ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Foto Dump: terugblik op het Karperhoeve weekend

Favoriet Favoriet
Foto Dump: terugblik op het Karperhoeve weekend

Door de vele positieve reacties besloten The Carp Specialist en KWO om dit jaar tweemaal een gezellig weekend op De Karperhoeve te organiseren. Het eerste evenement vond plaats in April en afgelopen weekend verzamelden een veertien tal karpervissers zich opnieuw aan de oevers van Timmy’s en Tine’s Lake op het merencomplex in Geel. In deze update laten we jullie middels een reeks foto’s meegenieten van drie toffe dagen!

DSC_0128Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

Op het complex van De Karperhoeve liggen 2 wateren waar op karper gevist kan worden. Hier een blik op Timmy’s Lake, het andere water (Tine’s Lake) is iets kleiner.

Uiteraard hadden we ook deze editie weer een aantal leuke presentjes voor de deelnemende karpervissers. De fonkelnieuwe aasfirma Originals voorzag de karpervissers van een aaspakket met 1 kg boilies, pop-ups en een flesje met High Concentrated Amino Trigger. Voor het endtackle hadden we de mannen van NTEC gevraagd om een aantal producten te sponsoren. Het NTEC kennismakingspakket bestond uit Kratos Soft Hooklink, T-Anti Snag haken, line aligners, wartels en sleeves! Namens de deelnemers willen we deze sponsoren dan ook hartelijk danken voor hun vrijgevigheid.

Met het aas zat het wel snor...

Met het aas zat het wel snor…

...net zoals met het endtackle!

…net zoals met het endtackle!

Na nog een aantal ijskoude drankjes was het tijd om te gaan doen waar de deelnemers voor gekomen waren: VISSEN! Op De Karperhoeve mag je de auto bij de stek houden dus het duurde niet lang voordat de eerste rigs door de lucht vlogen (of met de voerboot werden uitgevaren).

DSC_0129Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

Ondanks de hitte snelden de deelnemers zich vrijdagmiddag naar de stekken en het duurde niet lang voordat de hengels op de meeste stekken in lagen.

Raymon Veenstra was degene die de meeste kilometers moest overbruggen om bij De Karperhoeve te geraken. Vanuit het verre Friesland was hij Zuidwaarts getrokken om uiteindelijk op stek 4 te belanden. Hier wisten we tijdens het kennismakingsrondje al een aantal karpers te spotten:

Dat was natuurlijk koren op de molen Raymon en voordat hij goed en wel aan het vissen was wist hij al een aanbeet te forceren. Een aantal maden deed onderstaande spiegel de das om! Het was de aanwezige vissers direct duidelijk dat Ray een jonge, maar zeer geslepen visser was (en is).

Opperste concentratie...

Opperste concentratie…

De jongste telg van het gezelschap begon het weekend met een knal.

De jongste telg begon het weekend met een knal.

Toch waren de temperaturen niet in het voordeel van de karpervissers. Gedurende het hele weekend lagen de karpers heerlijk relaxt te zonnen aan het wateroppervlak. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden er slechts een handvol karpers door de vissers op de kant gebracht.

DSC_0119Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

De Belgische delegatie op stek 3 vermaakte zich opperbest. Zij lieten zich niet uit het veld slaan en knoopten diverse rigs voor verschillende visserijen. Goed bezig mannen!

DSC_0121Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

Het spotten van karpers was een mooie bezigheid.

DSC_0123Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

Verbaasde gezichten nadat er vlakbij een karper sprong.

DSC_0127Karperhoeve-KWO-weekend-augustus-2016

De Limburgse deelnemers: Ief, Ricardo, Jos en Eindbaas Collin hadden het naar hun zin.

Zoals gezegd werd er dus gevist op zowel Timmy’s Lake als op het kleinere Tine’s Lake. Waar er op het eerstgenoemde water karpers zwemmen tot nipt over de 25 kg is Tine’s Lake het kleinere runwater met een handvol dertigers als toppers. De bezetting aan karper ligt hier wat hoger waardoor zowel Gerrie & Sharon als Knoet & zijn dochter Malon een aantal vissen wisten te strikken.

Knoet en Malon...

Knoet en Malon genoten van de vader-dochter tijd.

Ook Bachus was weer van de partij.

Ook Waggus was weer van de partij.

steur-tines-lake-karperhoeve

Eén van de steuren van Tine’s Lake, een mooie start voor Gerrie.

gerrie-sharon-karper

Sharon weet eigenlijk altijd wel een karper te strikken. Ook afgelopen weekend sloeg ze meermaals toe.

Ook de vogels van Gerrie en Sharon waren wederom paraat.

Ook de vogels van Gerrie en Sharon waren van de partij, kortom: genoeg te beleven op stek 1  😉

Goed, op het kleinere Tine’s Lake was de karper wat meer los dan op Timmy’s Lake, er moest dan ook hard gestreden worden om een karper te strikken. De inmiddels ervaren ‘Karperhoeve specialist’ Rob Meijs moest dit maal even op gang komen… Toch wist hij uiteindelijk een tweetal karpers te vangen, waaronder één exemplaar op een zigrig!

Echte liefde is... met je man mee naar het KWO weekend ;-)

Echte liefde is… met je man mee naar het KWO weekend 😉

Een zigrig deed deze schub de das om. Goed gevist Rob!

Een zigrig deed deze schub de das om. Goed gevist Rob!

Op het warmste moment van de dag deed Rob goede zaken.

Op het warmste moment van de dag deed Rob goede zaken.

Vissen heeft uiteraard de prioriteit maar de inwendige mens werd niet vergeten. De kook-bazin Tine zorgde iedere dag voor heerlijke maaltijden. Per dag werd er eenmaal gezamenlijk gegeten in de taverne, de overige maaltijden werden op de stekken uitgeserveerd. Hoe bedoel je topservice?

Het domein wordt steeds groener. De taverne is echter nog altijd goed te zien.

Het domein wordt steeds groener. De taverne is echter nog altijd goed te zien.

karperhoeve-kwo-weekend-augustus-hamburger

Genieten van pikante spareribs…

Ontspanning combineren met gezelligheid en het vissen... De reden dat de KWO - Karperhoeve weekenden altijd snel volgeboekt zijn.

Ontspanning combineren met gezelligheid en het vissen… De reden dat de KWO – Karperhoeve weekenden altijd snel volgeboekt zijn.

Op zondag eindigde het officiële gedeelte van het weekend. De deelnemers mochten tot maandagochtend blijven zitten en het gros maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Uiteraard hadden we ook ditmaal enkele prijzen voor de visser met de meeste karpers én voor degene met de zwaarste vis.

Ook dit weekend was er weer een mooie prijzentafel.

Ook dit weekend was er weer een mooie prijzentafel.

Rob Meijs pakte de laatstgenoemde prijs en Barry Vonk deed op stek 1 goede zaken met een aantal mooie vissen en pakte hiermee ook een prijzenpakket. Originals zorgde voor een aantal grote verpakkingen boilies en namens KWO deden we ook een stevige duit in het zakje!

karperhoeve-kwo-weekend-augustus-rob

Rob deed wederom goede zaken.

Ook Barry mocht een leuk prijzenpakket mee naar huis nemen.

Ook Barry mocht een leuk prijzenpakket mee naar huis nemen.

Op zondag en maandag werden nog een aantal mooie karpers gevangen. Helaas ging niet iedereen met vis naar huis, maar dat was gezien de weersomstandigheden ook wel een beetje ingecalculeerd. Check hieronder nog een aantal carpy plaatjes!

Op de valreep wist Barry nog een aanbeet te forceren.

Op de valreep wist Barry nog een aanbeet te forceren.

karperhoeve-kwo-weekend-augustus-barry-vonk

Een last-minute karper, wat een pareltje!

Het was goed toeven op het terras.

Het was goed toeven op het terras.

Geen verkeerd uitzicht dachten wij.

Geen verkeerd uitzicht dachten wij.

Het waterbeheer is in goede handen op De Karperhoeve.

Het waterbeheer is in goede handen op De Karperhoeve.

BAM... Laat op de zondagmiddag verbrak Raymon zijn PB met deze mooie 15,3 kg leder!

BAM… Laat op de zondagmiddag verbrak Raymon zijn PB met deze mooie 15,3 kg leder!


Af met al kunnen we wederom terugkijken op een succesvol en vooral gezellig weekend. Voor meer informatie over De Karperhoeve kijk je op de website van The Carp Specialist! Veel plezier en geniet van deze toplocatie op nog geen 2 uur rijden vanaf Utrecht! Voor meer informatie check je de Facebook pagina’s van deze twee bedrijven!

Tot volgend jaar!

Tot volgend jaar!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl