ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Frankrijk 2.0 – Karpervissen vanaf een platform!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Solo avonturier Jordy op ’t Hof beschrijft in dit artikel een hele nieuwe tak van sport: het vissen vanuit een zogenaamd ponton! Vier dagen lang moet Jordy het doen met 3,3 bij 4,7 meter vis- en leefruimte. Hoe hij dit heeft ervaren en hoe zijn bizarre sessie verliep lees je in dit toffe artikel.


Jordy aan het woord: Vorig jaar werd mijn aandacht getrokken door een opblaasbaar platform. In mijn beleving zou het gebruik van een zogenaamd ponton mij op specifieke wateren en in gezette tijden van het jaar enkele voordelen kunnen opleveren ten opzichte van het vissen vanaf de kant. Ik zou bijvoorbeeld de spoelen niet langer leeg hoeven te varen naar een sector op het water waar de vis wat beter aast. Ook zou ik niet door de modder hoeven ploeteren op de verschillende stuwmeren die ik graag bezoek. Los van deze punten vis ik ook vaak alleen en ben ik al eens bestolen toen ik mijn stek onbeheerd achter liet om met de boot het water op te gaan. Daar hoef ik met dit platform niet langer bang voor te zijn!

Deze sessie geen moddervoetjes…

Vanaf het ponton zou ik mijn rigs veel makkelijker kunnen plaatsen op plekken waar je vanaf de kant eigenlijk geen rig had moeten of überhaupt kunnen plaatsen. Ook ontstond het idee om in het voorjaar de vis te belagen bij paaisectoren die normaliter alleen illegaal kunnen worden bevist. Oh ja, en verkassen over het water naar een andere sector zou natuurlijk ook zo gepiept zijn! Jullie begrijpen al dat ik er voor mijn vissers wel wat in zag. Het ponton is zeker niet op alle wateren geschikt, maar juist in de situaties waar ik mij vaak bevind (zowel in binnen- als in buitenland) zou het ponton extra vis, comfort en mogelijkheden kunnen opleveren. Zeker als je het vergelijkt met de visserij vanaf de kant!

Jullie begrijpen al dat ik er voor mijn vissers wel wat in zag.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook