ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Gevlochten lijnen: waar en hoe in te zetten?

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Waar vroeger vooral nylon, en later ook de (hybride) fluorocarbon de standaard hoofdlijn was voor veel hengelaars, lijkt het gros van de karpervissers inmiddels toch (al dan niet gedeeltelijk) te zijn overgestapt op de gevlochten variant. Check hieronder alle voor en nadelen en enkele tips voor de aanschaf.


Mark Hofman: Voor vele vissers is nylon de standaard, maar ik kan me eerlijk gezegd niet heugen wanneer ik voor het laatst echt serieus met nylon gevist heb..? Ik ben echt een fan van gevlochten lijn. Laten we eerst eens kijken wat nu precies het verschil is:

Laten we beginnen met nylon:

Een andere naam voor nylon is ‘mono’ of ‘monofilament’. Deze lijn bestaat uit één vezel (polyamide) en in veel gevallen zal nylon prima voldoen, maar het brengt ook in twee situaties nadelen met zich mee. Als je bij obstakels op afstand vist, is het gebruik van nylon niet verstandig vanwege de rek die er in de lijn zit. Diezelfde rek zorgt ervoor dat een aanbeet laat geregistreerd wordt als je vist op grotere afstanden (100 meter of meer).

Nylon is er diverse kleuren en diameters met diverse eigenschappen. Foto: Kevin Diederen

Hoe dunner de diameter, des te makkelijker je zult werpen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook