ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Efficiënt aan de slag met de Live System boilies – Jim van de Mortel

Favoriet Favoriet
Efficiënt aan de slag met de Live System boilies – Jim van de Mortel

Er komen veel talenten voorbij in het karperwereldje en iemand die de laatste tijd steeds vaker onze aandacht trekt is Jim van de Mortel, en dan met name door zijn instagrampagina. Deze rakker snapt het spelletje blijkbaar heel goed want de ene na de andere mooie vis belandde de afgelopen weken in zijn net. Dit voorjaar won Jim 5 kg Live System met de CC Moore fotoactie en in dit mini-artikeltje gaan we kijken hoe hij deze bollen in zette! 


Jim vertelt: Ik ben van mening dat goed aas enorm belangrijk is om consequent vis te vangen. Toen ik de CC Moore winactie voor 5 kg Live System boilies voorbij zag komen heb ik direct mijn mooiste foto ingestuurd in de hoop om te winnen. Het geluk was aan mijn zijde want de mannen van CCM pikten mijn foto eruit als winnaar!

Deze vangst leverde me, naast een toffe herinnering, ook nog eens 5 kg bollen op!

Snel maakte ik een plannetje want met de eerste warme dagen van het jaar moest er gevist worden. Perfect om de voor mij nieuwe boilies op de proef te stellen. Ik besloot een kijkje te nemen bij een ondiepe hoek van een grote zandafgraving en warempel zag ik enkele vissen de eerste warmte opzoeken tegen de ondiepe rietkraag.

De Live System viel direct in de smaak!

Ik zag de vissen gewoon over het ondiepe de kom intrekken.

Het water was nog erg koud dus spaarzaam voeren was geboden. Voor extra attractie overgoot ik de Live System met Aminoblend 365 die perfect tot zijn recht komt in koud water.

Meerdere brute karaktervissen waren mijn deel.

Dit doe ik graag 🙂

Na een aantal dagen voeren met niet meer dan 400 gram van de gesoakte 15mm bolies per dag, verdeeld over twee stekken, was het tijd om te gaan vissen. Omdat ik in de winter tijdens wintersport mijn scheenbeen heb gebroken was ik nog niet eerder in staat om er daadwerkelijk op uit te gaan. Ik stond dan ook te popelen!

Zo gaat ie lekker!

Deze bak genoot net als ik van het zonnetje in de ondiepe hoek!

Gearriveerd op de stek viel al snel op dat meerdere vissen de voerplek hadden ontdekt. Na het zien van opkomende zandwolken en flinke bellen plakkaten wist ik dat het goed zou komen.

Een verassing in de vorm van dezegoud-gele koi-achtige.

Het water kent een mooi gevarieerd bestand.

Dat bleek te kloppen want voor ik de tweede hengel op zijn plek kreeg knalde de eerste karper al hard weg richting struiken met een snoeiharde aanbeet als gevolg. Ik gaf de vis geen meter ruimte en de vis belandde dan ook veilig in het net. Wat is het toch genieten om met een kromme hengel in het voorjaarszonnetje te staan!

Volop genieten!

Ongelofelijk, er bleven maar parels langs komen!

Het bleef niet bij deze ene vis want in slechts 5 korte dagsessies belandden er maar liefst 15 mooie karpers in het net waarvan 5 vissen de 30 pond passeerden. Een ongekend resultaat waarmee de Live System mijn vertrouwen volledig heeft gewonnen!

Hier doe ik het allemaal voor!

De Live System boilies bleken letterlijk goud waard!

Door de geel/bruine substantie die de vissen op de mat en in mijn handen achterlieten tijdens het poseren voor de camera was wel duidelijk dat deze bolletjes zeer geliefd zijn bij onze gevinde vrienden. Zo zie je maar wat consequent kleine hoeveelheden voeren teweeg kan brengen in de eerste voorjaarsdagen!

Jim van de Mortel

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl