Word KWO member

Grijze schimmen op een reis zonder bestemming – Gerben Lievers

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In deze update volgen we Gerben Lievers en zijn partner in crime Roel den Boer. Na zichzelf weken (al dan niet maanden) in het zweet te hebben gewerkt zijn de heren wel toe aan vakantie! Een trip naar het land der baguettes stond gepland, maar veel tijd kregen ze niet. Tegen het gevoel in, trokken de mannen voor het eerst in 15 jaar samen vissen ONVOORBEREID ten strijde. Een goede voorbereiding is normaal gesproken het halve werk… of toch niet? Check het hieronder!


Gerben aan het woord: De auto neemt de bocht die leidt naar de autobaan, een reis zonder bestemming. Onderweg bekijken we wel waar we heen gaan. Dát is echt niets voor ons! In vijftien jaar samen vissen treffen we altijd zorgvuldig de voorbereidingen. Altijd worden er diverse wateren geselecteerd en zijn de scenario’s gereed, maar ditmaal is het anders. De geplande vistrip komt dit keer echt snel in beeld en de avond voordat we weggaan pak ik rustig de spullen in en ook bij Roel is dat hetzelfde verhaal. Beiden hebben we een zware tijd achter de rug dus we willen gewoon vissen.

Vissen is ook ontspanning…

…en dát kunnen de heren wel gebruiken!

Eenmaal op de autobaan begint het niet eens te kriebelen. Het gevoel is weg, het vuurtje is uit. Met een blik op oneindig karren we door Duitsland en na een paar uur begint het besef eindelijk te komen…

Roel, we zijn gewoon onderweg hé, we hebben minstens tien volle dagen voor de boeg.

We kijken elkaar aan en onze ogen beginnen te glinsteren. Het besef komt dat we het beiden veel te gek hebben gemaakt. Zombiemodus leven is geen leven en talloze opties liggen voor ons. In de afgelopen jaren hebben we zoveel droomwateren gezien, gehoord en opgeschreven dat we het moeilijk vinden om te kiezen. Te veel keuze is lastig, maar we besluiten om naar de Alpen te rijden en daar wel te kijken wat we gaan doen. Na een hapje eten wordt het doel concreter. Bevriende Duitsers zitten daar momenteel en het blijkt druk te zijn. Niet eens ‘normaal’ druk, bomvol is een beter woord. Ons hoofd verlangt naar gewoon lekker vissen, zonder gedoe.

Vissen betekent rust, geen gedoe.

Er ligt goud op ons te wachten

We besluiten het op een andere boeg te gooien en een nieuwe bestemming wordt gekozen. Na diverse telefoontjes en appjes wordt het ons duidelijk dat er goud op ons ligt te wachten. We zijn precies op tijd. De vis moet nog paaien en we hebben dé hotspot van het water voor ogen. Zonder alternatief rijden we door. Geen plan B voor als de stek bezet is. Het voelt goed, geen controle. We zien het wel. Het is bijna donker als we arriveren op de stek. Als ervaren rally rijders trotseren we paden in de bergen die naar het water gaan. Zal niet de eerste keer zijn dat we met de visbus op wandelpaden in the middle of nowhere uitkomen en een Franse boer met z’n trekker ons moet komen verlossen uit ons lijden. Deze keer zal het ook wel gaan…

Langzaam maar zeker komen de viskriebels terug bij Gerben en Roel.

Al snel hebben we de spullen uit de bus en blazen we de boten op. Ik kom tot de ontdekking dat ik de bodemplaten ben vergeten van de boot. Serieus? We kijken elkaar aan en moeten lachen.

Gerben, we gaan gewoon genieten, we zien het allemaal wel

Zegt Roel. “We hebben in ieder geval één boot en dat betekent dat we sowieso bij elkaar moeten zitten”. Prima plan. Wat maakt het ook uit. Via de GPS van Google Maps navigeren we naar de topstek. We hebben onze zinnen gezet op ‘de puntstek’. Dit is de laatste stek voor de paaizone. Dit moet een voltreffer worden gezien de laatste berichten. We zetten in alle rust de tenten op en voorzien de inwendige mens van lekker eten.

We gaan gewoon genieten.

We zien het allemaal wel…

Dit keer hebben we een koelkastje mee op gas en mijn lieve vriendin heeft het eten ingepakt. Zakjes met daarop de dag waarop we het kunnen eten. Heerlijk, we hoeven nergens meer aan te denken. Na het opbouwen varen we een rondje. We zien enorme diepteverschillen en ontdekken al snel meerdere hotspots. We besluiten deze stekken lichtjes van voer te voorzien en de hengels nog op de kant te houden.

Kriebels volledig terug

De zon komt langzaam op en het besef is er. We gaan zo vissen! De kriebels zijn volledig terug en het hoofd is al een beetje leeg. Traditiegetrouw bakt Roel heerlijke eitjes en we bespreken het plan de campagne. Na het tossen zit Roel rechts en ik links. Onze set-up bestrijkt de gehele punt, als een waaier. De hengels worden zorgvuldig gedeponeerd op verschillende dieptes en bodemstructuren. In een mum van tijd ligt alles zoals we het hebben bedacht, routinematig ligt alles strak. Heerlijk dat gevoel! Nu is het afwachten…

Het vissen in een omgeving als dit is natuurlijk geen straf!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook