Franse Flashback – Video van Joachim en Chris

Favoriet Favoriet
Franse Flashback – Video van Joachim en Chris

Joachim Stelma en Christian Ruit zijn al een tijdje ‘van de radar’, maar dat wil niet zeggen dat de boys niet meer vissen… Sterker nog: de mannen zijn volle bak aan het riviervissen geslagen en zijn bezig met een filmproject (lancering op Carp Zwolle 2017). In deze ‘tussentijdse blog’ vertelt Joachim over een succesvolle zomervakantie uit 2013, inclusief spectaculaire video!


Het is halverwege mei en ik speur Google Earth af. De talrijke gele punaises prikkelen mijn karperhormonen en beetje bij beetje vormt zich een plan voor de aankomende zomervakantie. Het is alweer het vierde jaar op rij dat ik met m’n chick (en hengels) op vakantie ga, dus inmiddels ben ik er al wat bedrevener in geworden. Het goede nieuws is dat mijn potente maat Chris sinds een jaartje ook een topper (van een meid) heeft binnen gehengeld.

De zomervakanties... Altijd een garantie op plezier én een beetje vissen!

De zomervakanties… Altijd een garantie op plezier én een beetje vissen!

In toppers binnen hengelen was hij trouwens (frustrerend genoeg) altijd al goed. Deze man is een eindbaas als het gaat om het vangen van bakken op mijn hengels. Lang leve het run om run vissen 😉  Maar niet getreurd: onderaan de streep kwam het meestal wel weer goed, in een volgend artikel meer hierover.

Afijn, dankzij de verovering van Chris kunnen we dit jaar met z’n vieren op vakantie gaan! De creditcards zullen het deze zomer in de Franse winkelstraten wellicht zwaar te verduren krijgen terwijl wij samen aan het rossen zijn… Tenminste, dat hopen we 😉

Soms doen we even gek...

Soms doen we even gek…

Stilte voor de storm

Het is stil van onze kant, dat was je misschien al opgevallen. Ik doel dan eigenlijk vooral op de filmpjes die wij met regelmaat plaatsten op media als KWO, Facebook en Karperfilmpjes.nl. Dit heeft een reden die ik met alle plezier uit de doeken doe. Na de filmserie over Lac d’Araignée besloten Chris en ik om het roer weer om te gooien. Bakkenputjes hadden we wel gezien en na jarenlang de rivier de rug toegekeerd te hebben werd de heimwee te groot. We moesten terug!

Klik op de afbeelding om de vijf video's te bekijken.

Klik op de afbeelding om de vijf video’s te bekijken.

Eind 2014 besloten we dan ook dat we de aankomende jaren alleen nog maar op de Franse rivieren zouden vissen, en wel op stekken die wij mooi vinden. Terug naar waar in onze ogen vissen om draait: avontuur, zoeken, na flink op je bek gaan die hoofdprijs, en vooral rust. Kortom: genieten!

De Dordogne: (onterecht) vrijwel onbevist

De Dordogne: (onterecht) vrijwel onbevist.

Een filmproject

Omdat het zo’n bijzondere, mooie visserij is vonden we dat niet alleen wij, maar ook de rest van de karperwereld moest kunnen meegenieten. Daarom zijn wij sinds begin 2015 bezig met het maken van opnames tijdens onze rivier sessies.

Chris met een rivierveertiger in februari. Uiteraard is alles vastgelegd op film.

Chris met een rivierveertiger in februari. Uiteraard is alles vastgelegd op film.

En niet zomaar opnames, want voor dit project hebben we flink geïnvesteerd in (semi)professionele film- en fotoapparatuur. Prachtige momenten hebben we al vastgelegd en er hopelijk nog veel bij. Carp 2017 is het doel. We houden jullie op de hoogte!

Ook ikzelf mocht inmiddels al wat mooie rivierbakken omarmen.

Ook ikzelf mocht inmiddels al wat mooie rivierbakken omarmen.

Veel hoogte- en dieptepunten zijn al voor de lens verschenen.

Veel hoogte- en dieptepunten zijn door de jaren heen al voor de lens verschenen.

Vakantiefilm uit 2013

Onderaan deze update kun je een film bekijken van onze zomervakantie in 2013. Deze is snel in elkaar gezet en nog met oude camera’s gefilmd, dus schrik niet  😉  Toch geeft het een beeld van hoe leuk vakantievissen kan zijn.

In de video (onderaan het artikel) komen flink wat mooie 'vakantie karpers' voorbij.

In de video (onderaan het artikel) komen flink wat mooie ‘vakantie karpers’ voorbij.

Ik zou die sessie een paar hengeltjes meenemen en een paar ochtenden vissen. Ruben en Chris sloten aan. We visten inderdaad een paar ochtenden op een mega water in het zuiden van Frankrijk. Dat het zo, met vier, vijf vissen per ochtend van een mooi gemiddelde, zou uitpakken hadden we niet durven dromen.

De zomervakantie, een periode om ieder jaar naar uit te kijken.

De zomervakantie, een periode om ieder jaar naar uit te kijken.

Misschien is ‘dromen’ trouwens het verkeerde woord, want ik word door Chris en Ruben nog regelmatig aan deze nachtmerrie op plagende wijze herinnert. ‘Ach, dril maar af joh deze, er komen er nog meer’, of ‘pak jij deze run maar’ waren woorden die ik graag had teruggenomen… ;-).

Ruim 5000 hectare viswater voor de deur, heerlijk.

Ook broederlief Ruben ging mee, dat pakte goed uit voor hem.

Ook broederlief Ruben ging mee, dat pakte goed uit voor hem.

Bekijk het filmpje van deze sessie, zoals gezegd ‘uit de oude doos’ dus de beeldkwaliteit is niet super:

Volg ook onze Pourquoi Pas Facebookpagina, samen met Martijn Verweij en Bram Drost plaatsen we hier met regelmaat foto’s en korte video’s van onze buitenlandse avonturen.

Joachim Stelma

Joachim Stelma en Christian Ruit zijn mannen met een neusje voor mooie avonturen. Door de jaren heen hebben ze veel meegemaakt en in hun blog 'Pourcois pas' laten ze snippers van hun visserij zien.