Word KWO member

De extreme riviervisserij van de mannen achter Running Water

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Duur video: 5 MIN
Kanalen: Verhalen, Video
  • Onder de radar

  • Extreem gedreven

  • Succesvol

  • Vakmannen

  • Videoskillssss

Na het lezen / bekijken van deze update zullen jullie het ongetwijfeld met ons eens zijn dat de bovenstaande kernwoorden volledig matchen met de mannen achter ‘Running Water’. Eerder brachten zij het karperwereldje al in vervoering met spectaculaire video’s over hun grote passie: riviervisserij in Nederland en België.

Het afgelopen jaar hebben de vier rivier-musketiers Lex Cuyten, Erik Rijken, Luca en Erik de Snoo weer volgas gevist en hun mooiste shots zijn door Erik de Snoo verwerkt in alweer het vijfde deel van Running Water. Voordat we ons gaan verlekkeren aan de video duiken we eerst even in hun (extreme) visserij!

Geen omgeving voor mietjes 😉

Verslaafd aan de ruigheid van de rivier!

De vier vrienden komen, op Italiaan Luca na, allen uit de regio Hellevoetsluis. Met het gigantische rivierstelsel Haringvliet / Volkerak / Biesbosch om de hoek was het niet vreemd dat de boys al vanaf jongs af aan hun lijnen nat maken op de rivieren. Gigantische wateroppervlaktes waar je als visser nooit uitgevist raakt. Daarnaast vergen de genoemde wateren een hoog doorzettingsvermogen want als het op de ene dag loopt kan het een dag later weer compleet ‘dood’ vallen en zit de vis weer kilometers verderop. De mannen van Running Water smullen hier echter van. Hun motto is niet voor niets:

Nooit de makkelijkste route naar succes!

Succes uit eigen land voor Erik de Snoo.

Hoewel ze respect hebben voor iedere visser en de manier waarop hij of zij invulling geeft aan zijn of haar visserij geldt er voor de RW mannen maar één visserij: die van basaltkeien, beton, karakteristieke karpers en niet te houden aanbeten. Die rush zoeken ze keer op keer en dat leverde hen karpers op tot hoog in de 50 pond. Zowel op de genoemde rivieren in Nederland en sinds een jaar of 6 ook op de Belgische Maas.

Ron Cuyten, de broer van Lex, viste jarenlang fanatiek mee met de andere boys. Nu hij echter 3 kids heeft doet hij het iets rustiger aan!

Voerbombardement op de Maas

De riviervisserij is nergens makkelijk, maar de Belgische Maas bleek nog een slagje moeilijker te kraken. De afstand van maar liefst 230 kilometer vanaf de voordeur tot aan de oevers van de rivier zorgde voor een dilemma. Tijdens hun jaren op de Nederlandse rivieren bleek wel dat een voorgevoerde stek vaak goud waard is. En dus besloten de mannen om tóch te gaan voeren. Dik 2 uur heen, 2 uur terug. Het voeren in teamverband (destijds met 3 koppels van 2 vrienden) bracht al snel successen waar menige local enkel maar van kon dromen.

Videobaas Erik de Snoo heeft zich weer overtroffen. Check Running Water Part 5 onderaan deze update.

De vier riviervissers krijgen regelmatig gezelschap van fotograaf Milan Rinck.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook