Fotodump: Franse droomsessie voor Dennis Groot en Pim Starreveld

Favoriet Favoriet
Fotodump: Franse droomsessie voor Dennis Groot en Pim Starreveld

Dennis Groot en Pim Starreveld vertrokken begin november voor een sessie van 5 nachten naar Zuid-Frankrijk. Het was een behoorlijke reis voor ‘slechts’ 5 nachtjes te vissen, maar kijkend naar het eindresultaat was dat het DIK waard! Twee maal 1300 km wegtrappen, baggeren door de modder, stekken aanvoeren en afromen, drillen VHV, PB’s verbreken en powerliften voor de camera zijn enkele begrippen die in hun sessie voorbij kwamen! 

Samen met je vismaat PB’s verbreken in het late najaar… Niks mooiers, toch?


Visloze nacht

Pim vertelt: Dennis en ik zijn beiden een liefhebber van het Franse land. De mooie wateren, vrijheid en bakken van karpers doen ons meerdere keren per jaar afreizen naar het zuiden. Zo ook in de tweede week van november. Na een slopende reis van 13 uur kwamen we vroeg in de ochtend aan op het water.

Frankrijk: mooie wateren, vrijheid en bakken van karpers!

Omdat we zo kapot waren van de reis, ploften we eerst op onze stretchers naast de auto. Fanatiek als we waren, hielden we dit maar een uur vol en vlogen er even later twee boten over het water.

We arriveerden vroeg aan de oevers van het beoogde water.

Na een verkenningsronde besloten we om de eerste nacht instant op een centrale stek te vissen. Twee andere stekken werden ruim voorzien van klein aas. 12 mm, 15 mm en ‘Chopz’ van de Purple Haze, flink gesoakt in de bijpassende Baitsoak. Erg klein, maar met de sterk dalende watertemperaturen wisten we zeker dat we goed zaten.

12 mm, 15 mm en ‘Chopz’ van onze geliefde Purple Haze moesten de karpers over de streep trekken.

Geen tijd voor foto’s

Na een visloze nacht op de centrale stek, bleek na het verkassen dat het voer zijn werk had gedaan. We begonnen met een kleinere vis, maar toen een uur later de schemer inzette ging het snel, heel snel… twee mid-veertigers en twee vijftigers zorgden er al snel voor dat alle bewaarzakken gevuld waren. Het mooiste van alles was nog wel dat er voor beiden een nieuw PB tussen zat! Tijd om foto’s te maken was er tussendoor niet, vandaar de keuze ze even kort weg te hangen.

De kop is eraf! Al snel belandde er een kleinere spiegel in het net van de voerstek.

Toen de nacht haar intrede deed…

…ging het pas echt los!

Zowel Dennis als ik verbraken beide ons persoonlijk record. Twee dikke vijftigers mochten even poseren voor de lens!

Wat een schitterende vis was dit zeg!

In het ochtendlicht vluchtte deze spiegel er met de montage vandoor.

Actie!

Er kwamen nog een aantal zeer mooie bakken van deze stek op de koffie, maar de volgende aangevoerde stek leverde ook nog een aantal plaatjes op. Wederom ving Dennis een nieuw PB in de vorm van een bizarre schubkarper. Wat een droomsessie!

Wat een droomsessie!

Volgas vis vangen in een schitterende omgeving en een hoop lol… Wat wens je nog meer? 🙂

Hoe bedoel je een brede rug?

Na de eerste visloze nacht wisten we in de 4 opeenvolgende nachten maar liefst 27 aanbeten te krijgen. Het is niet het belangrijkste, maar het komt bijna nooit voor dat er dan 9 vissen boven de 20 kg tussen zitten. 3 daarvan lieten de naald zelfs door de 25 kg heen slaan… Bizar!

Met deze kleinere spiegel sloten we een fantastische sessie af in een nog gaver decor.


Hopelijk hebben jullie net zoveel genoten van deze fotodump als dat wij van deze sessie deden. Alle vissen zijn gevangen met de Purple Haze van Pioneer Baits. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, breng dan eens een bezoekje aan de webshop. Ga je naar Carp Zwolle? Bezoek Pioneer Baits dan voor kakelvers aas tegen scherpe prijzen!

Pim Starreveld – Pioneer Baits

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl