Geschiedenis geschreven: topschub teruggezet in Lac du Der – VIDEO

Favoriet Favoriet
Geschiedenis geschreven: topschub teruggezet in Lac du Der – VIDEO

Het zal niemand zijn ontgaan dat het karperwereldje diep geschokt was nadat bekend werd dat de grootste karper van openbaar water, namelijk de topvis van Lac du Der, op een piepklein betaalwatertje bleek te zwemmen. Dankzij overweldigende aandacht op sociale media kon de uitbater van het desbetreffende water niets anders dan de toezegging doen dat de karper teruggegeven zou worden aan Lac du Der: OPERATION FREEDOM!

Bekijk de volledige tijdlijn van dit ongekende verhaal HIER!

Stroomversnelling

Ondanks de toezegging van de uitbater hadden weinigen er vertrouwen in dat ‘The Big Girl’ ook daadwerkelijk terug naar huis zou gaan. Toch kwam de zaak in een stroomversnelling wat letterlijk 4 uur na de toezegging werd de karper gevangen door een Engelsman die op het betaalwater zat te vissen. De autoriteiten werden ingeschakeld en afgelopen dinsdag, aan het einde van de morgen was het zo ver:

The return of the Big Girl!

Een glorieus moment: The Big Girl vlak voordat ze teruggezet wordt in het 4800 hectare grote Lac du Der.

Emotionele video

Uiteraard is het terugzetten van deze superschub op film vastgelegd, maar dat is niet het enige. Samir Arebi en Giovanni Vanhooren hebben samen een soort mini-documentaire gemaakt met een diepere boodschap. Namelijk: het besef dat we moeten hebben dat visdiefstal nog steeds niet uitgebannen is binnen het karpervissen. Laten we dan ook met z’n allen onze ogen open houden en waar mogelijk misstanden aan de kaak stellen. Of de vis nu groot is of van bescheiden formaat: anno 2018 mag dit simpelweg niet meer gebeuren.

Afijn, hopelijk draagt onderstaande video bij aan dit hogere doel. Maar laten we zeker niet vergeten te genieten van de terugkeer van The Big Girl! Enjoy 🙂

Woord van dank

Nu de hele soap achter de rug is is het tijd om terug te kijken naar de hoofdrolspelers die hebben gestreden voor deze zaak. Met stip willen we Samir en Gio bedanken voor hun inzet om de grote schub terug te krijgen op Du Der. Daarnaast ook duimpjes omhoog voor de lokale autoriteiten, de Garde de Peche en alle vrijwilligers die de terugkeer mogelijk gemaakt hebben.

Samir Arebi is één van de helden in deze zaak.

Dat The Big Girl de enige onrechtmatig verkregen vis is… dat lijkt ons sterk!

Duimpjes omlaag zijn er ook, namelijk voor Etang du Bois. Het aankopen van een karper van dit formaat is haast niet ‘te goeder trouw’ te doen. Welke kweker levert immers zulke enorme vissen? Wij kennen ze niet! Volgens de website van het water zwemmen er (nu nog) meerdere karpers van hoog in de dertig kilo. Wij houden ons hart vast wat de herkomst daarvan is… Hopelijk volgt er dus alsnog een vervolg op deze soap. En wel met het terugbrengen van andere (grote) karpers van openbaar water. Want dat The Big Girl de enige onrechtmatig verkregen vis is… dat lijkt ons sterk!


Extra video: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – Stuck In Paris’

Op het memberplatform van KWO, de KWO Community, kun je inmiddels ruim 100 strakke (reclamevrije) movies terugvinden. Pilaar & Hofman – Stuck in Paris is er daar eentje van. In ruim 40 minuten volgen jullie Mark en Michiel in hun jacht op de karpers die in de parken van Parijs zouden moeten zwemmen. Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl