Word KWO member

Floating Away – Een bootavontuur van Rolf Bouman op de Randmeren – Part II

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Speciaal voor de KWO Community heeft Rolf Bouman een tweeluik geschreven over zijn nieuwe manier van vissen; met de boot! In het eerste deel beschrijft hij hoe het allemaal zo gekomen is, in deel 2 neemt hij jullie mee naar een gouden twee-nachtse sessie op de Randmeren waar diverse PR’s sneuvelen, uiteraard ondersteund door dikke foto’s. Als klap op de vuurpijl check je onderaan de update een toffe video van 9 minuten. Veel plezier met deel 2!

Floating away – deel 2

Rolf aan het woord: Het is eind mei als mijn telefoon gaat, het beeldscherm zegt dat het Andres de Rouville is. Dres belt nooit zonder reden en ondanks dat ik zit te kakken neem ik dus op. ‘4 en 5 juni ben ik vrij’, begint het gesprek. Ik moet even schakelen. ‘Hoe laat moet je 6 juni beginnen dan?’ luidt mijn reply. Ik weet al waar hij op doelt, ik weet het, ik WEET het!

Een van de vissen uit deel 1. Klik op de foto om het artikel nog eens na te lezen!

Pas 10 uur in de avond ouwe, gaan we?

We gaan!

In 2017 beleefden we een gouden week op de Randmeren met een huurboot. De eerste 5 nachten vingen we ons helemaal scheel aan prachtige vissen, maar de beukers bleven uit. Na een speurtocht met de rubberboot vond ik een kilometer verder een mooi kaal stukje bodem en viste er een uurtje instant op met een Dwarfje, een midtwintiger schub diende zich al rap aan en ik wist genoeg. Terug naar het moederschip en de hele rotzooi verkassen. Op die nieuwe plek vingen we geen vis meer onder de 10 kilo en zelfs een paar semi-beukers. Ongelooflijk om te ontdekken dat er op zo’n groot water klaarblijkelijk aparte populaties zijn van kleinere vissen en grotere vissen. Met die wetenschap en de nooit aflatende hunkering naar een horizon waar het water de lucht ‘raakt’, was 1 plus 1 echt 3 na het telefoontje van Dres, we gaan!

We trappen af met een gave schub.

Een takkeneind varen

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook