Fish of a Lifetime voor Wesley Vroom tijdens social

Favoriet Favoriet
Fish of a Lifetime voor Wesley Vroom tijdens social

Een ‘Fish of a Lifetime’… Je leest er vaak over, maar je gaat er eigenlijk niet vanuit dat het je zelf kan overkomen… Wesley Vroom verging het niet anders! Lees hier het verhaal over hoe een Whatsapp berichtje van Martin Post hem twee dagen later de vangst van zijn leven zou opleveren!


Wesley vertelt: Ik ben nog druk aan het werk als ik ’s avonds een appje krijg: “zin in een dagje vissen deze week?” Snel check ik de agenda en zowaar is daar nog ruimte om te vissen. #feelgoodmoment We spreken af bij een voor mij onbekend water waar ik goede verhalen over heb gehoord. Na slechts één stevige voerbeurt gaan mijn maat en ik er voor en de volgende ochtend zijn we bij het eerste licht aan het water. Wat mijn ogen zien bevalt me zeer: de put is mooi helder en wat groter is dan ik had verwacht. De op het oog interessante stekken zijn reeds voorzien van wat snel werkend voer dus het vertrouwen is torenhoog.

Attractief aas: een belangrijke troef indien de voorbereidingstijd maar kort is.

Attractief aas: een belangrijke troef indien de voorbereidingstijd maar kort is.

De lijnen worden uitgevaren met aan het eind een scherp rigje waar ik de afgelopen periode veel vertrouwen in heb gekregen. Een vrij eenvoudige combirig van het nieuwe ESP Tungsten Loaded materiaal. Door de matte kleur valt dit perfect weg tegen de bodem en door het gebruik van tungsten materialen ligt het mooi vlak. Wel verzwaar ik de rig zo’n 2,5 cm onder de haak nog met wat putty om de inhaking te versnellen. Zo weet ik ook de voorzichtig azende vissen vaak perfect te prikken.

Het nieuwe ESP materiaal knoopt uitstekend.

Het nieuwe ESP materiaal knoopt uitstekend.

Ik ben meestal een groot fan van een snowman presentatie in combinatie met de Amino Food Pop-ups, maar omdat er stevig is gevoerd besluit ik om enkel een gesoakte 20mm Maple Pistache aan de hair te hangen. Een goed besluit blijkt later wel. Al binnen een uur krijgen we een aantal piepen op één hengel. We wachten rustig af, maar als dit even later weer gebeurd is duidelijk dat de brasems behoorlijk actief is. Ook dat hoort er bij als je attractief vist. Na wat twijfel ververs ik de boilie om hem vervolgens weer op dezelfde stek te leggen, ik heb toch echt vertrouwen in juist die stek. Een paar handen 15 en 20 millimeter boilies worden over een aantal vierkante meters achter het haakaas verspreid en de hengel gaat weer op de steunen.

Tijdens de sessie zelf verbruiken we maar een paar handjes aas.

Tijdens de sessie zelf verbruiken we maar een paar handjes aas.

Vanuit het niets komt de hengel plots tot leven. Eén piep op de Delkim, nog één en een gigantische fluiter volgt. Ik ben snel bij de hengel en weet de vis meteen de goede kant op te sturen waardoor we niet vanuit de boot hoeven te drillen. Het voelt als een goede vis maar het is moeilijk te zeggen omdat hij behoorlijk diep blijft hangen. Na een tijdje rustig drillen weet ik de vis voor de kant te krijgen en voor het eerst vangen we een glimp op van de vis. Martin zegt enthousiast: “Wat is je record Vroom? Want deze gaat er zeker overheen!”

Dit zien we graag: een krakende unster.

Dit zien we graag: een krakende unster.

Hierdoor stijgt mijn enthousiaste nog meer, maar daarmee ook de spanning om deze vis binnen te krijgen. Na een aantal zenuwslopende minuten weet ik een groot spiegellijf in het net te loodsen. Ik ben enorm gespannen, maar als ik de gigantisch brede rug in het net zie liggen schreeuw ik het uit; Wat een bak!

wesley-vroom-originals-martin-post-3

Volledig onthutst leg ik de onthaakmat klaar. Een beetje water er op en klaar. De vis tillen we met de weegzak uit het water om haar zo veel mogelijk te ontlasten. Als ze eenmaal ligt blijkt ze nog groter te zijn dan we beiden dachten. De vis heeft flink liggen snoepen van ons voer want eenmaal op de onthaakmat zien we een mooie oranje gekleurde ontlasting. We wegen de vis vol spanning en kijken beide met verbazing naar de wijzer… 24,6 kilo schoon aan de haak! Voor mij een nieuwe persoonlijk record en ook één waar ik niet snel meer aan zal tippen. En dat tijdens een social!

Fantastisch hoe één Whatsapp berichtje kan leiden tot een vangst als deze!

Fantastisch hoe één Whatsapp berichtje kan leiden tot een vangst als deze!

We schieten op de kant een paar platen van de vis, maar komen er al snel achter dat dit voor zowel de vis als het licht niet ideaal is. Dat wordt natte voeten halen dus. We leggen de vis in het water en ik ondersteun haar zo veel mogelijk zodat ze weer op krachten kan komen. Hier schieten we nog een aantal hele mooie foto’s waarna ze weer mag zwemmen. Krachtig zwemt ze de diepte in en even staan we hier stil naar de kijken. “Wat een vis!” Met recht de vangst van mijn leven!

Wesley Vroom

Trigger-Alles-NDK-KWO-Community

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl