ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Heat treatment tutorial: Maak Nash boilies nóg attractiever – Freek Elbers

Favoriet Favoriet
Heat treatment tutorial: Maak Nash boilies nóg attractiever – Freek Elbers

En hebben jullie nog een karper weten te vangen met de wintertips van Freek Elbers? In het vorige artikel gaf Freek jullie tips & tricks over het vissen in de winter. Daarin vertelde hij jullie ook dat er nog een “how to” kwam en hier is ‘ie dan! In deze informatieve update legt Freek uit hoe hij zijn attractieve winteraasjes voorbereidt. 


Freek Elbers vertelt: Hallo allemaal, leuk dat jullie weer mee lezen! In mijn vorige artikel hebben jullie al een aantal tips & tricks kunnen lezen over hoe je in de winterperiode toch je visje kunt vangen. In dit artikel laat ik jullie zien hoe ik thuis mijn super attractieve winteraasjes voorbereid.

‘Heat treatment’

De boilies een extra boost geven kan zeer effectief zijn bij koudere watertemperaturen. Je wilt er dan ook voor zorgen dat je aas zo attractief mogelijk is en sneller door de karper wordt opgemerkt. Misschien zijn jullie wel bekend met de zogenaamde ‘heat treatment’.

Deze boilies hebben mij al heel wat extra wintervissen opgeleverd.

Je boilies een extra boost geven kan zeer effectief zijn in de wintermaanden.

Door kokend water over je boilies te gieten en deze vervolgens even te laten staan wordt de boilie als het ware opnieuw gekookt. Hierdoor verandert de textuur van het aas. Door de hitte wordt de boilie weer zacht en de buitenkant als deeg. Na het afgieten van het water hou je zacht en opgezette boilies over, welke liquids weer goed op kunnen nemen! Zo’n liquid laat je vervolgens goed in de boilies trekken waarna je super attractief en geboost aas over houdt.

Laat mij hier nou iets leuks voor bedacht hebben! Laten we de smaak en het geurloze water in deze treatment nu eens vervangen door een vloeistof welke van zichzelf al extra attractief is. Hieronder ga ik jullie stap voor stap laten zien hoe ik mijn super attractieve winterboilies voorbereid.

Door het gebruik van attractief haakaas heb ik deze mooie spiegel weten te vangen.

Benodigdheden:

  • 1kg Nash Citruz boilies 15mm
  • 1kg Nash Strawberry crush 15mm
  • Nash Citruz syrup
  • Nash Citruz cultured fizzing stick mix
  • een brander of een kooktoestel
  • keteltje of pannetje
  • een emmer
  • 1 liter aardbeien Yogo

Stap 1

Neem de zak Citruz en Strawberry boilies en doe deze in een emmer.

Mix de twee soorten boilies door elkaar heen.

Stap 2

Neem je fles Yogo en verwarm deze in een keteltje/pannetje tot deze rustig kookt.

Wacht geduldig af tot het kookt. Niet te hoog zetten want dan krijg je ruzie met je vrouw.

Stap 3

Nadat de Yogo kookt giet je deze over de boilies in de emmer heen en laat je ze vervolgens tien minuten in een afgesloten emmer staan.

Stap 4

Giet na het ‘weken’ de warme Yogo af en laat de bollen even een minuut of tien afkoelen.

Dat ziet er al smakelijk uit!

Stap 5

Voeg vervolgen een flinke scheut Citruz Syrup toe en schud de boilies goed door elkaar.

De de Nash Citruz Syrup uit de Citruz range.

Stap 6

Voeg na wederom een minuut of tien een flinke hoeveelheid Citruz Cultured Fizzing stickmix toe, en hussel ook dit goed door elkaar totdat alle boilies bedekt zijn met een laag stick mix.

Nash Citruz Cultured Fizzing stickmix.

Deze stap kun je een aantal keer herhalen als je een dikkere attractieve laag op het aas wilt aanbrengen. Laat het voer nog een aantal dagen staan voor gebruik zodat de liquids er goed in kunnen trekken. In de loop van de dagen zal je zien dat er zich een dikke en zeer attractieve (Cultured) laag om de boilies heeft gevormd. In het water zal deze ‘schil’ langzaam oplossen en zorgen voor een zeer attractief effect in verschillende waterlagen.

Gevangen op een pop-up uit de Nash Citruz Cultured hookbait.

Persoonlijk vis ik als de watertemperatuur nog laag is graag met de Cultured hookbaits uit onze Citruz range. Deze pop-ups en wafters zijn reeds voorzien van een Cultured coating die langzaam wordt afgebroken in het water en een attractief en visueel spoor in het water achterlaat. Dit haakaas laat zich natuurlijk perfect combineren met het volgens bovenstaand stappenplan aangemaakte heat treatment voer!

Mijn favoriete haakaas in de winter, de Nash Citruz Cultered hookbaits.

Ik hoop dat jullie iets aan deze “how to” hebben gehad en ik zou zeggen geef ze eens een kans en ga er mee aan de slag. Ze hebben er voor gezorgd dat de nodige winter- en voorjaarvissen bij mij op de kant kwamen. Veel succes!

Freek Elbers


Hopelijk hadden jullie wat aan de How T van Freek Elbers en probeer het thuis eens uit! Wie weet brengt dit wat extra vissen op de mat… Wil je nog meer zien van Freek? Kijk dan op zijn Facebook en Instagram.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl