Gebruikservaringen: de Mustad BBS D-rig haken in de praktijk getest

Favoriet Favoriet
Gebruikservaringen: de Mustad BBS D-rig haken in de praktijk getest

De Mustad BBS D-rig haken zijn inmiddels alweer een tijdje op de markt. Toen deze haken werden geïntroduceerd werd er met verbaasde blikken gekeken naar deze hakenrange, want een kant-en-klare D-Rig haak zagen we nog niet eerder. Ben je benieuwd naar deze haken? Lees dan hieronder verder voor enkele gebruikservaringen…


Drie tevreden gebruikers

Middels een winactie op KWO hebben we afgelopen zomer een aantal KWO-lezers blij gemaakt met een aantal haken. We vroegen de mannen naar hun ervaringen. Martijn Verhoeven was de eerste die reageerde. Hij had weinig gevist, maar de karpers die hij met de haken haakte zaten prima gehaakt. Dit kwam volgens hem doordat de haak veel bewegingsvrijheid heeft doordat de boilie vrij over de D kan bewegen!

Martijn: “Dankzij het ringetje op de D (die dus vast zit aan de haak) heeft je haak meer bewegingsvrijheid en zal deze makkelijker vlees pakken.”

De haak heeft veel bewegingsvrijheid doordat de boilie vrij over de D kan bewegen!

Ook Hans van Dillen en Philip Van Gorp kregen de Mustad haken in 4 verschillende haakgroottes thuisgestuurd. Hans was kort en krachtig in zijn terugkoppeling: “2 keer mee gevist, 2 vissen gevangen, 12 en 14kg”. Dat zegt natuurlijk niet zoveel over de kwaliteit van de haken, maar gelukkig gaf Philip een uitgebreider antwoord.

Philip heeft de haken stevig ingezet de afgelopen weken.

“Ik ben zeer tevreden over deze haken. In de maand oktober heb ik flink wat uren gevist en een aantal dingen vielen mij in positieve zin op: de haken zijn vlijmscherp en blijven dat ook vrij lang. 1 tot 3 karpers per haak vangen kan prima! Verder is het eenvoudig om de haken aan je onderlijn te knopen en ik ben tevreden over de inhaking: de gevangen vissen zaten netjes in de onderlip. Voor mij zijn de haken zeker een blijvertje in de tacklebox.”

Het aas bevestig je via een baitband op de rigring.

Kortom, ondanks dat de haken er anders uit zien dan velen gewend zijn is het door de D-rig interessant om eens te proberen. Hieronder volgt nog wat extra uitleg van Mustad zelf.


Mustad BBS D-Rig haken

Mustad vertelt: Inmiddels zijn de Mustad BBS D-rig haken al weer een poos in het schap van de winkeliers te vinden. Een hakenrange die bij de pro-staffers van Mustad favoriet is! Tijdens de testfase zijn er ontelbaar veel karpers perfect gehaakt met D-Rigs voorzien van deze haken. Het unieke ontwerp zorgt voor veilige en solide D-Rigs die met deze haken bovendien eenvoudig te zijn.

Kant-en-klare haken voor een D-Rig montage…

De pro-staffers kunnen inmiddels niet meer zonder!

En eenvoudig is het zeker, want je dient enkel de haak te bevestigen met een ‘knotless-knot’ en eventueel af te werken met een line aligner of een stukje krimpkous. Geen gedoe met hairs, ringetjes of ander gepriegel dus!

De haak bevestigen met een simpele ‘knotless-knot’ is voldoende.

Doordat de D-Rig bestaat uit een gelaste loop, is de aaspresentatie altijd perfect. De haken zijn voorzien van een ‘Titan X’ finish en daarnaast hebben ze een mooie dunne punt en samen met de finish maakt dit de haak enorm scherp. De haken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen in de maten 4, 6 en 8, maar het ‘Chodda’ en het ‘Wide Gape’ model springen er wel bovenuit. Laten we ze even doornemen:

Doordat de D-Rig bestaat uit een gelaste loop, is de aaspresentatie altijd perfect.

Alle haken zijn verkrijgbaar in de maten 4, 6 en 8.

De Chodda is, zoals de naam al doet vermoeden, perfect geschikt om te vissen met Chod-rigs. De haak heeft een vlijmscherpe, kromme punt en het oog staat licht naar buiten gebogen. Je kunt hem dus prima vissen met stijve onderlijnmaterialen, zoals fluorcarbon.

Voor het vissen met chod-rigs kun je het beste naar het ‘Chodda’ model grijpen.

Het Wide Gape model is een perfecte ‘allrounder’, zou je kunnen zeggen. Of je nou vist met pop-up presentaties of dat je gewoon met boilies vist; een Wide Gape functioneert altijd. Daarnaast is de haak erg sterk en zeker in de zomer is het vanwege de zachte bekken van de karper de favoriet van velen. Ook dit model heeft een scherpe punt en wordt geleverd in een doosje met 5 stuks.

De Wide Gape haken zijn een perfecte keuze voor de visser die in wisselende omstandigheden vist.

Ook het aas bevestigen is een fluitje van een cent, want het enigste wat je nodig hebt is een ‘baitband’. Haal de baitband door de rigring en trek deze vervolgens door je aas. Even fixeren met een stoppertje en klaar is Kees! Overigens wordt dit nog eens stap-voor-stap uitgelegd in het bijgeleverde instructieboekje.

Alles wordt bovendien uitgelegd in het instructieboekje.

Veel succes!

Leonard Sports

Buitenvaart 1401
7905 SJ Hoogeveen
Tel:      +31 (0)528-220408
Email:  info@leonardsports.nl
Web:   www.leonardsports.nl


Wil je meer weten over Leonard Sports? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpagina te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl