Word KWO member

Egon Doyer wint Fisherman Holidays actie

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Fisherman Holidays is één van de grootste aanbieders van karperreizen en altijd houden zij hun ogen open voor nieuwe bestemmingen. Dit voorjaar is het Franse Etang des Châteliers toegevoegd aan het al imposante portfolio met viswateren. Dit is goed nieuws voor de members van de KWO Community: op 15 mei geven we namelijk een visreis voor twee personen weg (t.w.v. €600,-).


Update 15 mei, 22 uur: Egon Doyer wint de karpervakantie

De winnaar van deze visreis is geworden: Egon Doyer. Gefeliciteerd kerel, veel plezier op deze topbestemming. Zie hieronder de video waarin we de winnaar bekend maken:


Meer over Etang des Châteliers

Fisherman Holidays aan het woord: Nog nooit zijn we zo enthousiast teruggekomen van een bezoek aan een nieuw water. Maar Etang des Châteliers heeft het werkelijk allemaal. Een jong koppel uit de Vogezen heeft dit 24 ha water in West Frankrijk vorig jaar gekocht, zijn verhuisd en hebben in één jaar tijd heel hard gewerkt (en veel geïnvesteerd) om er een topwater van te maken. Alles is van de allerbeste kwaliteit: de stekken, het clubhouse, het sanitair, het visbestand, de vakantiewoning, de charmante ontvangst. Dit water is een echte aanrader. Voor een duidelijke impressie bekijk je onderstaande video.

Het viswater

De vorm van dit 24 hectare water is allerminst alledaags te noemen. Aan de ingang is er een brede kom die daarna vertakt in twee lange zijarmen van bijna 1 km lang. Naar het einde toe worden de zijarmen smaller en ondieper. Aan het eind liggen grote lelievelden en daar is er ook wat wiervorming in de zomermaanden. Een geliefde plek voor veel vissen. De bodem van het meer bestaat uit zand, slib en enkele granietrotsen. De dieptes zijn gevarieerd en lopen op tot 3,5 meter in het midden.

fisherman-holidays-chateliers-1

fisherman-holidays-chateliers-2

Op de verstevigde oevers staan mooie grote bomen, waaronder het goed vertoeven is. Er is geen dwergmeerval, maar er is wel sprake van zoetwaterkreeftjes. Het karperbestand is aangevuld tot 750 stuks en de gewichten schommelen tussen de 10-25 kg. Naast graskarper zit er ook voorn en snoek. Bij de ingang is een nieuw clubhouse gebouwd met uitstekende sanitaire voorzieningen.

De visstekken

De stekken zijn zeer goed verdeeld over de kom en de zijarmen, je ziet elkaar nauwelijks zitten. Stek 1 en 2 kunnen door 1 visser worden geboekt. Stek 2-3-4-5-6-7-8-9 zijn tweepersoons stekken en kunnen alleen maar met de boot bereikt worden. Een boot met electromotor is geen overbodige luxe. Er zijn 2 boten te huur, maar geen elektromotoren.

etang-des-chateliers-plattegrond

Stek 1-10-11 zijn te voet bereikbaar. Stek 11 kan met 3 man bevist worden, er is genoeg plaats. Elke stek is voorzien van een eigen bbq. Met een laser heeft men de naam van het meer uitgesneden in de bbq’s. Een prachtig detail.

etang-des-chateliers-bbq

etang-des-chateliers-spiegel

Sanitair en service

Het sanitair is echt luxueus te noemen. Er zijn 2 douches, een wasbak en een aparte WC. Alles nieuw. In het clubhouse staan 2 koelkasten en een vrieskist ter beschikking van de vissers. Batterijen kunnen er opgeladen worden. De plaatselijke bakker komt langs rond 10.00 uur. De eigenaar maakt zelf handgedraaide verse boilies die hij zijn klanten aanbiedt voor €10,- per kg. Hij verkoopt ook pellets voor €1,- per kg en klein onderlijnmateriaal van Korda. Super handig als je zelf iets vergeten bent (of door je aas of end tackle heen bent).

De voorzieningen op het terrein zijn uitstekend.

De voorzieningen op het terrein zijn uitstekend.


Voor meer informatie bekijk je dit water op de website. Voor de laatste nieuwtjes check je de Facebookpagina van Fisherman Holidays!


De actievideo waar het allemaal mee begon:

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook