ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Fish of a Lifetime – ‘Openbaar Monster’ voor Erik Hakvoort

Favoriet Favoriet
Fish of a Lifetime – ‘Openbaar Monster’ voor Erik Hakvoort

Afgelopen maand ging CC Moore consultant Erik Hakvoort voor een familiebezoek naar Frankrijk. Tijdens die trip (die voornamelijk was bedoeld om zijn ouders te bezoeken…) kon Erik het tóch niet laten om een een openbaar watertje te bevissen welke hij al een tijdje in z’n vizier had. Tijdens een korte sessie wist hij een droomvis te landen. Benieuwd hoe dat er aan toe ging? Lees snel verder voor het verhaal van Erik!


Erik Hakvoort vertelt: Zoals jullie in de inleiding al lezen staat het water al een tijdje op m’n to-do-list. Nu ik in de buurt ben kan ik het natuurlijk niet laten om een kans te wagen Ik besluit om het water gedurende de eerste drie dagen van mijn verblijf in het land van wijn, stokbrood en monsterkarpers flink aan te voeren. Dit om er vervolgens drie vroege ochtenden te vissen. We zitten immers al in de maand oktober en dat betekent dat de vis wat meer op zoek gaat naar de nodige voedingsstoffen. Aangezien het water een behoorlijke hoeveelheid zoetwaterkreeften bevat, besluit ik om een grote hoeveelheid Odyssey XXX boilies te droppen op de stekken.

Als aas gebruik ik Odyssey XXX van CC Moore.

De eerste ochtend ben ik om 03:00 al aan het water maar helaas pak ik eigenlijk een beetje teleurgesteld rond 11:00 mijn spullen in zonder resultaat. Voordat ik weg ga, voer ik (net als de drie voorgaande dagen) 9 kilo boilies verspreid over een strook van 50 meter.

" Voordat ik weg ga, voer ik (net als de drie voorgaande dagen) 9 kilo boilies verspreid over een strook van 50 meter. "

Het vertrouwen

Wanneer ik de tweede ochtend aan het water arriveer hoor ik direct al een geluid alsof iemand een zak cement bovenop mijn voerstek in het water gooit. Het vertrouwen zit goed en vol spanning val ik op mijn stoeltje in slaap. Net als de vorige ochtend krijg ik constant indicatie van kreeften die zich met mijn haakaas bemoeien. Rond de klok van 7:00 worden de enkele piepjes van mijn linkerhengel plots gecombineerd met een traag tikkende slip. Nog voordat ik me besef wat er gaande is begint ook mijn rechter hengel licht opzij te buigen en begint ook deze spoel zachtjes lijn af te geven. Ik aarzel geen moment en pak de rechtse als eerste op. Ik maak contact met de vis en voel direct dat het om een degelijke gaat. Terwijl ik de vis naar het net dirigeer hoor ik de linkerhengel ook duidelijk signaal van een aanbeet geven. “Die komt zo wel,” zeg ik tegen mijzelf en concentreer me op de eindfase van de dril. Ik steek het net diep onder de forse spiegel die in de ochtendschemer opdoemt.

Yes! Hij is binnen.

Zodra ik het net open en mijn hoofdlampje aanzet gaat er een emotie door mijn lichaam die ik niet kan onderdrukken. ‘BAK!’ Klinkt er over het water. Met moeite weet ik de vis op de mat te krijgen om haar te wegen. De weger wordt op nul gezet en ik hef de vis. Mijn adem stokt wanneer ik het display zie schommelen tussen de 29.7 en de 30.1 kilo. Na twee precieze wegingen kan ik het gewicht vaststellen op 29.8 kilo. Wat een monsterkarper zeg! De vis wordt netjes in de sling weggehangen en ik bel mijn vriendin om deze vangst te komen fotograferen.

29,8 kilo schoon aan de haak. Wat een BAK!

Wat een monsterkarper zeg!

In de hele roes waarin in me op dat moment bevind besef ik me ineens dat de linkerhengel ook nog ‘in actie’ is. Even later weet een gras van 17.4 kilo zijn weg terug te vinden en zet ik een bak thee. Ongeveer een uur later is mijn vrouwtje, inmiddels ervaren privé fotograaf er en kan ik dit ongelofelijke monument torsen voor een paar prachtige plaatjes.

Ook mijn zoontje was onder de indruk van de vangst!

De volgende ochtend levert vreemd genoeg niks op en ik besluit het hierbij te laten en de resterende dagen lekker met m’n familie door te brengen. Uiteraard met een glimlach op m’n gezicht van oor tot oor!

Deze BAK gaf mijn vakantie wat extra glans 😉

" Still can’t believe it. "

Erik Hakvoort

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl