resultaten weten!

Vang ze!

Team KWO


Meer weten over voerstrategieën? Surf dan naar onze Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl