ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Extreme verminking in Italië en een heterdaadje aan de waterkant!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Extreme verminking in Italië en een heterdaadje aan de waterkant!

Na een wisselvallig weekje met zowel zomerse als (bijna) winterse temperaturen staat er weer een gloednieuwe KWO Boulevard voor jullie klaar! Deze week hebben we weer de nodige opmerkelijke nieuwtjes en vangsten verzameld. Zo zie je o.a. een video van Scaled Life, een bizarre verminking in Italië, een heterdaadje aan de waterkant en nog (veel) meer!

Ook deze Boulevard staat weer vol met voorjaarsvangsten, zoals deze van Erik Schutte!


Stalking “LIFE” – Episode 1

Afgelopen week stuurde Robin, bekend van zijn YouTube-kanaal Scaled Life, ons een hele toffe video door. In de video zien we hoe Chris (ook wel ‘Spin’ genoemd) gaat vissen aan de oppervlakte van een wierrijk water. Deze sneaky manier van vissen is haarscherp vastgelegd, dus van deze video gaan jullie ongetwijfeld smullen!


LAATSTE KANS: Kom naar de KWO In Action Day op zaterdag 11 mei!

We hebben er lang op moeten wachten, maar aanstaande zaterdag is het zo ver: de KWO In Action Day 2019! Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren. Niet geheel onbelangrijk: zowel KWO Members als niet-members zijn welkom, scroll dus snel naar onderen om je meteen aan te melden! Ohja: we geven ook nog eens diverse prijzen weg tijdens dit event 😉

Wil jij vissers als Martin Post, Roelof Schut, Peter Vlasveld, Luuk Zomerhuis, Mark Hofman, DW FishingTeam, Michiel Pilaar en Lientje van Veen het hemd van het lijf vragen?

Dan mag je de KWO In Action Day zeker niet missen!

Verder wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!

Om je nog enthousiaster te maken (mocht dat nog nodig zijn) kun je hieronder ook de recap van vorig jaar bekijken. Hopelijk zien we je aanstaande zaterdag aan de Koperen Plas!


Peter Vlasveld back on track

Ook Peter Vlasveld zal op de KWO in Action Day present zijn. Niet om hardcore te vissen, maar vooral om over filmen en fotografie te praten. Peet neemt al z’n camera gear mee om jou uit te leggen hoe hij video’s maakt en gave platen schiet. Over bazige pics gesproken, wat dachten jullie van deze foto van afgelopen weekend:

Peter heeft Django een weekje op bezoek. En uiteraard ‘moest’ deze mee naar de waterkant!

Eerder al wist Peter onderstaande vis te vangen. De PB Products consultant verschalkte deze BAK op een chodrigje die hij (zo gaan de geruchten) over z’n linkerschouder, tamelijk nonchalant, zou hebben uitgeworpen! Hoe dan ook: een mooie vis is het zeker! Goed bezig Peter!

Boemmm! Na maanden klussen, verbouwen en werken kon Peter terug naar de waterkant. #endatgingbestgoed 😉

Voor meer video’s, foto’s en anekdotes volg je Vlassie op Facebook en Instagram.


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de film van Mark Pitchers en cameraman Harry: In Pursuit of Carpiness! Mark is één van de meest populaire karpervissers op social media en dat is niet voor niets. Zijn visserij is namelijk altijd voorzien van de nodige dosis humor! Klik HIER om de video te bekijken, en check de trailer alvast hieronder:


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Sicco Baten. Als we een spiegel vangen, dan vangen we ze het liefste met een beschubbing zoals deze! Knap gedaan Sicco 😉

Wat een HEERLIJKE vis!


Obstakelvissen met het BoVer systeem

In de onderstaande video laat Wouter Koziolek van Lot Experience jullie duidelijk zien waarom hij gebruik maakt van het BoVer systeem en hoe het systeem werkt. Door de vele obstakels onderwater op de Lot komt het systeem hier perfect tot zijn recht, en de resultaten zijn zeer overtuigend!


Extreme verminking in Italië

De Boulevard is inmiddels al jarenlang een begrip op KWO en er zijn al enorm veel leuke, interessante en soms ook bijzondere nieuwsberichten voorbij gekomen. De foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op een Italiaanse Facebookpagina spannen echter wel de kroon van meest bizarre en onsmakelijke bericht OOIT. Het lijkt erop dat een stel vissers het ‘grappig’ vonden om zowel een karper als een meerval te verminken met een hakenkruis. Laten we hopen dat de mensen die hier achter zitten snel worden opgepakt!

Hoewel de foto niet haarscherp is, is de verminking op deze vis duidelijk te zien.

Ook deze meerval moest het ontgelden #bizar


NU verkrijgbaar: de (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

BAM! Hij is er weer: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


Luister jij naar de Podcasts van KWO? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Al een tijdje hebben wij de KWO podcasts, maar wat vind je er eigenlijk van? Met jouw mening kunnen wij namelijk de podcasts nóg leuker/beter maken! Wees vooral lekker eerlijk, want daar hebben wij het meeste aan. Het kost je maximaal vijf minuten van je tijd om deze enquête in te vullen. We zullen het erg op prijs stellen! Klik op de button hieronder om de enquête in te vullen.

Via Soundcloud kun je uiterst eenvoudig de KWO Podcasts beluisteren.

Vul de enquête nu in!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Danny de Kruyff viste samen met vismaat Roy een zeer geslaagde sessie op Etang des Gaulois!

Benieuwd welke topvissers er allemaal aanwezig zijn op de KWO In Action Day? Lees dan dit artikel! (P.S. Je ziet ook meteen welke prijzen er te winnen zijn!)

In dit artikel geeft niemand minder dan Joachim Stelma tips om (nog) meer uit je vistijd te halen!


Op heterdaad betrapt!

Op de Facebookpagina van Lijnvissers Groenhove lazen we het volgende bericht: “Nadat een visser melding had gemaakt van misbruik, kon de politie inderdaad vaststellen dat er vissen werden gedood en meegenomen voor consumptie. Dit kan absoluut niet door de beugel! De uitleg van de daders was vaag en moeilijk te begrijpen zonder ondertiteling. Laat het een waarschuwing zijn voor iedereen, en bij deze ook een warme oproep aan het stadsbestuur om de preventieve controles op te drijven!”

Dit soort taferelen kunnen natuurlijk echt niet. Gelukkig zijn de daders gepakt!

Dit bericht toont aan dat controles belangrijk zijn, maar zonder de oplettendheid van de visser die de melding maakte waren de daders nooit gepakt. Kortom: hou je ogen open aan de waterkant, en maak meteen melding als je iets ziet wat niet door de beugel kan!


Voorjaarsvisserij met DWFishingTeam

In de onderstaande video van het DWFishingTeam zien we hoe de mannen op een kanaal vissen in het voorjaar. Zoals jullie gewend zijn zit de video weer vol met actie, humor én er komt zelfs een nieuw PB voorbij!


Tip van de week: de CHOD!

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! Deze tip hebben we ‘geleend’ van Joachim Stelma’s artikel met tips om efficiënter te vissen. De tip luidt als volgt: gooi alvast een chod uit! De meeste vissers zijn bij aankomst op de stek vooral druk met het opbouwen van het kampement of ze beginnen al met het drinken van een (welverdiend) biertje. Zonde van de vistijd, zéker als er al vis aanwezig is op de stek!

Gooi altijd alvast één of twee hengeltjes uit voordat je écht begint!

Wat Joachim al vaak vis heeft opgeleverd is het snel uitwerpen van een attractief aasje. Gooi alvast een chod uit voordat je begint met het opbouwen van je hele uitrusting of het uitpeilen van de stek, en wie weet levert die hengel je een dikke bonus vis op!

Neem maar van deze Rambo aan dat een attractief aasje lonend kan zijn! 😉


Tips om visziektes te voorkomen

Op de website van Sportvisserij Vlaanderen lazen we afgelopen week een tof artikeltje met daarin enkele tips voor vissers én voor beheerders van viswateren om visziektes te voorkomen en/of te beperken. De tips zijn afkomstig van Alain Dillen, Visserijdeskundige bij het agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Om het artikel te lezen klik je HIERRR!

Dit soort taferelen willen we natuurlijk het liefste voorkomen!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Pro Line teammember Denny van der Plas heeft de afgelopen tijd weer een aantal fraaie vissen op de mat gekregen!

Het seizoen van Lot of Carp op rivier de Lot kent een flitsende start!

Naast een mega spiegel kwam ook deze vijftiger schub op de mat!

Eén ding is zeker…

…het Pro Line aas valt in de smaak!

Na hard werken wist Mark Peeters deze Franse kanaalvis te vangen!

Jullie zagen ‘m al in de header: deze fraaie rivierkarper van Jean-Paul Wix, gevangen op het aas van CG Baits!

Donny Nouris heeft een zeer geslaagd dagje achter de rug!

In het najaar wist hij op deze stek al 17 vissen te vangen…

…en nu kwamen er bij de eerste dag ook gelijk drie vissen op de mat!

Onze maat Marco in ‘t Hout met een fraaie twintiger! Samen met z’n vismaat trek hij er, ondanks z’n beperkingen, bijna ieder weekend op uit #respect

Peter Nys wist deze Franse bruut te verleiden met de Umami bol van Dreambaits!

Mathieu Morel, de Franse vismaat van Joachim Stelma, beleefd momenteel een ongekend goed voorjaar!

Diverse mega vissen…

…komen op de mat!

Na alleen het voorjaar kan Mathieu z’n visjaar eigenlijk al niet meer stuk!

Dankzij de hulp van zijn beste vriend heeft Michel Groen in ’t Woud helemaal alleen zijn PB verbroken met deze 18 kilo zware schub!

Alessandro Sempre wist deze schub op een parkwater te strikken!

De eerste vis van groot water vangen is altijd #genieten. Het overkwam Axel Nobel!

Kurby Koppejan bracht wat tijd door in Oostenrijk…

…op het complex van Fishery Steffan!

Jamiro Catz kreeg deze parel van een spiegel op bezoek tijdens een nachtje vissen met een vriend!

Jan Holtkamp kreeg deze fraaie schub op bezoek.

Jeroen van Broekhoven benadrukt op FB nog eens dat hij dol is op karpervissen, en bij het zien van deze vangst snappen wij wel waarom!

Erik Schutte heeft in april en mei diverse succesvolle sessies gevist.

Er kwamen geregeld…

…puntgave schubs op de mat!

Emiel Dubbeldam kreeg een lekkere reeks vissen op de mat, waaronder deze schub!

Ook deze donkere schubbemans kwam bij Emiel op bezoek.

Oeh la la, wat hebben we hier?! Mik Ket wist deze koi te vangen uit een zijtak van de rivier op een broodvlok!

Rob Mattheé heeft een ZEER geslaagde maand april achter de rug…

…waarin hij diverse zware vissen in zijn logboek kon bijschrijven!

We sluiten de vangstenreeks graag af met een knaller, en dit keer is dat de 25,5 kilo zware bak van Johan Smit. Gefeliciteerd Johan!


Mike Thille versterkt Originals

De Nederlandse aasfirma Originals blijft flink aan de weg timmeren en staat ook in 2019 niet stil. Sinds kort heeft namelijk toptalent Mike Thille zich bij het team van Originals gevoegd! Mike is een extreem gedreven en getalenteerde visser, en is bekend van zijn vele binnen,- en buitenlandse visavonturen. We kunnen alvast verklappen dat we ook dit jaar weer een nieuwe serie van deze topvisser gaan zien op de KWO Community. Heel veel succes bij Originals Mike, dat gaat vast en zeker goed komen!

Het Originals team is weer een man sterker!


WIN een prachtige Shusui koi met de prijsvraag van TCS!

Bas van Klaveren van The Carp Specialist geeft samen met Joachim Luisman van Koicenter Tiel een hele bijzondere, 50 centimeter lange, Shusui karper weg! Bas is speciaal met Joachim naar Japan afgereisd om de vis uit te zoeken. Ben je in het bezit van een ruimte koivijver en wil je deze schitterende koi ter waarde van €1.250 winnen? Vul je gegevens dan HIER in en wie weet ga jij er met deze prachtige vis vandoor!


Topsessie voor Glenn van der Auwera

Kort geleden wist Glenn van der Auwera samen met zijn vismaat Sven een viertal fraaie vissen te landen! Sven’s vissen werden verleid met Secrey Key boilies van Eddy Sterckx, en de vis van Sven viel voor de Bubbleberry Cream. Knap gevist mannen!

De Secrey Key boilies deden hun werk!

Naast kolossale spiegels…

…kwamen er ook grote schubs op de mat!

Deze fraai beschubte spiegel van Sven mocht er ook zeker zijn!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit tweeluik deelt Willem Barnas zijn kennis over rigs en systemen. In het eerste deel duikt hij dieper in op bodemtypes en conditionering!

Na zeven delen van On The Move breekt er nu een andere periode aan voor Mike Thille. Hij is namelijk vader geworden! In deze video blikt hij terug op het On The Move avontuur!


Topfoto

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die we voorbij zagen komen op de Instagrampage van Carpology. Deze foto is een mooie representatie van het voorjaar, dat voornamelijk in het teken staat van het zoeken van de vis!

Zoekt en gij zult vinden! 😉


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl