ESP Carpgear, al 20 jaar het stille kwaliteitsmerk

Favoriet Favoriet
ESP Carpgear, al 20 jaar het stille kwaliteitsmerk

ESP Carpgear draait inmiddels alweer twintig jaar mee in het karperwereldje. De Engelse ‘stille’ producent van diverse artikelen zoals endtackle tot hengels presenteert in deze update een greep uit het assortiment.


De mannen van ESP vertellen: ESP is gelanceerd in 1999, en de letters ESP staan voor “Extra Sensory Perception” – ofwel “zesde zintuig”. Deze naam is ontstaan vanuit een gesprek met Terry Hearn, waarschijnlijk de bekendste en meest succesvolle karpervisser ter wereld. Terry heeft zoveel grote, en zeer moeilijke vangbare karpers gevangen dat wij vermoeden dat hij een soort van zesde zintuig hiervoor heeft. Terry Hearn is al vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de producten van ESP, en diverse producten zijn gemaakt naar aanleiding van zijn inbreng.

Terry Hearn, een levende legende.

Waar ESP vooral het onderscheid mee maakt is het feit dat veel producten in eigen fabrieken worden gemaakt. Denk dan bijvoorbeeld aan de PVA zakjes en kokers, tungsten tubing en de Barrel Bobbins. Ook de Chod rigs en Ronnie rigs worden in eigen beheer geproduceerd.

De Chod en Ronnie Rigs worden in eigen beheer geproduceerd.

Het grote voordeel hiervan is dat er veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van deze producten. Geen product verlaat het ESP magazijn zonder uitvoerig te zijn gecontroleerd door de mensen van kwaliteitscontrole. Dit geldt dus ook voor iedere hengel, tas of foudraal die ESP uitlevert.

De Gizmo

Momenteel heeft ESP een aantal nieuwe producten toegevoegd aan de range, waaronder de Gizmo, een zeer handig tooltje wat ook in eigen fabriek is gemaakt. De Gizmo is volledig van RVS en bevat 3 inkepingen waarmee je makkelijk lusjes kunt maken in gecoat of stijf onderlijnmateriaal.

Iets wat niet mag ontbreken in je tacklebox, de Gizmo.

Daarnaast bevat de Gizmo een gaatje waar je haak in past om je knoop aan te trekken. Het paddestoeltje aan de buitenkant kan gebruikt worden om bijvoorbeeld big ring swivels over te plaatsen en ook de knoop aan te trekken. Met de puntige andere kant kan je onder andere je chod rig of d-rig in model brengen.

De Retainer Sling

De retainer sling, een product dat nieuw op de markt is.

Daarnaast heeft ESP een retainer sling uitgebracht. Deze is gemaakt van zacht gaas at de vis niet kan beschadigen. Bijkomend voordeel is dat er geen water in blijft staan tijdens het wegen. De retainer sling is 117 centimeter lang en zodanig gemaakt dat de vis goed in het midden blijft liggen. Aan weerszijden zitten handgrepen voor makkelijk dragen en uiteraard zijn de drijflichamen voorzien van reflectoren. Uiteraard is deze sling voorzien van goed lopende, kwaliteitsritsen.

Onyx hengels

Ten slotte heeft ESP twee nieuwe Onyx hengels op de markt gebracht. Deze hengels zijn gebouwd op een “oldskool” ruwe blank en hebben een relatief zachte actie. Deze Onyx hengels zijn 12ft lang en zijn verkrijgbaar in een 3lb en 3,25lb testcurve.

Team ESP


Wil je meer producten zien van ESP Carpgear, kijk dan even op de website voor het uitgebreide assortiment.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl