ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Girlpower: interview en live actie met Jordan Rimmer

Favoriet Favoriet
Girlpower: interview en live actie met Jordan Rimmer

In dit artikel lees je een interview met de Engelse CC Moore consultant Jordan Rimmer. Het interview vond plaats op Linear Fisheries, een day-ticket water in Engeland. Tijdens het vragenvuur moest Jordan dan ook meerdere keren in actie komen!


CC Moore vertelt: Met het aankomende koude en natte weer in de UK zwakt het warme zomerse gevoel af en worden de dagen weer korter, met als gevolg dat het vissen ook een omslag krijgt! De actie op veel wateren valt een beetje stil terwijl we ons klaarmaken om het najaar en de winter in te gaan. Tijdens een breuk in de nattigheid besloten we richting Linear Fisheries in Oxford te gaan, waar we afgesproken hebben met opkomend vrouwelijk talent: Jordan Rimmer. We volgen haar tijdens een sessie om te kijken hoe zij de dingen aanpakt op een drukbevist day-ticket water.

Het loont wanneer je goed inzicht heb in de meren (en wat er zwemt)!

Bij onze aankomst op Hardwick/Brasenose begon de hemel op te klaren en maakte het druilerige weer plek voor een straaltje zon. De koele bries ging het vissen er niet makkelijk op maken en toen we aankwamen bij Jordan op B2 vertelde ze dat ze deze morgen al een mooie dertiger had mogen terugzetten!

Een mooie dertiger die Jordan eerder deze sessie al wist te vangen.

Ook werden we bij aankomst hartelijke begroet door de energieke labrador genaamd Marley, die zeer benieuwd was naar wat we kwamen doen. Na een korte babbel gingen we direct aan het werk en begonnen we met het interview.


Interview

Om te beginnen waren we zeer benieuwd naar het verloop van Jordan’s sessie tot nu…

Jordan vertelt: Voordat ik ook maar aan het water ben geweest heb ik de moeite gedaan om thuis wat onderzoek te doen. Dit soort wateren zijn enorm druk bevist en ook al zwemt er een groot bestand, ze kunnen zeer wispelturig zijn. Zeker wat later in het jaar! In eerste instantie had ik B1 in gedachte, maar toen ik met een aantal mensen had gesproken werd het duidelijk dat het vissen nogal “lastig” was daar.

Jordan vist met twee hengels om de lijndruk zo laag mogelijk te houden.

Met dit in mijn gedachte koos ik voor een centrale gedeelte op B2. Met een groot stuk water voor me had ik veel mogelijkheden. Om te beginnen maak ik wat worpen met enkel een lood op zoek naar een stevige drop op de bodem. Daar zoek ik verder naar een schone en harde plek. Dit duurt even, maar ik spendeer liever wat meer tijd in het zoeken naar de perfecte spot zodat ik met het volste vertrouwen achter de hengels kan zitten.

Een goede voorbereiding is het halve werk, stekken zoeken!

We hebben je zien werpen, je ligt niet honderden meters uit de kant (zoals veel vissers denken dat dat wel moet), waarom is dat?

Klopt, ik vis op ongeveer 80 meter, dit is een afstand waarop ik comfortabel en accuraat kan vissen. Voornamelijk dat laatste vind ik zeer belangrijk op deze wateren. Daarom opteer ik liever om wat korter, maar preciezer te vissen dan op extreme afstand en niet accuraat kunnen zijn. Zo zorg ik ervoor dat ik netjes en precies op de plek kan bijvoeren en werpen. Dan pas zit ik met vol vertrouwen aan de waterkant.

Op zoek naar harde stukken op de bodem.

Je hebt al een paar trips naar Linear achter de rug, wat raad je aan voor vissers die hier voor de eerste keer komen?

Het is niet altijd mogelijk, maar als het kan, kom dan zo vroeg mogelijk. Besteed genoeg tijd met observeren en probeer een zo goed mogelijke stek te bemachtigen. Het laatste wat je wil is aankomen en de eerste beste stek nemen. Dit zonder te zien wat er beschikbaar is en nog belangrijker: waar de vis zich ophoud. Praat ook zeker met andere vissers en kijk wanneer ze vertrekken. Probeer een plannetje te maken in je hoofd van wanneer je je waar moet bevinden. Ik moest zelf een paar uur wachten tot deze stek beschikbaar was, maar ik offer graag tijd op (wetende dat ik een veel grotere kans maak als ik op een goede stek zit).

Doormiddel van een spod zorgt Jordan voor wat voer rondom de stek.

Dat is een goed advies Jordan! Laten we het eens hebben over je aas en haakaas, aangezien deze nogal anders zijn dan wat we normaal zien.

Ik vermoed dat je het hebt over het gebalanceerd haakaas dat ik gebruik bij mijn vertrouwde spodmix. Bestaande uit: Pacific Tuna, hennep en zoete mais. Ik verkies eerder een bodemaas dan een pop-up, zeker wanneer ik competitief aasgedrag wil uitlokken waarbij de karpers zeer dicht tegen de bodem azen.

De favoriete spodmix van Jordan.

Ik wil dat mijn haakaas zich zo natuurlijk mogelijk gedraagt, daarom opteer ik voor een simpele bodemaas presentatie. Die draait vooral om het gebruik van een hard-hookbait die ik wat uitboor met een boortje van acht millimeter. In dat gat stop ik een acht millimeter Northern Special mini. Deze dient voor een paar doelen.

Het uitboren van een hard-hookbait, iets wat Jordan maar al te graag doet.

Eerst (en vooral) komt het visuele aspect erbij kijken. Er zit veel mais in mijn spodmix en ik ben er zeker van dat dit de karpers enorm aantrekt, dus dat beetje kleur bovenop mijn haakaas vinden ze zeker interessant. Ten tweede zijn de NS mini’s drijvend, dus balanceren ze het haakaas. Zodat iedere keer dat ik uitwerp de rig zich mooi uitstrekt bij het raken van de bodem. Alsook kost het de vis minder moeite om het haakaas tot zich te nemen.

Jordan combineert de Pacific Tuna boilie graag met een mini pop-up.

Net wanneer we uitgepraat zijn over het haakaas van Jordan schreeuwt haar linkerhengel het uit.

Ik heb al enkele uren geen beet meer gehad deze ochtend, daarom vond ik het een goed idee om een paar spombs bij te voeren. Dit om de stek weer op gang te brengen. Lang heeft het niet geduurd alvorens er een hengel tot leven kwam en het voelt als een goede vis…

Weinig en niet te vaak voeren, was de sleutel tot succes.

Na een stevig gevecht glijd de vis over het netkoord en lag Jordan haar prijs in het net. Het leek op een goede vis voor B2 en de weegschaal bevestigde dit ook, met 28lb een mooi resultaat! Tijdens het terugzetten van de vis vertrekt ook Jordan’s laatste hengel…

De actie kan hier best wel hectisch zijn en dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om regelmatig bij te voeren. De vissen hier zwemmen rond in scholen en wanneer ze op je stek belanden moet je er het beste van maken. Deze vis voelt weer als een beste vis voor B2 en laat zien dat het loont om accuraat te vissen en te werken aan je stek.

De speciale mini pop-ups die Jordan gebruikt: Northern Specials van CC Moore.

Bij een laatste vluchtpoging van de vis zwemt hij zich vast in het wier voor de stek, maar door druk op de hengel te houden kan Jordan de vis toch richting het net loodsen. Het lijkt alweer op een mooie vis. De weegschaal bevestigd, dat we te maken hebben met een dertigponder live voor de camera’s!

Een prachtige spiegel was de beloning van het voorbereidende werk!

Om te zeggen dat ik blij ben is een understatement, mijn tweede dertigponder van de sessie en ik moet de nacht nog ingaan. Gelukkig heb ik een hoop rigs geknoopt die klaar zijn voor gebruik. Zodra de vis terug gaat is het een kwestie van de afstand clippen en terug op de stek werpen.

Afstand clippen en terug op de stek werpen!

Terwijl we Jordan haar hengels laten klaarmaken willen we het graag even hebben over haar wedstrijdvisserij. Dat doet ze samen met haar partner Kia op wateren als Brasenose en Todber.

Het wedstrijdvissen heeft voor mij zeker een rol gespeeld in mij klaarstomen voor wateren als Brasenose waar veel vangen de bedoeling is, Omdat er een zeer groot bestand aanwezig is, is het op Linear de bedoeling dat je de stek warm houd en je het meeste haalt uit de periodes dat de vissen je stek bezoeken. Voorbereiding is veruit de belangrijkste factor, wanneer de vis opdaagt is tijd zeer belangrijk, zoals bij die twee aanbeten die ik snel achtereenvolgend had deze morgen.

Twee hengels gingen er in korte tijd vandoor!

Om het beste er van te maken (van dit soort situaties) zorg ik dat ik voldoende rigs geknoopt heb. Alsook wat noodzakelijke reserves, zoals: leaders en beaasde rigs. Nog een belangrijk iets is het regelmatig bijvoeren van de stek. Vergeet ook niet het opstaan bij het eerste licht om opnieuw in te werpen, dat heeft me zeker al enkele bonusvissen opgeleverd. Proactief zijn is de boodschap!

Proactief zijn is de boodschap!

Het was leuk om zo’n enthousiaste, jonge vissende dame te zien genieten van haar visserij. We hopen ook dat dit andere dames inspireert om hetzelfde te doen. Als we afscheid nemen van Jordan wensen we haar het beste voor het resterende jaar en rijden we terug naar de midlands, net op tijd voor thee.

CC Moore


Meer weten over de CC Moore producten waar Jordan mee vist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl