ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Grote of juist kleine haken? 5 vissers, 5 meningen!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In dit artikel geven vijf fanatieke en succesvolle karpervissers hun mening over het vraagstuk ‘grote of kleine haken?’ Welke haken zetten zij in tijdens hun visserij, en waarom? Mocht je nog twijfelen over haaksoort én haakmaat die je moet inzetten bij jouw eigen visserij, dan is dit artikel zeker het lezen waard!


Pieter van de Werfhorst

Ik kan niet kiezen voor één haak, maar wel voor twee haken. Er zijn in principe namelijk twee soorten haken die ik in heel Europa gebruik, en het liefste neem ik van beide haken twee maten mee. De eerste haak die altijd in mijn uitrusting zit is de Gamakatsu Super Hook in maat vier en maat zes. Deze haak is een heerlijke allround haak. Een rechte punt, goede drileigenschappen, redelijk agressief, scherp genoeg en hij blijft ook goed scherp. Je kunt er prima meerdere vissen mee vangen! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik zelf m’n haken vrij snel vervang. Ik gebruik liever een haak meer en dat ik een vis meer vang, dan dat ik bezuinig op die paar centen van een haak.

Over het algemeen kan Pieter met twee haaktypes overal uit de voeten!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook