ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Heftig: twee karpervissers overleden na storm op Etang de Gondrexange

Favoriet Favoriet
Heftig: twee karpervissers overleden na storm op Etang de Gondrexange

Vandaag kwam het droevige bericht naar buiten dat de Duitse karpervissers Patrick Holdenried en Andreas Oschwald levenloos zijn gevonden in Etang de Gondrexange, een groot openbaar water dichtbij Sarrebourg in het noorden van Frankrijk. Sinds begin vorige week zaten de vissers vanaf twee boten hun hobby uit te oefenen waarna halverwege de week het noodlot toe sloeg.

Net zoals bij ons in de Benelux stormde het extreem. Woensdagavond hadden Andreas en Patrick nog contact met het thuisfront gehad, maar na een stormachtige nacht bleven alle oproepen op donderdag en vrijdag onbeantwoord. Ongeruste vrienden en familie schakelden de lokale gendarmerie in die met groot materieel uitrukte.

De lokale autoriteiten zette man en macht in om de vissers op te sporen.

Vrijwel meteen werden de kapotgeslagen boten, tenten én de hond teruggevonden, maar van de vissers ontbrak ieder spoor. Tot vanochtend, want na een zoektocht van een aantal dagen werden beide lichamen gevonden door het team van de brandweer dat o.a. met duikers het water doorzocht.

Patrick in betere tijden. R.I.P.

Wat er exact is gebeurd blijft speculeren, maar hoogstwaarschijnlijk zijn de mannen verdronken nadat ze tijdens het noodweer in het water belandden. Ook of het drama te voorkomen was geweest, door bijvoorbeeld het dragen van reddingsvesten, zullen we nooit weten. Feit is echter wél dat het ontzettend uitkijken is als Moeder Natuur haar krachten op ons loslaat. Safety first!

Als vissers ben je kansloos met je bootje als het op zo’n wateroppervlak ‘los gaat’…

Namens KWO en alle bezoekers willen we de nabestaanden sterkte wensen! Rust in vrede Patrick & Andreas!

Bronnen: Republicain Lorrain en Carpzilla.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl