ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Goedkoop vissen: drie topaasjes uit de supermarkt!

Favoriet Favoriet
Goedkoop vissen: drie topaasjes uit de supermarkt!

Karpervissen wordt vaak geassocieerd met duur aas zoals boilies, pellets en allerhande dips en soaks. Het kan echter ook compleet anders: in dit artikel vind je namelijk drie betaalbare aasjes uit de supermarkt die je echt eens zou moet proberen!


Blikmais

Misschien wel één van de beste aasjes aller tijden: mais! Ontelbare karpers zijn al voor de bijl gegaan door dit gele goud, maar toch zijn er maar weinig vissers die dit aas nog fanatiek gebruiken. In vergelijking met veel andere aassoorten kost het haast niets. Trek een blikje open en je kunt er direct mee aan de slag. Gebruik mais eens in je voermix of prik een paar korreltjes op de haak tijdens het penvissen!

Zoete mais uit blik is een bewezen superaas!

Kikkererwten

Een vergeten aasje waarop in het verleden talloze karpers zijn gevangen zijn kikkererwten. Door dit oldskool aas een kans te geven kun je zeker het verschil maken! Kikkererwten zijn zowel kant en klaar in blik te verkrijgen als gedroogd. Koop je de gedroogde variant, dan moet deze eerst nog even 24 uur weken en daarna 15 minuten koken voordat ze zacht genoeg zijn om aan de hair te rijgen.

Kikkererwten zijn ook uitermate geschikt om te flavouren, dus voeg tijdens het koken vooral je favoriete smaak/geurstof toe voor nóg meer attractie onder water!

Kikkererwten zijn bij iedere supermarkt te krijgen en de karpers zijn er dol op!

Hondenbrokken

Hondenbrokken zijn een ideaal supermarktaas voor de oppervlaktevisserij. Voor slechts een paar euro haal je een zak van vijf kilo en kan het oppervlaktespektakel beginnen! Let er wel op dat niet alle brokken even geschikt zijn om mee te vissen. Sommige brokken drijven niet of heel slecht en daarnaast is het ook belangrijk dat de brokken niet te snel zacht worden in het water. Wil je een echte oppervlaktebaas worden? Check dan “Stalking Like A Boss” van Nick Beuvink!

Hondenbrokken kosten haast niets en zijn uitermate effectief aan de oppervlakte!

Succes aan de waterkant!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl